Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. května 2023 11:00
Čas čtení 2:05
Tereza Šnajdrová

5 nejlepších akcí v Praze: Přijede populární rapper Rema a Praha zdarma otevře více než 100 budov

5 nejlepších akcí v Praze: Přijede populární rapper Rema a Praha zdarma otevře více než 100 budov
Zdroj: Rema/Scrdofme/propagační materiál
HUDBA ČESKO KONCERTY KULTURNÍ AKCE PÁRTY A AKCE POJĎ VEN! PRAHA
Uložit Uložené

I tento týden je nadupaný skvělými akcemi, tak neseď doma a vyraz za kulturou.

Pondělí je tu a s ním i náš tradiční přehled těch nejlepších kulturních akcí, které se tento týden uskuteční v Praze. Nigerijský král rapu Rema přiveze do Česka virální hity, dánští tvrďáci MØL rozhýbou Rock Café a do pražského Futurum Music Baru zavítá americký rapper Lil Darkie. O víkendu se pak více než stovka jindy nedostupných budov zdarma otevře návštěvnictvu a v Holešovicích proběhne Tattoo Convention Prague 2023.

Doporučeno
Hudební novinky týdne: Pusť si do uší Milky Chance nebo LP a nalaď se na léto Hudební novinky týdne: Pusť si do uší Milky Chance nebo LP a nalaď se na léto 12. května 2023 15:00

Lil Darkie, 15. května ve Futurum Music Baru

Hned v pondělí v Praze vystoupí americký rapper Lil Darkie, kterého mnozí označují za krále mixování žánrů. Umělec původem z Kalifornie ve své hudbě mísí trap, metal, rap, R&B, country, indie... prostě všechno, co tě jen napadne. Jeho originální skladby jako i can see clearly, holocaust nebo genocide si na Spotify vysloužily miliony poslechů a ty je teď můžeš slyšet live.

Lil Darkie vystoupí 15. května ve Futurum Music Baru, který své brány otevře návštěvnictvu ve 20:00 hodin. Vstupenky ještě nejsou vyprodané a pořídíš je za 415 korun.

MØL, 18. května v Rock Café

V létě zaujali na festivale Rock for People a teď se vrací na samostatnou show! Řeč je o dánských metalheads MØL, pro které jsou typické tvrdé kytarové riffy, syčící vokály a pasáže, které ti budou v hlavě dunit ještě týden poté. MØL do Prahy přivezou nejnovější desku Diorama i ostřílené hity jako Bruma nebo Storm a u toho přece nemůžeš chybět.

MØL vystoupí ve čtvrtek 18. května v Rock Café a vstupenky koupíš za 390 korun. V 19:00 hodin pak buď na značkách, ať o tuhle energickou show nepřijdeš. 

Rema, 20. května v SaSaZu

Ovládl sociální sítě a teď ovládne i Prahu. Do pražského SaSaZu v sobotu 20. května zavítá nigerijský rapper Rema, který pobláznil celý svět svou skladbou Calm Down. Mladý rapper dosáhl během krátké chvíle takového úspěchu, o kterém se jiným ani nezdálo, a ty jej můžeš přijít podpořit do SaSaZu. Tam zcela jistě zazní Calm Down, ale také další pecky jako Soweto, Charm či Holiday.

Vstupenky na show tohoto nigerijského krále stojí 890–1 890 korun a SaSazu se ti otevře ve 20:00 hodin.

Tattoo Convention Prague 2023, od 19. do 21. května v Malé sportovní hale

Milovníci tetování se rozhodně mají na co těšit. O víkendu se v Malé sportovní hale v Holešovicích uskuteční 23. ročník mezinárodní akce Tattoo Convention Prague. Na návštěvnictvo tam bude čekat více než 170 tatérů*tatérek z celého světa, soutěž Miss Tattoo, bondage show, freak show, spousta DJů a další. Pokud tedy ještě nemáš plány na víkend, určitě zavítej do Holešovic. 

Jednodenní vstupenku koupíš za 350 až 400 korun a třídenní pak za 650 až 800 korun. 

tattoo
Zdroj: Tattoo Convention/Petr Vorel/propagační materiál

Open House Praha 2023, od 15. do 21. května

Pokud tě tetování úplně nebere, ale přesto bys rád*a někam za kulturou, navštiv festival Open House Praha. Ten o víkendu otevře návštěvnictvu více než 100 jindy nepřístupných budov, a to zcela zdarma. Akce se navíc pyšní bohatým doprovodným programem, který nabídne zajímavé přednášky, komentované procházky, výstavy, divadelní představení, prezentace a workshopy.

Navštiv zdarma Branický pivovar, Černínský palác, Gröbeho vilu, Hvězdárnu Ďáblice, kapli sv. Václava na Vinohradech, Kramářovu vilu, Novou scénu Národního divadla a další a užij si skvělý víkend.

budova
Zdroj: se souhlasem Open House Praha/Filip Šlapal
Anketa:
Na které akci se potkáme?
Lil Darkie
MØL
Rema
Tattoo Convention Prague 2023
Open House Praha 2023
Lil Darkie
5 %
MØL
0 %
Rema
36 %
Tattoo Convention Prague 2023
9 %
Open House Praha 2023
50 %
Domů
Sdílet
Diskuse