Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. června 2023 12:09
Čas čtení 0:40
Anna Koucká

Narkoman z Trainspottingu i Obi-Wan Kenobi ze Star Wars. Ewan McGregor míří do Varů na KVIFF

Narkoman z Trainspottingu i Obi-Wan Kenobi ze Star Wars. Ewan McGregor míří do Varů na KVIFF
Zdroj: KVIFF
KULTURA KVIFF 2023
Uložit Uložené

57. ročník mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary se už nezadržitelně blíží. I letos festival navštíví filmové hvězdy ze zahraničí. Svou účast potvrdil i herec, režisér a producent Ewan McGregor. Ve Varech obdrží Cenu prezidenta MFF KV.

McGregor na festivalu představí nový snímek Druhá šance, v originálním znění You Sing Loud, I Sing Louder. Tento snímek od režisérky Emmy Westenberg je dramatickým road movie, v němž se otec s dcerou vydávají na dobrodružnou cestu, během které zažívají nečekaná setkání, ale také obnovují vztah mezi sebou. 

Ve filmu si s McGregorem zahrála jeho vlastní dcera Clara, která do Varů dorazí s ním a je i autorkou námětu a producentkou filmu. 

Doporučeno
Přehledně: Festival v Karlových Varech proběhne už na konci června. Češi představí Brutální vedro nebo ambiciózní sci-fi Přehledně: Festival v Karlových Varech proběhne už na konci června. Češi představí Brutální vedro nebo ambiciózní sci-fi 7. června 2023 17:49

Herec skotského původu má za sebou bohatou filmografii, diváctvo ho může znát například jako Obi-Wana Kenobiho z Hvězdných válek, z kultovního Trainspottingu, burtonovské Velké ryby nebo z muzikálu Moulin Rouge

Za svou hereckou kariéru stihl McGregor nasbírat i řadu ocenění. Kromě Zlatého glóbu za seriál Fargo je držitelem ceny Emmy a dvou Evropských filmových cen. Na KVIFF letos převezme Cenu prezidenta MFF KV.

Oscarová herečka

Do lázeňského ráje na západ Česka letos zamíří také švédská oscarová herečka Alicia Vikander. Stejně jako McGregor obdrží Cenu prezidenta MFF KV. Cenu americké Akademie získala Vikander za svoji roli ve filmu Dánská dívka

Domů
Sdílet
Diskuse