Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Čteš poslední stranu článku:
Kam v Brně do letního kina. Poradíme, kam na nejnovější trháky a kde zaplatíš jen pár korun za vstup
Celý program najdeš tady: Letní kino Medlánky

Menší či méně známější kina nás baví, proto nesmíme zapomenout také na letní kino v Brně-Medlánkách. Severní část brněnské metropole dle webu městské části chystá několik promítání na přelomu června a července pod souhrnným názvem Medlánecké filmové noci v areálu zámeckého parku na Hudcově.

Prozatím jsou jasné termíny 21., 23., 27. a 29. června. Diváci budou moci postupně zhlédnout čtyři různé filmy, každý z nich se bude promítat jeden den. Nejprve přijde na řadu Buď chlap!, následně Top Gun: Maverick, Život pro samouky a Dungeons & Dragons: Čest zlodějů. Každé promítání začíná ve 21:30, trvat by mělo maximálně 2 hodiny. 

Diváci si znovu budou muset vzít s sebou židličku nebo deku, občerstvení však bude možné na místě zakoupit. Promítá se prakticky za každého počasí. Cena promítání na webu městské části nebyla, odvodili jsme si to tedy tak, že jsou filmy zadarmo.

Letní kino Nová Zbrojovka

Celý program najdeš tady: Letní kino Nová Zbrojovka

Samozřejmě nemůžeme zapomenout na prostory letního kina ve zbrusu nové brněnské čtvrti na východě města, na přelomu Zábrdovic a Židenic, vybudované v prostoru bývalé Zbrojovky. Areál Nová Zbrojovka letos ve spolupráci s kinem Art nabízí velkou škálu filmů, na niž jistě přiláká také nemalé množství diváků. Ostatně se honosí titulem „jediné premiérové letní kino v Brně“.

Doporučeno
KVÍZ: Jak dobře znáš české hrady a zámky? Prověř si své znalosti v našem kvízu KVÍZ: Jak dobře znáš české hrady a zámky? Prověř si své znalosti v našem kvízu 15. května 2024 8:33

Momentálně jsou známy projekce na část června, které začínají 17. promítáním filmu Flash ve 21:30. Červnová promítání začínají ve stejnou dobu, a jak se zdá, každý den se promítá jeden snímek. Takto to potrvá až do září s tím rozdílem, že projekce v srpnu a září budou začínat již ve 21:00.

Rozpis je zatím znám do 22. června, přičemž to vypadá, že se mohou diváci těšit na velmi čerstvé novinky všeho druhu. Budou se bát (Kostlivec), budou mít prostor vidět superhrdiny (Flash, Spider-Man: Napříč paralelními světy) a uvidí i šílenou domácí tvorbu (Invalida).

Nespornou výhodou areálu je jistě jeho vybavení. Diváci si mohou zakoupit lístek on-line (200 lístků v předprodeji) nebo potom na místě (taktéž 200 lístků). Prostor je dog friendly, a pokud máš Kartičku diváka, máš každý osmý vstup volný. Prvních dvě stě zakoupených míst má do 15 minut od začátku představení jistou rezervaci židličky, zbytek si pak musí sednout na to, co si přinese.

Hlady ani žízní také trpět nebudeš. Občerstvení má na starost kavárna Industra a re.SET food a v areálu najdeš i toalety. Příznivá je vcelku i cena, která je 150 korun a pro držitele ZTP 130 korun. Na místo se dostaneš poměrně jednoduše všemi způsoby – MHD na zastávku Kuldova, kam jezdí jak autobusy, tak tramvaj, nebo Náměstí Republiky. Ty ale leží poměrně daleko. V okolí se však dá i zaparkovat nebo přijet například na koloběžce.

Doporučeno
Jako hodinová manželka si vydělá i 15 tisíc týdně. „Ženy si domů často nechtějí zvát chlapa, kterého neznají,“ říká Kutilka Ája Jako hodinová manželka si vydělá i 15 tisíc týdně. „Ženy si domů často nechtějí zvát chlapa, kterého neznají,“ říká Kutilka Ája 14. května 2024 8:30

Co úplně příznivé není, je fakt, že se hraje jen za příznivého počasí. Pokud by se mělo představení rušit, organizátoři dají dopředu vědět na sociálních sítích a automaticky vrací vstupné. Detaily najdeš zde.

Letní kino Špilberk

Celý program najdeš tady: Letní kino Špilberk

Stálicí mezi letňáky je klasika na Špilasu. Pořádá jej společnost Oh Production a dle jejich webu se úplně neliší od ostatních letních kin v Brně s tím rozdílem, že se na místě občas uspořádá koncert nebo divadlo. Proto projekce nejsou pravidelně každý den. Promítá se v červenci a v srpnu od 21:30, respektive 21:00.

V programu také nalezneme pár zvláštností, z nichž jedna je zajímavá. Jedná se o promítání naslepo, kdy člověk zaplatí standardní cenu za lístek 120 korun (všechny se prodávají na místě) za film, o němž neví, jaký bude. Když jej nebude bavit, může do 20 minut odejít a dostane peníze zpět. Organizátoři tvrdí, že vybrali pestrou paletu filmů, takže divák může narazit na českou klasiku i severské drama.

Jinak se ale může těšit třeba na Pomádu, Jurský svět, Samotáře nebo Rychle a zběsile 10. Pozor však na některé dny, během nichž je zde soukromé promítání. Ceny lístků jsou příjemné zejména pro rodiny, jelikož děti do 12 let mají vstup zdarma. Studenti to mají pouze za stovku. O občerstvení také není nouze, dá se koupit na terase.

Doporučeno
„Ze Survivora jsem zklamaný. Jakub je šikanátor, Jana lhářka a Nikča škorpion,“ říká Jack Hamid. Co dalšího nám prozradil? „Ze Survivora jsem zklamaný. Jakub je šikanátor, Jana lhářka a Nikča škorpion,“ říká Jack Hamid. Co dalšího nám prozradil? 13. května 2024 8:00

Pokud by tě omrzelo kino, můžeš se taky stavit na koncert Mňága a Žďorp nebo třeba Prago Union, ceny jsou však signifikantně vyšší. To platí i pro divadelní představení. Bližší info najdeš pod odkazem zde.

Letní kino Vinohrady

Celý program najdeš tady: Letní kino Vinohrady

Posledním, pro nás známým promítáním je chystané letní kino v Brně-Vinohradech. Bude jej pořádat tamní kulturní centrum KVIC, jež jej nazvalo Kinematograf bratří Čadíků. V době mezi 28. a 31. srpnem 2023 se zde budou promítat čtyři filmy od 20 hodin, a to Princ mamánek, Střídavka, Buď chlap a Přání k narozeninám.

Kolik bude kino stát, zatím není známo. Informací není úplně hodně. Kino se nicméně bude konat na volném prostranství před společenským sálem Pálava. Vstup je z ulice Tvrdonická. Detaily budou nejspíše umístěny zde, až budou projekce více aktuální.

Čti na předchozí straně
Dočetl jsi celý článek
Strana 2 z 2
Domů
Sdílet
Diskuse