Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
23. června 2023 6:00
Čas čtení 6:31
Radim Šlechta

V Praze si můžeš užít rande i zadarmo, ukážeme ti nejlepší místa na budgetu

V Praze si můžeš užít rande i zadarmo, ukážeme ti nejlepší místa na budgetu
Zdroj: Pexels/cottonbro
ZAJÍMAVOSTI LÁSKA PRAHA TIPY NA VÝLET PRAHA VZTAHY
Uložit Uložené

Poradíme ti, kde strávit příjemné odpoledne nebo večer se svým protějškem. Užiješ si sport, kulturu i relax v přírodě a ušetříš.

Často se říká, že v Praze je draze a do značné míry je tohle rčení pravdivé. O to spíš, když máš volné odpoledne, nemnoho peněz na účtě a musíš zorganizovat rande, které nebude nejnudnější na světě. Za návštěvu dobré kavárny nebo restaurace často zaplatíš minimálně pětistovkou a ještě máš pocit, že jste se svým protějškem mohli čas strávit trochu líp.

Doporučeno
Tuhle domácí zmrzlinu musíš vyzkoušet. Hotová je za pár minut a zvládne ji naprosto každý Tuhle domácí zmrzlinu musíš vyzkoušet. Hotová je za pár minut a zvládne ji naprosto každý 14. června 2023 6:00

Dobrá zpráva je, že i v metropoli najdeš poměrně dost možností, jak si užít příjemné rande, neutratit za něj tisíce a možná i zažít Prahu trochu jinak, než jsi zvyklý*á. My jsme si pro tebe připravili deset tipů na rande na budgetu, které potěší milovníky umění a kultury, nadšence do procházek a sportu, ale i „kavárenské povaleče“.

Letní kina

Kino jako místo na rande je naprostá klasika, až se nabízí říct, že trochu moc ohraná. Na druhou stranu, letňáky jsou v Praze fajn možností, jak strávit večer a nenechat půlku výplaty zahučet v nočním městě. Většina pražských letních kin pořádá projekce se vstupným okolo stovky a některé z nich mají projekce zdarma.

letní kino
Zdroj: Unsplash/Zhifei Zhou

Bez peněz sice do hospody nelez, ale můžeš se zastavit mrknout na film do Kasáren Karlín nebo na střechu Centra Černý Most. První z možností se hodí spíš pro milovníky alternativních a indie filmových počinů, druhá tě potěší, pokud nejradši chodíš do multiplexů na velkou kolu a nachos. Černý Most pořádá všechny svoje projekce zdarma, o těch v Kasárnách se dozvíš více v programu na jejich stránkách.

Pokud tě ale nezaujme ani jedno z vybraných kin, můžeš si projít jejich rozsáhlejší seznam v tomto článku, kde najdeš i letošní program, cenu a čas jednotlivých projekcí. A jestli ti je bližší Brno, podívej se na průvodce místními letními kiny.

Počítej, že rande v letním kině vyjde od 0 do 250 korun na vstupenkách. Pokud si v areálu kina budeš chtít koupit občerstvení nebo drink, můžeš si trochu připlatit.

Koncerty v ulicích zdarma

Zajdete si se svým protějškem raději na dobrý koncert než na filmy, ale na návštěvu fesťáků máte příliš hluboko do kapsy? V Praze tě během letošního léta čeká hromada koncertů, které můžeš navštívit zcela zdarma. Od 23. do 24. června si můžeš v rámci akce Praha žije hudbou poslechnout známé i provařené umělce a umělkyně v ulicích hlavního města. Těšit se můžeš na Muchu, Lipa nebo Laca Décziho. Kompletní program najdeš na Facebooku akce.

Doporučeno
Nejedeš na fesťák? Udělej si ho klidně doma, tahle top alba tě přenesou do minulosti i na Havaj Nejedeš na fesťák? Udělej si ho klidně doma, tahle top alba tě přenesou do minulosti i na Havaj 9. června 2023 13:15

Jestli ty a tvůj protějšek milujete jazz, bavit tě bude Hanspaulský festival, pořádaný 25. června, a zdarma můžete v létě zajít na dobrou party „na Stalina“, kde je nyní slavný pražský metronom. Za návštěvu může stát i Bohémská porce zábavy v Riegrových sadech. 

Podobných akcí zdarma je v Praze opravdu hodně. Aby ti nic neuteklo, doporučujeme hlídat si místa, jako jsou právě Riegráče, holešovická tržnice, metronom nebo Kasárna Karlín. Určitě se najde koncert, který tě zaujme.

Čti na další straně
Článek pokračuje na další straně
Strana 1 z 5
Domů
Sdílet
Diskuse