Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. června 2023 17:17
Čas čtení 1:18
Tereza Šnajdrová

Letušky radí, jaké jídlo a nápoje by sis na palubě letadla nikdy neměl*a dávat

Letušky radí, jaké jídlo a nápoje by sis na palubě letadla nikdy neměl*a dávat
Zdroj: Pxhere/volně k užití (ilustrační foto)
ZAHRANIČÍ CESTOVÁNÍ ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Podle letušek bychom se během cestování měli vyhnout konkrétním položkám z letadlového menu. Na co si příště nechat raději zajít chuť?

Někteří ho milují, jiní nenávidí. Jídlo na palubě letadla budí kontroverze a benzin do ohně nyní přilily letušky, které se pro HuffPost rozpovídaly o tom, jaké pokrmy a nápoje by si v letadle nikdy nedaly. Vyhnout bychom se měli hlavně vodě, horkým nápojům nebo steakům a řízkům, píše Indy100. Proč?

Doporučeno
Tragédie během hudebního festivalu: Útočník střílel do davu a zavraždil dva lidi, další tři osoby byly zraněny Tragédie během hudebního festivalu: Útočník střílel do davu a zavraždil dva lidi, další tři osoby byly zraněny 19. června 2023 11:16

Podle letušek, které chtěly zůstat v anonymitě, by se cestující měli vyhnout hlavně vodě a horkým nápojům. Balená voda je sice v pořádku, ale ta, která se rozdává v kelímcích nebo ze které se připravují již zmíněné horké nápoje, ti může způsobit pořádné problémy. „Vše záleží na tom, jak často se čistí potrubí. Voda ve Spojených státech není tím největším problémem. Horší jsou jiné země, které nemají podobné předpisy jako my,“ popsala jedna z letušek s tím, že personál by se vody z kohoutku nikdy nenapil. Do nápojů si posádka nedává raději ani led, neboť i ten je vyroben z vody, která může být zdraví škodlivá. 

Další kategorií potravin, které letušky doporučují vynechat, jsou steaky a řízky. Ty prý bývají často připálené a jsou připravovány za bojových podmínek. „Trouby nejsou velké a vejde se do nich jen málo jídla. Pokud si potrpíte na to, jak má být steak připravený, v letadle si ho rozhodně neobjednávejte,“ řekla jedna z letušek ze společnosti Delta Air Lines.

Pozor na dehydrataci

Na palubě letadla by sis neměl*a dávat ani kávu či alkoholické nápoje. Obojí totiž dehydratuje organismus a alkohol navíc způsobuje nižší hladinu kyslíku v těle. To může vést k závratím. 

Doporučeno
Kvíz: Kam na dovolenou? Zjisti, který kontinent se k tobě nejvíc hodí! Kvíz: Kam na dovolenou? Zjisti, který kontinent se k tobě nejvíc hodí! 19. června 2023 17:10

Během cestování by ses pak měl*a vyhnout také polévkám, které bývají hodně solené, neboť nízký tlak ubírá chuti na intenzitě a personál se ji snaží dohnat pomocí soli. „Do této kategorie spadají také indická jídla, která neobsahují maso, ale mají vyšší obsah soli. Jakýkoli druh sendviče s masem má také vyšší obsah soli,“ dodala letuška.

Co tedy podle personálu leteckých společností můžeme na palubě letadla konzumovat? Balené nápoje bez ledu, a co se jídla týče, letušky doporučují přinést si vlastní jídlo. 

Domů
Sdílet
Diskuse