Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Čteš poslední stranu článku:
Ulice plné narkomanů. Český hrobník jde pohřbít dalšího soupeře v UFC, popsal i drsnou realitu města

Oproti Ercegovi má David Dvořák za sebou v UFC už 5 zápasů (z toho 3 výhry a 2 porážky) a aktuálně je na 10. místě v oficiálním žebříčku muší váhy. Právě to, že pro Australana půjde o premiéru v nejprestižnější organizaci světa, vnímá Dvořák jako svoji psychologickou výhodu. 

„Už víme, jak tu všechno chodí, co nás čeká, a nejsou tu skoro žádné věci, které by nás překvapily. Od zápasu s Nicolauem (předposledním soupeřem, pozn. red.) jsem se už v UFC oktagonu cítil opravdu dobře, užíval jsem si to a nepůsobil na mě žádný stres. Tlak na mě už nijak nepůsobí a v tom si myslím, že budu mít obrovskou výhodu,“ popsal Dvořák dále pro Refresher na tiskové konferenci.

david dvořák ufc
Zdroj: Getty Images/Chris Unger

Konec do konce druhého kola

Dvořákovi do splnění váhového limitu na pátečním vážení (do 57 kg) ve středu chybělo zhruba 4,5 kilogramu, poslední dny před bojem se tak věnuje právě hubnutí, odvodňování (horkou vahou) a dolaďování posledních detailů. Jak zmínil pro další média, pokud by Steve Erceg smluvenou váhu nesplnil, je připraven boj i tak vzít, záleželo by ovšem na tom, o jak moc by potenciálně soupeř převážil. Zejména u těchto nižších váhových kategorií totiž může být každý kilogram váhy rozhodující. 

Doporučeno
Šílené knock-outy i nový šampion! Turnaj Oktagon 56 přinesl divoké přestřelky i překvapivé výsledky Šílené knock-outy i nový šampion! Turnaj Oktagon 56 přinesl divoké přestřelky i překvapivé výsledky 21. dubna 2024 7:47

V pozici trenérů odcestovali do Kanady s Davidem Dvořákem Jan Maršálek, Jan Stach a šampion OKTAGONU MMA Patrik Kincl. „Já si myslím, že zápas pro Ercega začne být problémový ve chvíli, kdy se dostane trošku do únavy. Počítám, že by to mohlo být během 2. kola. Druhá půlka druhého kola by mohl být ten moment, kdy se to naklopí na naši stranu a bude to pro nás hodně příznivé,“ predikuje zápas Maršálek.

A svou predikci nabídl i Jan Stach. „Nejvíc rozhodující faktor vidím v tom, že David je preciznější v postoji, kde má víc nástrojů. Viděli jsme taky, že čím je soupeř unavenější, tím větší dělá chyby. Tipuju, že to bude TKO do konce 2. kola. Samozřejmě je možné, že soupeř udělá chybu dřív nebo že David si to vynutí a finiš může přijít rychleji. Myslím si ale, že zápas se do 3. kola nedostane,“ predikuje Stach.

Doporučeno
Platy v UFC: Proč MMA bojovníci vydělávají méně než boxeři a youtubeři? MMA je mladý sport, bude to ještě trvat, říká David Dvořák Platy v UFC: Proč MMA bojovníci vydělávají méně než boxeři a youtubeři? MMA je mladý sport, bude to ještě trvat, říká David Dvořák 14. října 2021 11:30

„David je na závěr kempu vždycky vyladěnej a v dobré formě. To jsou pevné základy, o které se můžeme opřít, a proto nás změna soupeře ani tak moc nerozhodila. Nejvíc nepříjemný byl moment, kdy hrozilo, že budeme úplně bez zápasu, bude se odkládat na jiný termín nebo se úplně rušit,“ zhodnotili trenéři. „Jsme parádně připravení a myslím si, že soupeř nezvládne zápas dotáhnout na celých 15 minut,“ řekl Stach. „Hrozně ho tam vybombím,“ dodal s úsměvem Dvořák.

Drogy na ulicích

Kromě tréninku měl Dvořák s týmem možnost i trochu poznat okolí. Jak na tiskové konferenci řekl, líbí se mu místní příroda a lesy, nepříjemně však byl překvapen při procházení ulicemi Vancouveru, které jsou místy obývané převážně drogově závislými lidmi. „Mají tam natahané stany, před vašima očima si tam posílají drogy. Máme i videa, kde sedíme v kavárně a přes sklo před náma to do sebe posílají,“ popsal svou zkušenost z centra města.

Dvořák jde do boje už v sobotu 10. června na turnaji UFC 289. O hlavní bitvu turnaje se postarají dvojnásobná šampionka Amanda Nunes a vyzývatelka Irene Aldana. Na akci se představí i bývalý šampion lehké váhy Charles Oliveirka s Beneilem Dariushem.

Čti na předchozí straně
Dočetl jsi celý článek
Strana 2 z 2
Domů
Sdílet
Diskuse