Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Tento článek je sponzorovaný obsah společnosti O2.
14. června 2023 18:53
Čas čtení 1:33
Sponzorovaný obsah

Jak se sbalit na dovolenou: Mobil ti dokáže nahradit doklady, kameru i platební kartu

Jak se sbalit na dovolenou: Mobil ti dokáže nahradit doklady, kameru i platební kartu
Zdroj: iStock
ZAJÍMAVOSTI CESTOVÁNÍ DOVOLENÁ
Uložit Uložené

Chystáš se na dovolenou? Poradíme ti, jak si zabalit jako profík.

Balení na dovolenou – někdo ho miluje, jiný nesnáší. Ale asi se shodneme na tom, že je pořád lepší než vybalování po návratu. Při balení se totiž máš stále na co těšit. Přesto to může být náročná činnost, která zabere i hodiny. Skvělým pomocníkem, který ti práci urychlí, je seznam, kam si zapíšeš vše, co bys neměl*a zapomenout. A tady je pár tipů na věci, které by na něm neměly chybět. 

Letní nezbytnosti

Základem jsou samozřejmě věci jako oblečení, hygienické potřeby a další nezbytnosti. Určitě jsou důležité pohodlné boty, ať už na turistiku, nebo jízdu na kole. Pokud míříš k vodě, nezapomeň na lehátka a piknikovou deku. Milovníci kempování se neobejdou bez stanu, karimatky a spacáku. V létě by ti neměl chybět ani opalovací krém a sluneční brýle. Jestli plánuješ strávit hodně času venku, je užitečné mít s sebou klobouk nebo šátek, který ochrání hlavu před přehřátím.

Mobil ti nahradí peněženku, foťák i navigaci

Mobil je pravděpodobně poslední věc, kterou bys chtěl*a zapomenout. Když už ho máš většinu času všude s sebou, nezapomeň také naplno využívat jeho funkce. Tím nemyslíme, že ho máš mít neustále přilepený k ruce. Kromě fotoaparátu, kamery nebo navigace na cestách oceníš také možnost mít kdykoliv přístup k důležitým dokladům. Operační systémy chytrých telefonů umožňují stahovat aplikace, kam si bezpečně vložíš nejen doklady, ale třeba i jízdenky, cestovní pojištění nebo vstupenky. Při dlouhých cestách můžeš na mobilu sledovat oblíbené filmy, seriály, poslouchat hudbu či audioknihy. V neposlední řadě je velmi praktickým pomocníkem při placení.

Letní dovolená v kempu
Zdroj: iStock

Dobij si baterii i mobilní data

Aby ti mobil na dovolené opravdu dobře posloužil, musí být samozřejmě nabitý a také mít dostatek mobilních dat. Díky powerbance udržíš svůj mobil v provozu i v místech, kde není k dispozici zdroj elektřiny. 

Kvalitní připojení k internetu budeš mít stále při sobě s Daty naplno od O2. Díky nim budeš moci sdílet fotky a zážitky i v místech, kde není Wi-fi připojení. Novinka umožňuje využít 24 hodin neomezených superrychlých 5G mobilních dat, a to až pětkrát v jednom měsíci, podle O2 tarifu. To vše nad rámec tvého standardního měsíčního objemu dat.

S touto službou budeš mít přístup k internetu i v přírodě, ať už budeš tábořit v kempu, nebo odpočívat u vody. Dává ti tak neomezenou svobodu a možnost být online, kdykoli potřebuješ. Data naplno si zapneš jednoduše v aplikaci Moje O2

aktivuj si data naplno
Data naplno.
Data naplno. Zdroj: O2

Advertisement
Domů
Sdílet
Diskuse