Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Čteš poslední stranu článku:
Teri Hodanová není jediná. Kvůli klimatické krizi nechtějí mít děti tisíce lidí

Ačkoli se některé odpovědi Teri Hodanové vysmívají a influencerku viní z toho, že sama pro změnu nic nedělá, jiní se s jejími slovy ztotožňují. 

„Samozřejmě má pravdu a přemýšlí nad tím racionálně. Kdokoliv, kdo se alespoň trochu zajímal o rozvrat globálních ekosystémů a změnu klimatu, ví, že s sebou přinesou nezvratnou a obří socioekonomickou nestabilitu a pravděpodobně úplný kolaps systému, tak jak ho známe. Nic hezkého,“ napsal uživatel Twitteru. 

Doporučeno
Thirty Seconds to Mars přivezli do Prahy hudební mišmaš. Show připomínala rockový nářez i diskotéku z Horní Dolní (Reportáž) Thirty Seconds to Mars přivezli do Prahy hudební mišmaš. Show připomínala rockový nářez i diskotéku z Horní Dolní (Reportáž) 16. května 2024 13:00

S jeho slovy souhlasí také další uživatelka, podle níž světu hrozí jaderná válka, války o vodu i války o obyvatelná území. To vše v důsledku klimatické krize. „Vždyť je to úplně rozumný závěr. Ve světě, kde hrozí jaderná válka, války o vodu a obyvatelná území, člověk rozhodně líp přežije bez dětí. Po všech stránkách.“

„Děti? V téhle ekonomice? K tomu se může rozhodnout jenom úplný blázen. Vždyť tady do roka vychcípeme hlady s tím, jak se zdražuje jídlo,“ podporují další slova Teri Hodanové. 

Celá planeta se hroutí, myslí si někteří z vás

Podobně pak smýšlí i čtenářstvo Refresheru. V roce 2021 jsme se ho zeptali na důvody, proč nechce děti, a právě klimatická krize se v odpovědích vyskytovala nejčastěji. 

„Za poslední dobu jsem přišla na spoustu věcí, proč dítě nechci, a jednou z těch nejdůležitějších je právě klima. Celá planeta se hroutí a to, co jsme tu už za ta léta napáchali, dle mě už ani nejde opravit. To by se lidi museli vzpamatovat teď hned. Navíc nevím, jaké návyky moje dítě bude mít. Jestli bude třídit, jestli se bude snažit žít ekologicky a to, kolik člověk vyprodukuje odpadu za celý svůj život, je děsivé. Na planetě je nás navíc už opravdu moc a myslím si, že teď přichází vlna, kdy se populace snad nebude nějak drasticky zvětšovat, protože hodně lidí, které v poslední době potkávám, děti nechce,“ svěřila se nám devatenáctiletá Klára.

Doporučeno
„Štěňata jsou čistokrevná, ale papíry nemají.“ Jak na internetu poznat nebezpečné množírny? „Štěňata jsou čistokrevná, ale papíry nemají.“ Jak na internetu poznat nebezpečné množírny? 16. května 2024 8:00

„O rozhodnutí nemít děti přemýšlím zejména proto, že už se sám cítím nekomfortně a trápí mě současná situace. Připadá mi dost děsivá, a hlavně se rychle zhoršuje. O tom nemít děti uvažuji hlavně proto, že bych se ani já sám nechtěl narodit do takového světa,“ přidal se k ní 20letý student vysoké školy Robin.

Jejich příběhy a příběhy dalších mladých, kteří nechtějí mít děti, jsme rozepsali v článku.

Doporučeno
Jak se zasadit o lepší stav naší planety? Stačí nemít děti, myslí si někteří z vás Jak se zasadit o lepší stav naší planety? Stačí nemít děti, myslí si někteří z vás 22. července 2021 10:30
Čti na předchozí straně
Dočetl jsi celý článek
Strana 2 z 2
Domů
Sdílet
Diskuse