Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Tento článek vznikl v rámci mediální spolupráce se společností WTA.
31. července 2023 16:30
Čas čtení 2:19

Světová tenisová špička se utká v Praze. Na WTA Livesport Prague Open 2023 si zahraje i Barbora Strýcová

Světová tenisová špička se utká v Praze. Na WTA Livesport Prague Open 2023 si zahraje i Barbora Strýcová
Zdroj: TASR/AP
SPORT TENIS WTA LIVESPORT PRAGUE OPEN
Uložit Uložené

Podívej se na kompletní seznam hráček a program největší tenisové události v Česku.

Baví tě tenis? Tak to bys neměl*a propásnout největší tenisovou akci v Česku – WTA Livesport Prague Open 2023. Od 31. července do 6. srpna si v tenisovém areálu TK Sparta Praha ve Stromovce poměří síly nejlepší české i zahraniční tenistky. Na kurtech zazáří česká želízka v ohni, Marie Bouzková a Barbora Strýcová. Ukážou se také hráčky z Číny, Německa, Španělska, Francie a dalších zemí. A ty můžeš stále nakupovat vstupenky.

WTA je zkratka pro Woman's Tenis Association – Ženskou tenisovou asociaci. Livesport Prague Open je prestižní ženský tenisový turnaj, který se už od roku 2010 koná v areálu pražské Sparty. Letos se teprve potřetí odehraje na tvrdém betonovém povrchu. Loňský ročník patřil Marii Bouzkové, která ve finále porazila Anastasii Potapovovou 6:0 a 6:3.
Marie Bouzková, tenis
Zdroj: WTA

O titul si zasoutěží česká tenisová špička

Česko má na turnaji velmi nadějné zastoupení, v hlavní soutěži se ukáže minimálně 6 českých hráček. Zúčastní se ho také vítězka předchozího ročníku Marie Bouzková, která je ve světovém žebříčku aktuálně na 33. místě.

Nejen hráčsky zajímavý, ale také emotivní by měl být zápas tenistky Barbory Strýcové, která se na turnaji symbolicky rozloučí s českými fanoušky. „Těším se na to, že budu hrát naposledy v Praze. Pokaždé přišla spousta fanoušků a atmosféra byla vždy skvělá. Bude to můj poslední turnaj, který budu hrát ve své kariéře doma, a tak se na vše moc těším,“ svěřila se po prvním vyhraném kole ve Wimbledonu.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Barbora Strycova🐝 (@barborastrycova)

Turnaje se měla zúčastnit také 11. nejlepší hráčka světa Barbora Krejčíková, kvůli zranění však musela svou účast zrušit. „Bohužel musím oznámit, že jsem se musela odhlásit z turnaje Livesport Prague Open, protože se mi zatím stále nepodařilo vyléčit zranění kotníku, kvůli kterému jsem skrečovala zápas na Wimbledonu,“ řekla. „Moc mě to mrzí, na turnaj jsem se extrémně těšila. V Česku hraji párkrát ročně a jsem ráda, když můžu hrát před českým publikem a cítit jeho podporu,“ dodala ještě.

V galerii se můžeš podívat, jak vypadal minulý ročník turnaje:

WTA, ženský tenis, turnaj, Livesport Prague OpenWTA, ženský tenis, turnaj, Livesport Prague OpenWTA, ženský tenis, turnaj, Livesport Prague OpenWTA, ženský tenis, turnaj, Livesport Prague Open
Zobrazit galerii
(25)

Program a vstupenky

Zápasy se odehrají na třech kurtech v areálu TK Sparta Praha. O víkendu 29. a 30. července proběhne kvalifikace. Od pondělí 31. července až do pátku 4. srpna se hrají hlavní zápasy, v sobotu 5. srpna semifinále a v neděli 6. srpna finále. Každý den se začíná hrát v 11 hodin, s výjimkou finále, které startuje ve 13 hodin.

Vstupenky na jednotlivé hrací dny můžeš koupit v síti Ticketportal. Za klasickou vstupenku na kvalifikační dny zaplatíš 150 korun, VIP tribuna stojí 1 000 korun. Lístek na hlavní zápas stojí 300 korun, na VIP tribunu 1 500 korun. Za vstupenky na sobotní semifinále a nedělní finále dáš 450 korun, pokud budeš chtít do VIP, tak 2 500 korun.

nakupuj vstupenky

Seznam hráček přihlášených do hlavní soutěže a jejich pořadí ve světovém žebříčku:

1. Marie Bouzková (CZE, 33.)

2. Lin Ču (CHN, 34.)

3. Šuaj Čang (CHN, 38.)

4. Barbora Strýcová (CZE, 623.)

5. Linda Nosková (CZE, 45.)

6. Tatjana Mariaová (GER, 62.)

7. Si-jü Wang (CHN, 65.)

8. Jaqueline Cristianová (ROU, 133.)

9. Patricia Maria Tigová (ROU, 717.)

10. Rebeka Masarová (ESP, 66.)

11. Sin-jü Wang (CHN, 73.)

12. Alizé Cornetová (FRA, 74.)

13. Anna Karolína Schmiedlová (SVK, 77.)

14. Sara Erraniová (ITA, 79.)

15. Kateryna Bajndlová (UKR, 85.)

16. Kristína Kučová (SVK, 490.)

17. Clara Tausonová (DEN, 92.)

18. Viktorija Tomovová (BUL, 99.)

19. Kaia Kanepi (EST, 101.)

20. Jule Niemeier (GER, 106.)

21 .Nuria Parrizas Diaz (ESP, 492.)

* Finální obsazení a pavouk turnaje budou známé v sobotu 29. 7. ve 14:00, po oficiální losu. Rozlosování bude zveřejněno na sociálních sítích @livesportpragueopen.

Domů
Sdílet
Diskuse