Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
3. dubna 2023 18:31
Čas čtení 3:49
Tereza Šnajdrová

Teri Hodanová není jediná. Kvůli klimatické krizi nechtějí mít děti tisíce lidí

Teri Hodanová není jediná. Kvůli klimatické krizi nechtějí mít děti tisíce lidí
Zdroj: HZS ČR
ZAJÍMAVOSTI ČESKO KLIMATICKÁ ZMĚNA
Uložit Uložené

Vody internetu v posledních dnech rozvířil podcast Real Talk, ve kterém se influencerka Teri Hodanová rozpovídala o tom, proč váhá, zda mít, či nemít děti.

„Já nechci, abych měla děti a ty děti pak se mnou tady musely uhořet nebo se jim mělo něco stát,“ odpověděla Teri Hodanová na otázku, zda mít, či nemít děti. Svou odpovědí se odkazovala na klimatickou krizi, která je reálnou hrozbou pro naši planetu, a okamžitě tak rozvířila vody internetu. Někteří se její odpovědi vysmívají, jiní s ní souhlasí – stejně jako naše čtenářstvo, které se nám v minulosti svěřilo s důvody, proč nemít děti. Nejde ale o krátkodobý lokální trend. Mladá generace se klimatické změny obává už roky. Jde pro ni o důležitý faktor v rozhodování o tom, zda a kolik mít dětí.

Doporučeno
Jak se zasadit o lepší stav naší planety? Stačí nemít děti, myslí si někteří z vás Jak se zasadit o lepší stav naší planety? Stačí nemít děti, myslí si někteří z vás 22. července 2021 10:30

Teri Hodanová: Nechci, abych měla děti a ty se mnou pak musely uhořet

Vody internetu v posledních dnech rozvířil podcast Real Talk, jehož hostkou byla Teri Hodanová, influencerka a dříve také youtuberka, kterou mnozí znají pod pseudonymem Teri Blitzen. Té byla položena otázka: „Mít, či nemít děti?“ a právě influencerčina odpověď vyvolala na sociálních sítích vlnu kontroverze.

„Já furt nevím. Já bych jako chtěla mít děti, protože mi přijde, že jsem s člověkem, se kterým by mě naplňovalo mít rodinu a vést rodinný život, a umím se v té roli už představit. Ale nevím, jestli chci mít děti, protože jestli je pro mě otázka mít děti, tak to znamená, že se musím rozhodnout třeba v následujících deseti letech. A já nevím, jestli mi už někdo do pěti let řekne, že teda: ‚Tak dobře, tak za třicet let nekončí svět, je to v pohodě.‘ Anebo mi řekne: ‚Tak za 30 let končí.‘ A jestli mi to řekne, tak kdy mi to řekne,“ začala svou odpověď Hodanová.

„Já nechci, abych měla děti a ty děti pak se mnou tady musely uhořet nebo se jim mělo něco stát. A když už, tak jestli mít děti, tak proč je mít? Jako z toho sobeckého hlediska, když je teda jakoby nečeká nic dobrého? Asi už. A naopak je nemít jako z toho sobeckého hlediska, že teda chci mít hezký život a nevázat se na to. Taky nevím, jestli je to dobrá cesta. Zatím na to prostě nemám odpověď,“ dodala. 

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený REAL TALK (@realtalkpraha)

Sama si létá do Mexika a na Bali. Pro změnu nic nedělá

Její odpověď pak vyvolala různorodé reakce. Část lidí aktivních na sociálních sítích s influencerkou souhlasí, avšak jiní si z ní utahují. „Žijeme v největším blahobytu od zrodu života na Zemi, naši předkové měli děti v brutálních epidemiích, ve válkách, v totalitách a oni se bojí, co bude za třicet let,“ napsal na Twitteru jeden z uživatelů.

Doporučeno
KVÍZ: Poznáš české ptáky podle fotky? Otestuj své znalosti KVÍZ: Poznáš české ptáky podle fotky? Otestuj své znalosti 29. dubna 2024 12:00

„Nechce děti, protože klimatická a ekonomická krize, co? Ale nedělá nic pro to, aby se to zlepšilo. Má obrovský dosah jako influencerka, ale prostě na to dlabe, jako sorry. To je jak říct, že už nebudu nikdy vařit, protože mám v kuchyni bordel,“ reagují další. 

K podcastu se vyjádřil také koordinátor mladých ODS Michal Stránecký. „Desítky generací jejích vlastních předků měly děti. I přes dvě světové války, několik pandemií, epidemií, ekologických katastrof, z dnešního hlediska nepředstavitelných životních podmínek... ale ne, Teri Blitzen na to kápla ona má pravdu, všichni ostatní před ní to dělali špatně.“

Někteří pak Hodanové dokonce vyčítají i to, že se obává klimatické krize, ale létá do Mexika surfovat či na lekce jógy na Bali, čímž produkuje uhlíkovou stopu. „Zodpovědná moc není, když si lítá do Mexika, na Bali a ohání se klimatem. To, jestli bude mít děti, je jen její věc, ale říkat, že uhoří, je fakt blbost,“ tweetnul jeden z uživatelů Twitteru.

Hodanová našla na sociálních sítích i zastání

Čti na další straně
Článek pokračuje na další straně
Strana 1 z 2
Domů
Sdílet
Diskuse