Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. června 2023 6:00
Čas čtení 1:04
Radim Šlechta

Tuhle domácí zmrzlinu musíš vyzkoušet. Hotová je za pár minut a zvládne ji naprosto každý

Tuhle domácí zmrzlinu musíš vyzkoušet. Hotová je za pár minut a zvládne ji naprosto každý
Zdroj: Unsplash/Dovile Ramoskaite/volně k užití
GASTRO GASTRONOMIE ZMRZLINA
Uložit Uložené

Pro všechny, kteří upřednostňují domácí chálku před supermarketem, máme recept na domácí zmrzlinu.

Jaro ani nebylo a přichází k nám léto. Není nic lepšího, než překonat tropické teploty porcí dobré zmrzliny. A pokud patříš mezi lidi, kteří si chladivou radost vychutnají raději v pohodlí domova a kupované kelímky ti spíš než horní patro zchladí zůstatek na účtu, udělej si s námi domácí zmrzlinu. 

Vyzkoušeli jsme recept podle nutriční koučky Andy Štěch a uvidíš, že tahle zmrzlina je nejen o poznání zdravější než ta ze stánku, ale i po chuťové stránce tě dostane. Kromě toho můžeme potvrdit Andyina slova o tom, že tohle je jediná zmrzlina, která dokáže spolehlivě zahnat hlad.

Budeš potřebovat:

  • Dva kelímky sýru cottage
  • Půlku polévkové lžíce třtinového cukru (můžeš nahradit adekvátním množstvím tebou preferovaného sladidla)
  • Půl lžíce až lžíci a půl arašídového másla (záleží na tvé chuti)
  • Něco na dozdobení (dají se použít rozdrcené sušenky, kousky čokolády, mražené borůvky nebo oříšky, fantazii se meze nekladou)

    zmrzlina
    Zdroj: Refresher/Radim Šlechta

Postup:

  • Do robota naházej sýr, sladidlo a arašídové máslo a všechno důkladně rozmixuj. Víc je v tomto případě skutečně víc a musíš dávat pozor, aby ti ve směsi nezůstaly kousky sýru.
  • Směs nalij do misky nebo dózy, obohať o tebou preferovanou dobrůtku a všechno promíchej. Navrch můžeš ještě přidat trochu ovoce, čokolády nebo oříšků.
  • Misku hoď přibližně na 90–120 minut do mrazáku. Čím déle ji budeš mrazit, tím tužší zmrzlina bude. Dávej pozor, ať ti nepřemrzne, jinak ji pak nenandáš a budeš ji muset nechat zase povolit.
zmrzlina
Zdroj: Refresher/Radim Šlechta

Náš tip pro tebe: Zmrzka je opravdu sytá a čím čerstvější je, tím lépe chutná. Udělej si nejlépe takovou porci, kterou budeš moci po ztuhnutí hned sníst. Dva kelímky sýru vydají přibližně na 3–4 porce. Přejeme dobrou chuť!

Domů
Sdílet
Diskuse