Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. července 2023 8:00
Čas čtení 1:56
Dominik Vetrák Radim Šlechta

Při rozhovoru s Ewanem McGregorem se nám roztřásla kolena. Bál se ve společném filmu se svou dcerou intimity?

Při rozhovoru s Ewanem McGregorem se nám roztřásla kolena. Bál se ve společném filmu se svou dcerou intimity?
Zdroj: Film Servis Festival Karlovy Vary.
FILMY A SERIÁLY KVIFF 2023
Uložit Uložené

Festival v Karlových Varech je v plném proudu a my jsme měli možnost vyzpovídat hvězdného Ewana McGregora a jeho dceru Claru McGregor, kteří představili společný film Druhá šance. Ztvárňují v něm otce a dceru, kteří se léčí se závislostí.

Náš rozhovor s Ewanem McGregorem během tiskovky na Mezinárodním filmovém festivalu v Karlových Varech jsme mohli začít jen jediným způsobem. Vstali jsme a pozdravili Obi-Wana Kenobiho způsobem, jaký je pro filmového nadšence nezbytný.

Star Wars
Zdroj: Disney/Lucasfilm

Po úsměvné reakci kolegů a Ewana jsme se rozhodli začít „zlehka“ rovnou pěkně osobní otázkou. Vidět hollywoodské osobnosti, ať už je to Tony Gilroy (tvůrce seriálu Andor), Pedro Pascal, Alicia Vikander, Michael Fassbender, nebo Russell Crowe jen několik metrů od nás je elektrizující a překvapivě adrenalinový zážitek. 

KVIFF 2023
Zdroj: Film Servis Festival Karlovy Vary.

Ewan McGregor na tiskové konferenci mluvil zejména o novém snímku Druhá šance (You Sing Loud, I Sing Louder), ve kterém si zahrál společně se svou dcerou Clarou McGregor. Ewan chválil ženský kreativní i herecký tým, se kterým film vytvořil, zejména jejich odvahu vyprávět intimní příběh a vášeň pro co nejvyšší kvalitu (šlo o celovečerní debut režisérky Emmy Westenberg). 

Clara McGregor je autorkou původní příběhové myšlenky a snímek zároveň produkovala. Oba uvedli film v rámci mezinárodní premiéry na KVIFF 2023 jako poctu Ewanu McGregorovi, který si zároveň převzal Cenu prezidenta KVIFF.

Dění na MFF Karlovy Vary můžeš sledovat živě i z pohodlí domova. Stream najdeš na webu KVIFF.TV.


Druhá šance
vypráví o otci a dceři, kteří v životě bojovali či stále bojují se závislostí na alkoholu nebo drogách. Ewan v minulosti přiznal, že měl sám problémy se závislostí na alkoholu a jeho dcera byla zase závislá na lécích na předpis.

KVIFF 2023
Zdroj: Film Servis Festival Karlovy Vary.

Narazili jste při práci na filmu na něco, co jste nepoužili kvůli přílišné podobnosti s intimními zážitky z vašeho života?

Ne, naštěstí, měli jsme velmi dobrý scénář. Stačilo, abychom jej společně s Emmou (režisérkou Emmou Westenberg, pozn. red.) povznesli na vyšší úroveň. Naplno jsme se opřeli do povahy scénáře a příběhu a nezavírali jsme dveře před ničím, co by film mohlo vylepšit. Nebáli jsme se těch emocí a oba jsme v tomto ohledu byli dost odvážní. Určitě to nebyla otázka toho, jestli se do něčeho nepustíme. Respektovali jsme scénář a podle něj jsme to i natočili.

Doporučeno
Lukáš Macháček ve spolupráci s Mattoni vytvořil vodní šaty. Jsou nově k vidění v Národním muzeu Lukáš Macháček ve spolupráci s Mattoni vytvořil vodní šaty. Jsou nově k vidění v Národním muzeu 10. října 2023 19:00

Druhá šance je hluboce osobní a emotivní příběh, předpokládáme, že jste jeden druhého inspirovali. Ewane, jak vás Clara a celá generace Z inspirovaly při tvorbě tohoto snímku? 

Clara mě inspirovala po celou dobu natáčení snímku, ale i dlouho předtím. Vybrala si svoji vlastní cestu, po které kráčí doposud, a mě to naplňuje obrovskou hrdostí. Vidět ji natáčet a následně i na stříbrném plátně je úžasné. Kromě toho si ale Clary ohromně vážím jako producentky. Na natáčení jsem ji často pozoroval při práci, jak komunikuje s kolegy v produkci, ale také se širším štábem a jak hýbe s natáčením. I za to má můj velký respekt a obdiv.

Claro, jak vás inspiruje generace Ewana a našich rodičů? 

Já jsem ke svému otci vždy vzhlížela a velmi jsem si ho vážila, stejně jako jeho filmů a hereckých výkonů. Můj obdiv k němu jako k profesionálovi se ještě prohloubil v době, kdy jsem s ním pracovala. Jsem velmi vděčná za každou příležitost, kdy spolu můžeme pracovat.

Ewan McGregor Clara McGregor
Zdroj: Film Servis Festival Karlovy Vary.
Domů
Sdílet
Diskuse