Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
1. července 2023 13:52
Čas čtení 0:47
Vojtěch Vanda

Terminátor předpověděl budoucnost s umělou inteligencí, řekl Arnold Schwarzenegger

Terminátor předpověděl budoucnost s umělou inteligencí, řekl Arnold Schwarzenegger
Zdroj: TriStar Pictures
OSOBNOSTI ARNOLD SCHWARZENEGGER JAMES CAMERON SPOJENÉ STÁTY AMERICKÉ (USA) UMĚLÁ INTELIGENCE
Uložit Uložené

Legendární filmová franšíza Terminátor, kterou režíroval James Cameron a v níž si rakousko-americký sportovec a bývalý guvernér Kalifornie zahrál hlavní roli, dle Schwarzeneggera předpověděla budoucnost s AI.

Herec svou tezi představil ve středu večer na vystoupení nazvaném Večer s Arnoldem Schwarzeneggerem v Los Angeles, uvedl The Hollywood Reporter. Filmy byly podle herce vizionářské.

„Dnes se všichni bojí, kam to povede. A v Terminátorovi mluvíme o tom, že si stroje uvědomí samy sebe a převezmou moc,“ zmínil. Popularita umělé inteligence v posledních měsících vzrostla zejména s představením chatbota ChatGPT a dalších. Bývalý guvernér každopádně dodal, že tehdy, v osmdesátých letech, se v teoriích umělé inteligence a jejích dopadů akorát klouzalo po povrchu.

Doporučeno
Atentát na prezidenta, baterie v konečníku a „obhajoba Matrixem“. Tyto filmy inspirovaly skutečné vrahy Atentát na prezidenta, baterie v konečníku a „obhajoba Matrixem“. Tyto filmy inspirovaly skutečné vrahy 1. července 2023 11:00

Může za to Cameron

„V průběhu desetiletí se to stalo realitou. Takže už to není fantasy nebo futuristické. Dnes je to tady. A toto je mimořádný text Jamese Camerona,“ chválil filmaře, scenáristu, mnohonásobného držitele Oscarů a také člověka proslulého ne zrovna nejlepší morálkou. Schwarzenegger jej však drží v úctě a ve středu jej nazval „mimořádným scenáristou“ a „neuvěřitelným režisérem“.

„Já si můžu zasloužit uznání pouze za postavu, kterou jsem hrál, a způsob, jakým jsem ji hrál. Ale chci říct, že on tuto postavu vytvořil. Napsal to tak dobře, proto je, víte, režisérem číslo jedna na světě,“ ukončil.

Cameron se zasloužil také o film Titanic, sérii Avatar, druhý díl Ramba nebo Vetřelce. Taktéž produkoval film Pravdivé lži. 

Domů
Sdílet
Diskuse