Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. června 2023 11:00
Čas čtení 9:19
Jakub Paulík

Ze slovenské vesnice k Peaky Blinders. Robert fotil hvězdy, jako jsou Tom Hardy či Cillian Murphy (Rozhovor)

Ze slovenské vesnice k Peaky Blinders. Robert fotil hvězdy, jako jsou Tom Hardy či Cillian Murphy (Rozhovor)
Zdroj: Robert Viglasky
REFRESHER PEAKY BLINDERS
Uložit Uložené

Slovák Robert se stal hlavním fotografem slavného seriálu. Čím zaujal jeho tvůrce a jak se dostal k dalším hvězdám? Text vyšel původně na slovenském webu Refresher.sk.

Vyrůstal v malé vesnici na Slovensku a v Anglii se mu jako fotografovi podařilo propracovat až k natáčení světoznámých filmů a seriálů. Robert Viglasky už fotil hvězdy, jako jsou Cillian Murphy, Ryan Reynolds, Kit Harington, Idris Elba, Benedict Cumberbatch, Martin Freeman, Penelope Cruz, Jessica Chastain, Helen Mirren a mnoho dalších.

Mluvili jsme o jeho dlouholetých zkušenostech s fotografováním herců i o detailech z natáčení seriálu Peaky Blinders, kde dělal hlavního fotografa. Řekl nám, proč si oblíbil Cilliana Murphyho, a vysvětlil také, v čem je Tom Hardy svůj. Kteří herci na něj udělali nejlepší dojem a proč je práce na seriálech nesmírně náročná?

Recenzujeme pro tebe filmové i seriálové novinky a fenomény. Každý pátek také připravujeme tipy, co si pustit o víkendu na streamovacích platformách. 
Peaky Blinders
Zdroj: Robert Viglasky

Peaky Blinders byl pro tebe velký kariérní zlom. Jak ses k seriálu dostal?

Producentka Katie Swinden a režisér Otto Bathurst z Tiger Aspect Productions mi v roce 2012 napsali, že točí nový seriál, a pozvali mě na pohovor do Londýna. Ten se natáčel v anglickém Leedsu, Liverpoolu a Black Country Living Museu poblíž Birminghamu.

Doporučeno
Proč všichni milujeme Cilliana Murphyho? Proč všichni milujeme Cilliana Murphyho? 1. srpna 2023 15:15

V Londýně jsem se dozvěděl, že hlavní roli bude mít Cillian Murphy, jehož jméno jsem si potom musel vygooglit. Režisér a producentka mi řekli, že by chtěli jako fotografa někoho nového, neostříleného. Ukázal jsem jim tedy své fotografie ze studentských filmů a nezávislého filmu Treacle Jr. Kromě toho si prohlédli i fotografie horníků. Můj otec totiž dělal v Hodruši-Hámrech v dole Rozália.

Čím jsi je oproti konkurenci dokázal zaujmout?

Když už jsem jel autobusem domů z Londýna, vzpomněl jsem si, že jsem jim zapomněl ukázat street fotografie z Oxfordu. A později jsem se dozvěděl, že právě díky nim jsem tu práci dostal. Takže možná kdybych se cestou domů neozval, přijali by někoho jiného.

Byla pro tebe práce s hvězdami na seriálu stresující?

Bylo to stresující, ale zároveň i vzrušující. Hned první den jsem potkal Cilliana, jeho seriálové bratry a pak i dnes už zesnulou Helen McCrory. Producenti si jako první vyžádali portrét Cilliana (fotografie dole pozn. red.) a také jeho bratrů. Velmi dobře si pamatuji, že když jsem šel poprvé fotit Cilliana, měl jsem velký strach.

Peaky Blinders
Zdroj: Robert Viglasky

Všiml si toho na tobě?

Ano, ale věděl, že jsem nový, a vždy mi dal čas, který jsem potřeboval. Klidně jsem mohl pořizovat fotografie. Do ničeho mě netlačil.

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 137676 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS

Co se dozvíš po odemčení?

  • Jaký má vztah s Cillianem Murphym.

  • Kteří herci na něj udělali nejlepší dojem.

  • V čem je Tom Hardy osobitý.

  • Kde poznal Toma Cruise a se kterými herci by ještě rád pracoval.

Domů
Sdílet
Diskuse