Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Čteš poslední stranu článku:
Výlet do Londýna: Toto jsou nejlepší low-cost tipy na jídlo a zážitky
Londýn
Zdroj: Refresher/Kuni Nguyenová

Camden Lock Market původně začínal jako bleší trh na dvorku, dnes se jedná o jedno z nejslavnějších londýnských míst, které mísí uměleckou a kreativní scénu s živou hudbou a proslulými trhy. Najdeš zde mnoho pouličních umělců, vintage obchodů a samozřejmě stánků s jídlem ze všech možných koutů světa.

Už jen při procházení se po uličkách ti sami prodávající většinou nabídnou kousek kuřete či jiného jídla na ochutnání, a tak můžeš snadno poznávat barvy, vůně a chutě různých kuchyní. Máš chuť na čínu nebo mexiko? Potrpíš si na mořské plody, nebo tě spíše lákají halloumi hranolky? A co taková sladká tečka na závěr nebo si dát čaj o páté? To vše a mnohem víc budeš mít na jednom místě. 

 

Borough Market

Londýn
Zdroj: Refresher/Kuni Nguyenová

Borough Market bychom přirovnali ke klidnější a lokálnější verzi Camden Marketu. Rozhodně je zde méně stánků, ale kvalitou rozhodně neubírá na bodech. Místní farmáři zde nabízí ty nejčerstvější ingredience jako ovoce, zeleninu či mořské plody, nakoupit si zde můžeš i koření nebo ten nejhezčí pugét květin.

Doporučeno
Kde můžeš v Česku stanovat a za co ti hrozí pokuta až 5 tisíc korun? Tady je přehled Kde můžeš v Česku stanovat a za co ti hrozí pokuta až 5 tisíc korun? Tady je přehled 27. srpna 2024 v 11:00

Samozřejmě zde nechybí ani street food, ze kterého si určitě vybereš. My ti můžeme doporučit třeba tamní ústřice, rizoto nebo japonské grilované maso na ohni. Určitě se i tobě budou sbíhat sliny!

 

Chinatown

Chinatown, Londýn
Zdroj: Wikimedia/volně k užití

V našem přehledu nemůžeme opomenout ani ikonické Chinatown. Čtvrť v centru města dýchá živou a pozitivní atmosférou a obzvlášť během čínského Nového roku se zde slaví ve velkém. Nachází se zde navíc řada čínských restaurací, pekáren, supermarketů či obchodů se suvenýry.

Zdejší čínské podniky jsou velmi pestré, a navíc za dostupné ceny, takže věříme, že si určitě vybereš. Pokud bychom ti ale měli doporučit konkrétní místa, určitě nevynechej pekárnu Chinatown Bakery pro její sladké i slané dobroty, běž do Bun House na skvělé plněné knedlíky nebo do Good Friend Chicken na smažené kuře. 

Muzeum

Britské muzeum.
Britské muzeum. Zdroj: Refresher/Kuni Nguyenová

Londýn zároveň patří mezi ta města, která jsou ideální k potloukání se po galeriích a muzeích. Můžeš v nich strávit celý den a neutratit ani korunu – spousta vstupů je totiž pro návštěvnictvo zcela zdarma. Většinou si ani nemusíš rezervovat své místo. 

Doporučeno
Jel jsem na dovolenou do Říma. Čekal mě škorpion v pokoji, spousta bezdomovců a arogantní řidiči všude Jel jsem na dovolenou do Říma. Čekal mě škorpion v pokoji, spousta bezdomovců a arogantní řidiči všude 11. srpna 2024 v 8:00

Muzeí a galerií je v Londýně celá řada. Pokud máš rád*a historii, s klidným svědomím tě můžeme nasměrovat do Britského muzea (na fotce) nebo Národní galerie, kde si projdeš historii Británie, ale třeba i Egypta, Japonska nebo Latinské Ameriky. Mezi jinými doporučujeme ještě galerii Tate Modern, Muzeum vědy nebo Přírodopisné muzeum.

Volný čas

Londýn
Zdroj: Refresher/Kuni Nguyenová

Památky a muzea sis už všechny prohlédl*a a břicho máš plné těch nejlepších dobrot, které Londýn nabízí. Co ale s volným večerem? Zamiř do West End a zažij nejkrásnější evropská divadelní představení naživo. Společně s newyorskou Broadwayí je West End považován za nejvyšší standard divadla v anglicky mluvících zemích.

Najdeš zde hry všech žánrů, takže je určitě z čeho vybírat. Nenech si ale ujít hlavně místní muzikály, pro které je Londýn slavný. Z místních divadelních parket ostatně vzešla například herecká hvězda současnosti Tom Holland, který ve Victoria Palace před lety účinkoval v muzikálu Billy Elliot.

Čti na předchozí straně
Dočetl jsi celý článek
Strana 3 z 3
Zpět
Sdílet
Diskuse