Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
28. června 2023 18:22
Čas čtení 1:01
Vojtěch Vanda

Trest pro TK27 za urážku Berbra a Pelty v písni OFF SEASON je neplatný

Trest pro TK27 za urážku Berbra a Pelty v písni OFF SEASON je neplatný
Zdroj: ČTK/Paprskář Pavel
SPORT ČESKO ČESKÝ RAP FOTBAL RAP
Uložit Uložené

Odvolací komise FAČR zrušila rozhodnutí z roku 2019, kterým byl potrestán teplický fotbalista Tomáš Kučera za urážky tehdejšího místopředsedy FAČR Romana Berbra a klubu AC Sparta Praha.

„Hraju za Teplice, ne za vy***anou Spartu, je** toho Berbra a samozřejmě Peltu,“ agitoval v roce 2018 záložník Teplic Tomáš Kučera v tracku OFF SEASON, na němž spolupracoval s pražskými 2LBOYZZ Labellem a Ca$hanovou Bulharem. Jakožto profesionální fotbalista si za urážku tehdejšího místopředsedy FAČR Romana Berbra a Sparty Praha vysloužil trest.

Jablonecký boss a bývalý předseda FAČR Miroslav Pelta, který si nyní odpykává šestiletý trest za kauzu přerozdělování sportovních dotací, tehdy již dva roky nepůsobil ve vrcholném vedení tuzemské fotbalové asociace. S Berbrem momentálně probíhá soud v případě ovlivňování fotbalových výsledků. Má trvat až do prosince.

Kučera v ročníku 2018/19 dostal pokutu 60 tisíc korun za své chování, později mu byl trest snížen na 40 tisíc. 

Trest byl odvolán

„Odvolací komise FAČR zrušila trest, který byl v roce 2018 uložen Etickou komisí FAČR a po odvolání snížen Odvolací komisí FAČR, teplickému fotbalistovi Tomáši Kučerovi za slova v rapovém songu, ve kterém se kriticky vyjadřoval na adresu tehdejšího místopředsedy FAČR Romana Berbra a klubu AC Sparta Praha,“ uvedla v úterý komise FAČR v tiskové zprávě.

Doporučeno
Kafkovská proměna Renneho Danga byla dokončena. Na problémech v ráji cítím bezvýchodnost, osobnostní krizi a sebelítost Kafkovská proměna Renneho Danga byla dokončena. Na problémech v ráji cítím bezvýchodnost, osobnostní krizi a sebelítost 29. dubna 2024 14:00

Generální sekretář asociace Michal Valtr učinil dovolání, na jehož základu komise definitivně rozhodla, že se hráč žádného prohřešku nedopustil. „(Komise) obě předchozí rozhodnutí zrušila a disciplinární řízení definitivně zastavila. Uhrazená pokuta ve výši 40 tisíc korun bude Tomáši Kučerovi vrácena,“ dodala.

Jednatřicetiletý Kučera má momentálně slibně rozjetou rapovou kariéru pod pseudonymem TK27 v jihlavské skupině 58G, která například získala v posledním ročníku cen Anděl sošku v kategorii Rap. Co se fotbalové kariéry týče, ta zatím jasná není. Kučera ještě kontrakt v Teplicích nepodepsal.

Domů
Sdílet
Diskuse