Pro všechny, kteří upřednostňují domácí chálku před supermarketem, máme recept na domácí zmrzlinu.
Jaro ani nebylo a přichází k nám léto. Není nic lepšího, než překonat tropické teploty porcí dobré zmrzliny. A pokud patříš mezi lidi, kteří si chladivou radost vychutnají raději v pohodlí domova a kupované kelímky ti spíš než horní patro zchladí zůstatek na účtu, udělej si s námi domácí zmrzlinu.
Vyzkoušeli jsme recept podle nutriční koučky Andy Štěch a uvidíš, že tahle zmrzlina je nejen o poznání zdravější než ta ze stánku, ale i po chuťové stránce tě dostane. Kromě toho můžeme potvrdit Andyina slova o tom, že tohle je jediná zmrzlina, která dokáže spolehlivě zahnat hlad.
Budeš potřebovat:
- Dva kelímky sýru cottage
- Půlku polévkové lžíce třtinového cukru (můžeš nahradit adekvátním množstvím tebou preferovaného sladidla)
- Půl lžíce až lžíci a půl arašídového másla (záleží na tvé chuti)
- Něco na dozdobení (dají se použít rozdrcené sušenky, kousky čokolády, mražené borůvky nebo oříšky, fantazii se meze nekladou)
Postup:
- Do robota naházej sýr, sladidlo a arašídové máslo a všechno důkladně rozmixuj. Víc je v tomto případě skutečně víc a musíš dávat pozor, aby ti ve směsi nezůstaly kousky sýru.
- Směs nalij do misky nebo dózy, obohať o tebou preferovanou dobrůtku a všechno promíchej. Navrch můžeš ještě přidat trochu ovoce, čokolády nebo oříšků.
- Misku hoď přibližně na 90–120 minut do mrazáku. Čím déle ji budeš mrazit, tím tužší zmrzlina bude. Dávej pozor, ať ti nepřemrzne, jinak ji pak nenandáš a budeš ji muset nechat zase povolit.
Náš tip pro tebe: Zmrzka je opravdu sytá a čím čerstvější je, tím lépe chutná. Udělej si nejlépe takovou porci, kterou budeš moci po ztuhnutí hned sníst. Dva kelímky sýru vydají přibližně na 3–4 porce. Přejeme dobrou chuť!