Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. května 2023 15:00
Čas čtení 1:51
Tereza Šnajdrová

Hudební novinky týdne: Pusť si do uší Milky Chance nebo LP a nalaď se na léto

Hudební novinky týdne: Pusť si do uší Milky Chance nebo LP a nalaď se na léto
Zdroj: se souhlasem Anthony Molina
HUDBA HUDBA NEJLEPŠÍ ALBA TÝDNE
Uložit Uložené

Ačkoli tak počasí zatím nevypadá, léto se blíží. Tyto pecky tě přenesou na letní festivaly, taneční parket či na večírek s přáteli.

Obvykle ti v pátek přinášíme nejlepší desku týdne, ale ne vždy se poštěstí. Tentokrát nás sice žádné z nových alb nezaujalo, o to lepší však byly nové singly, které tento týden spatřily světlo světa. Sestavili jsme pro tebe playlist 5 nejlepších nových tracků, díky nimž se naladíš na léto a zapomeneš na pochmurné počasí, které nás o víkendu čeká. 

Doporučeno
Album týdne: Stres, úzkost i kritika společnosti. Grandson si na nové desce I Love You, I'm Trying nebere servítky Album týdne: Stres, úzkost i kritika společnosti. Grandson si na nové desce I Love You, I'm Trying nebere servítky 5. května 2023 17:15

Jeden rockový nářez za druhým

Hudební novinky týdne jsme sestavovali tak, aby si mezi nimi každý našel to své. První hitovka pochází z dílny německého dua Milky Chance, které udělalo díru do světa v roce 2013, když vydalo singl Stolen Dance. Ten si ostatně k dnešnímu dni jednom na Spotify poslechla miliarda lidí a Milky Chance rozhodně nezahálí. Jejich novinka Purple Tiger je zábavná, hravá a rozhodně tě bude bavit.

Doporučeno
Fotit bílé lidi začne být po čase nudné: Český fotograf Martin Gabriel Pavel se nebojí nahoty a nejvíce objednávek má z USA Fotit bílé lidi začne být po čase nudné: Český fotograf Martin Gabriel Pavel se nebojí nahoty a nejvíce objednávek má z USA 24. dubna 2023 6:00

S novým singlem Overcome přichází Nothing But Thieves, kteří své fanoušky a fanynky lákají na novou desku Dead Club City, jež vyjde už v červenci. Overcome je svižná rocková pecka, kterou můžeš slyšet i live. Nothing But Thieves totiž v červnu přijedou do Česka a vystoupí na Rock for People.

Nové album v tomto týdnu oznámili také 30 Seconds to Mars a rovnou do světa vypustili novou pecku Stuck. „Je to jako doprovodná kniha a pokračování cesty započaté snímkem ‚Up In The Air‘, oslava umění, designu, módy a pozoruhodných lidí. Je to milostný dopis o síle pohybu a spojení, svědectví o obdivuhodném potenciálu lidí, kteří nemusí nutně zapadat do tak úhledné společnosti, ale činí svět mnohem fascinujícím,“ komentoval ji frontman kapely Jared Leto. A jak se líbí tobě?

Pozadu nezůstává ani pop a mladé umělkyně

S čerstvou novinkou se tento týden o slovo hlásí také americká zpěvačka s italskými kořeny LP. Ta upustila od melancholie, špitání a v singlu Golden do toho šla naplno. Píseň o lásce tě nabije dobrou energií, ukáže ti, že i když to tentokrát možná nevyšlo, není všem dnům konec, a zahřeje tě u srdíčka. LP je neskutečná umělkyně, což dokazuje svými perfektními vokály a my se vsadíme, že tuhle pecku uslyšíme celé léto v rádiích. 

Doporučeno
Na plavkovou sezónu je moc tlustá, na dospělého člověka příliš hubená. Dvojitý bodyshaming v Survivoru (Komentář) Na plavkovou sezónu je moc tlustá, na dospělého člověka příliš hubená. Dvojitý bodyshaming v Survivoru (Komentář) 20. dubna 2023 7:00

Poslední novinkou je Don't Play Nice od teprve 19leté švédské zpěvačky Pauly Jivén. Tahle umělkyně je zatím v mainstreamových vodách neznámým jménem a na sociálních sítích ji sleduje jen něco málo přes 10 tisíc lidí, ale za to, co dokáže se svou hudbou, by si zasloužila mnohem víc pozornosti. Don't Play Nice tě přenese na party s kámoši, zavzpomínáš díky ní na dlouhé večery zalité sluncem nebo na protančené noci na letních festivalech. 

Doporučeno
Teri Hodanová není jediná. Kvůli klimatické krizi nechtějí mít děti tisíce lidí Teri Hodanová není jediná. Kvůli klimatické krizi nechtějí mít děti tisíce lidí 3. dubna 2023 18:31

Don't Play Nice má navíc důležitou zprávu. Vyobrazuje totiž mladou dívku, která se potýká s klimatickou úzkostí a stala se ekologickou aktivistkou. Zároveň si však uvědomuje, že je toto téma bráno na lehkou váhu, je jí podsouván patriarchát a gaslighting a ona neví, jak s tím naložit. 

Tak která novinka se ti líbí nejvíc?

Anketa:
Nejvíce se mi líbí...
Purple Tiger od Milky Chance
Overcome od Nothing But Thieves
Stuck od Thirty Seconds to Mars
Golden od LP
Don't Play Nice od Pauly Jivén
Purple Tiger od Milky Chance
33 %
Overcome od Nothing But Thieves
0 %
Stuck od Thirty Seconds to Mars
33 %
Golden od LP
33 %
Don't Play Nice od Pauly Jivén
0 %
Domů
Sdílet
Diskuse