Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. června 2023 6:00
Čas čtení 5:42
Vojtěch Vanda

Kam v Brně do letního kina. Poradíme, kam na nejnovější trháky a kde zaplatíš jen pár korun za vstup

Kam v Brně do letního kina. Poradíme, kam na nejnovější trháky a kde zaplatíš jen pár korun za vstup
Zdroj: Unsplash/Zhifei Zhou
FILMY A SERIÁLY BRNO ČESKO KULTURNÍ AKCE
Uložit Uložené

Provoněné letní večery jsou již, doufáme, tady. Co s nimi? V Brně je třeba fajn vyrazit do letního kina. Je jich hned několik, proto jsme udělali seznam, kam se letos můžeš přijít podívat.

Některým čtenářům se může zdát, že jsme výběr kin trochu osekali. Není to ale tak. Prošli jsme hned 31 obvyklých míst, kde byli Brňané zvyklí, že se koná letní kino. Nicméně ani některé velké a známé promítací prostory jako klasický Scalní letňák nebo letní kino v MdB neměly v době zveřejnění článku své programy.

Níže jsme proto připravili seznam šesti letních kin, jejichž programy jsou buďto zveřejněny, nebo se o nich ví, že zveřejněny budou. Pokud bylo možné získat o promítání bližší informace, jsou v textu uvedeny. Detaily pak můžeš najít pod odkazy na uvedené akce.

Letní kino Brno-střed

Celý program najdeš tady: Letní kino Brno-střed

Kdo má zájem vyrazit do letňáku uprostřed Brna, bude chtě nechtě muset zamířit přímo do středu na Dominikánskou 2. Nejde ale o žádnou špatnou destinaci, naopak. Z naší strany se akorát jedná o povzdech nad skutečností, že s největší pravděpodobností bude letos nabídka letních kin mnohem omezenější než minulé roky.

Kino organizuje spolek Noční motýl, jenž sám sebe charakterizuje jako „nezávislý spolek
pro kulturní povznesení nočního života v Brně“. Ten rád nechává vzpomínat na legendární Kinokavárnu na náměstí SNP v Brně-Černých Polích, kde až do roku 2020 promítal nejrůznější snímky pro milovníky filmů. Spolupracuje však s městskou částí a příspěvkovou organizací Kávéeska. 

Doporučeno
KVÍZ: Tyto hvězdy z NHL chtějí na mistrovství světa v Česku. Poznáš je všechny? KVÍZ: Tyto hvězdy z NHL chtějí na mistrovství světa v Česku. Poznáš je všechny? 4. května 2024 11:00

Každopádně na Dominikánské, konkrétně na nádvoří ÚMČ Brno-střed, filmy budou, a dokonce i celá řada rozmanitých titulů. Začíná se 9. července ve 21:30 českým romantickým muzikálem z roku 1978 Balada pro banditu, na který bude vstup zdarma. Promítaní bude pokračovat každý prázdninový večer až do září s tím rozdílem, že v srpnu, vzhledem k tomu, že se stmívá dřív, je začátek promítání posunut už na devátou hodinu večerní.

Jinak je kino placené, přičemž standardní cena je 100 korun. Na filmy z cyklu Das Sommerkino to je však pouze 50 korun. Mezi ně patří například německá komedie Toubab nebo drama Džungle duší. A pokud víš, že budeš chtít kino navštívit hned několikrát, můžeš si koupit permanentku na 6 či 10 vstupů. Lístky a permanentky zakoupíš v den projekce půl hodiny před začátkem za českou hotovost.

Abychom tě nalákali na program, promítat se bude i například český sportovní film Děti Nagana, dokument Kuciak: Vražda novináře, dobrodružný film Dungeons & Dragons: Čest zlodějů, americké drama Minamata, dokument z ukrajinské východní fronty, animovaný japonský film Belle, Klub rváčů nebo dokumentární film o Adamu Ondrovi. Vybere si skoro každý.

Co se míst týče, diváci mají k dispozici omezený počet lehátek, zbytku musí stačit sklápěcí židle. V areálu najdeš stánek s občerstvením. Kouřit se zde ale nesmí. Promítá se také za každého počasí; když prší, přesouvá se pod částečně zastřešenou část hlediště. A dokonce si s sebou můžeš vzít vychovaného psa.

Další detaily, jako je doprava na místo, parkování nebo celý program, si můžeš přečíst na jejich stránkách.

Amfiteátr Čertova rokle

Celý program najdeš tady: Amfiteátr Černá rokle

I městské části mají svá letní kina. S promítáním se například již začalo v Amfiteátru Čertova rokle v Brně na Lesné. Jedná se o prostor trochu více přírodní a trochu víc DIY, ale i to má své kouzlo. 

Doporučeno
Zůstala bych raději uvězněná v lese s medvědem, nebo s mužem? Většina žen má jasno, s medvědem Zůstala bych raději uvězněná v lese s medvědem, nebo s mužem? Většina žen má jasno, s medvědem 3. května 2024 14:00

Naposledy zde spolek Majdalenky minulý pátek uspořádal letní kino Kocoura v botách: Poslední přání a chystá se na další. Film byl spíše pro děti, což ale neznamenalo, že dospělí mají vstup zakázán. Film viděl každý, kdo byl ochotný zaplatit vstup 100 korun, dobře se oblékl a vzal si s sebou deku nebo něco na sezení. A pokud si s sebou vzal kelímek, bylo možné využít malé občerstvení na místě.

Prostor amfiteátru působí docela rodinně, je místem spíše komunitního scházení a má zajímavou atmosféru, kterou můžeš také okusit. Již v pátek 16. června zde bude promítán film Top Gun: Maverick. Jaké další filmy a akce se na místě chystají, můžeš sledovat na facebookové stránce.

Letní kino Medlánky 

Čti na další straně
Článek pokračuje na další straně
Strana 1 z 2
Domů
Sdílet
Diskuse