Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. července 2023 15:28
Čas čtení 1:05
Kateřina Viková

Nestihl*a jsi KVIFF? Ty nejlepší filmy si můžeš vychutnat přímo ve svém kině v rámci Šary Vary

Nestihl*a jsi KVIFF? Ty nejlepší filmy si můžeš vychutnat přímo ve svém kině v rámci Šary Vary
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="http://www.ozvenyvaru.cz/" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">ozvenyvaru.cz</a>
FILMY A SERIÁLY ČESKÉ FILMY FILMY 2023 KVIFF 2023
Uložit Uložené

Po skončení 57. mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary začínají oficiální festivalové ozvěny – Šary Vary. Od 10. do 16. července můžeš v Praze a v Brně zhlédnout výběr nejzajímavějších filmů z karlovarského programu.

Utekl ti filmový festival v Karlových Varech, a přesto by ses na nějaký ten film rád*a podíval*a? Řešením jsou oficiální ozvěny festivalu s názvem Šary Vary. Od 10. do 16. července uvedou pražská kina Aero, Světozor, Přítomnost a Scalní letňák v Brně divácké hity i oceněné novinky. Nenech si ujít filmy, o kterých se bude mluvit.

My jsme MFF Karlovy Vary 2023 navštívili, naše články a rozhovory najdeš přehledně v této rubrice. Pokud tě zajímá i živé festivalové dění, nalaď si do 8. 7. stream na webu KVIFF.TV.

Vybrat si můžeš z českých i oceňovaných zahraničních snímků

Největší zastoupení snímků letos bude ze soutěžní sekce Horizonty. Na ozvěnách budeš moct zhlédnout třeba romanci Minulé životy (Past Lives), dále Karaoke Blues (Fallen Leaves), film Akiho Kaurismäkiho oceněný Cenou poroty na festivalu v Cannes, nebo napínavé rodinné drama Anatomie pádu (Anatomy of a Fall), vítěze Zlaté palmy ze stejného filmového festivalu.

Doporučeno
Hláškami nabitá komedie Karaoke Blues tě dostane ironií a cynismem obyčejných lidí Hláškami nabitá komedie Karaoke Blues tě dostane ironií a cynismem obyčejných lidí 6. července 2023 19:00

Letos mají v programu silné zastoupení i tuzemští filmaři. Můžeš se těšit na adaptaci knihy Jáchyma Topola Citlivý člověk, která zastupuje Česko v hlavní soutěži festivalu, stejně jako detektivní drama Úsvit. K oběma zmíněným titulům chystají některá kina projekci s debatou s tvůrci. Promítány budou také české snímky Přišla v noci, Brutální vedro, Kulový blesk nebo kraťas Electra.

Doporučeno
Eliška Křenková: Úsvit mi pomohl podívat se mimo moji bublinu. Téma genderu, intersexuality nebo orientace pro mě neexistovalo Eliška Křenková: Úsvit mi pomohl podívat se mimo moji bublinu. Téma genderu, intersexuality nebo orientace pro mě neexistovalo 7. července 2023 7:30

Žižkovské Aero uvede jako jediné v oblíbeném cyklu Legendy film Maminka a děvka (The Mother and the Whore) z roku 1973, Světozor zase chystá v rámci Dokumentárního pondělí vítěze festivalu Berlinale Na lodi Adamant (On the Adamant). Snímek Druhá šance (You Sing Loud, I Sing Louder), který v Karlových Varech představil britský herec Ewan McGregor, bude v rámci přehlídky Šary Vary k vidění pouze ve Světozoru.

Doporučeno
Při rozhovoru s Ewanem McGregorem se nám roztřásla kolena. Bál se ve společném filmu se svou dcerou intimity? Při rozhovoru s Ewanem McGregorem se nám roztřásla kolena. Bál se ve společném filmu se svou dcerou intimity? 3. července 2023 8:00
Domů
Sdílet
Diskuse