Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
26. června 2023 18:30
Čas čtení 1:44
Radim Šlechta

Maniak nebo Leoš Mareš za free? Tyhle akce jsou poslední červnový týden zdarma

Maniak nebo Leoš Mareš za free? Tyhle akce jsou poslední červnový týden zdarma
Zdroj: Maniak
NEWS POJĎ VEN! PRAHA
Uložit Uložené

Užij si poslední červnové dny nabité akcemi.

Je poslední týden školy a po ní tě čekají zasloužené měsíce odpočinku. Aby ses nemusel*a nudit doma, vybrali jsme pro tebe akce v Praze, které si můžeš užít zdarma. Pokud už teď víš, že se vysvědčení nepodaří a od rodičů tak nedostaneš ani floka, můžeš vyrazit na jednu (nebo více) událostí níže.

Doporučeno
Kvíz: Poznáš známá pražská místa na slepé mapě? Kvíz: Poznáš známá pražská místa na slepé mapě? 26. června 2023 12:00

Večer na poslední chvíli

Zajímavé události se nekonají jenom v druhé polovině týdne. Poslední dny školního roku se můžeš podívat třeba na autorské čtení editora kultury serveru Seznam Zprávy Jonáše Zbořila. Koná se v pondělí od 19:00 v Knihovně na Vinohradech.

Miloš Hroch, Karel Veselý
Zdroj: FFugatto - spolek studentů ÚHV


Pokud už ale Jonáše nestíháš, na zajímavý kulturní večer můžeš vyrazit i v úterý. V hudebním oddělení ústřední knihovny se můžeš podívat na přednášku Karla Veselého a Miloše Hrocha „o jejich knihách, hudební publicistice a tak vůbec“. Pokud tě hudba zajímá a rád*a ji zkoumáš, rozpravy těchto dvou publicistů by sis neměl*a nechat ujít.

Maniak na Stalinu

Maniak se po letech v rámci turné k albu To je vražda, napsal vrací na jedno z nejlepších venkovních party míst v Praze. Kromě něj vystoupí Czech Strings a Cheppy Beats a show bude mít i Icko & Big boy kea. Vstup je free, tak se v pátek stav užít si první prázdninový večer.

Letní kino na Černém Mostě

Na střeše Centra Černý most se pořádají projekce celé léto. Najdeš tam převážně rodinné filmy a blockbustery. Tento týden se můžeš zdarma podívat na Ježka Sonica. Chápeme, že nutně nemusíš být cílovka, ale jestli máš mladšího sourozence, můžeš mu udělat radost a den před vysvědčením ho vytáhnout na film.

Doporučeno
Přehledně: Letní kina v Praze bojují o diváky nabitými programy. Kde se promítá zadarmo? Přehledně: Letní kina v Praze bojují o diváky nabitými programy. Kde se promítá zadarmo? 20. června 2023 15:00

Projekce probíhá 29. června od 21:00. Pokud tě zajímá i program jiných letních kin, najdeš jej v tomto článku.

Hudební odpoledne v Riegráčích

V Riegrových sadech se ve čtvrtek od 15:00 koná akce s názvem Bohémská porce zábavy. Na dvou pódiích vystoupí DJové a populární čeští interpreti a interpretky. Těšit se můžeš na Marpa, Moniku Bagárovou nebo Leoše Mareše. Pokud chceš vytáhnout rodiče a připravit je na nadcházející zážitek ze svých známek, vezmi je právě do Riegráčů. 

Free výstavy

Jestli tě nebaví koncerty a filmy, můžeš vyrazit na některé výstavy zadarmo. Za zmínku stojí například Absolventská výstava studentů a studentek Katedry fotografie FAMU v galerii HYB4, otevřená vždy od 13 do 19 hodin, a to až do pátku. 

Doporučeno
V Praze si můžeš užít rande i zadarmo, ukážeme ti nejlepší místa na budgetu V Praze si můžeš užít rande i zadarmo, ukážeme ti nejlepší místa na budgetu 23. června 2023 6:00

Podívat se můžeš také na vernisáž František Fekete: Queers*Mystics*Ravers, která naopak v pátek začíná a v etc. galerii bude až do 2. srpna, vždy od 15 do 20 hodin. „Výstava představí nové video ve formě strukturální pohyblivé koláže. Archiv autorských kreseb se stává stavebním materiálem pro stroboskopickou animaci, která ztvárňuje metamorfující postavy raverů, mystiků a queerů,“ láká organizační tým.

Domů
Sdílet
Diskuse