Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
30. července 2023 11:02
Čas čtení 1:22
Daniel Mikolášik

Kanye West je po antisemitské aféře opět na Twitteru. Elon Musk mu po osmi měsících obnovil účet

TECH KANYE WEST TWITTER
Uložit Uložené

Ye koncem roku 2022 zveřejnil sérii urážlivých a antisemitských tweetů, přičemž jeden z nich měl zobrazovat symbol kombinující svastiku a Davidovu hvězdu.

Ye, dříve známý jako Kanye West, je po 8 měsících zpět na sociální síti Twitter, která se nově přejmenovala na X. Miliardář Elon Musk, který stojí v jejím čele, rapperovi vrátil účet poté, co mu byl v prosinci 2022 po antisemitské aféře zablokován, informuje CBS.

Doporučeno
VIDEO: Rappera Drakea překvapila velikost podprsenky, která mu přistála na pódiu VIDEO: Rappera Drakea překvapila velikost podprsenky, která mu přistála na pódiu 28. července 2023 15:14

Musk tehdy řekl, že rapper porušil pravidla platformy, která zakazují podněcování k násilí. Kanye totiž zveřejnil sérii urážlivých a antisemitských tweetů, přičemž jeden z nich měl zobrazovat symbol kombinující svastiku a Davidovu hvězdu. S Westem v té době kvůli jeho nenávistným výrokům postupně ukončily spolupráce firmy jako Adidas, Balenciaga či GAP.

Twitter, nově X, ani jeho miliardářský vlastník Elon Musk veřejně nekomentují obnovení účtu Kanyeho Westa. Ani samotný rapper se zatím nevyjádřil a po otevření jeho profilu uvidíš jeho poslední příspěvky ještě z roku 2022.

twitter x kanye west
Zdroj: Twitter, Youtube/Tisa Tells

Není to jediná kontroverzní osobnost, kterou Musk vrátil na Twitter. V listopadu loňského roku obnovil i účet bývalého amerického prezidenta Donalda Trumpa, poté co v jeho průzkumu na Twitteru hlasovalo 51,8 % lidí pro obnovení exprezidentova účtu. Trump ale přesto řekl, že se nemá v plánu vrátit na platformu.

Mezitím se Twitter změnil a nově již známého modrého ptáčka nahradilo písmeno X. Pokud si aktualizuješ aplikaci ve svém telefonu, budeš mít kromě redesignovaného rozhraní i změněnou ikonku a název na ploše.

Twitter X
Zdroj: Refresher

Starý název totiž podle Muska už nedává smysl. Název Twitter je totiž odvozen z amerického slova tweet, což v překladu znamená „pípat“ či „cvrlikat“. Starý název proto dával smysl, když uživatelé mohli zveřejňovat příspěvky o délce maximálně 140 znaků, což je prý podobné jako pípání ptáků. „Nyní však můžete zveřejnit téměř cokoli, včetně několika hodin videozáznamu,“ uvedl.

Doporučeno
 Je v zajetí psychopata, nebo se jen snaží o umělecký projev? Poznej manželku Kanyeho Westa Biancu Censori Je v zajetí psychopata, nebo se jen snaží o umělecký projev? Poznej manželku Kanyeho Westa Biancu Censori 6. března 2024 9:00

Elon Musk se stal majitelem Twitteru loni v říjnu, odkoupil ho za zhruba 44 miliard dolarů. Tato sociální síť od té doby prošla několika změnami a zaznamenala několik obtíží. Musk po příchodu do čela Twitteru propustil mnoho zaměstnanců včetně takzvaných moderátorů obsahu, kteří odstraňovali nenávistné projevy.


Majitel Twitteru v květnu angažoval na post výkonné ředitelky této sociální sítě Lindu Yaccarino, která dříve působila ve vedení americké mediální společnosti NBCUniversal jako manažerka specializující se na reklamní průmysl. 

Musk
Zdroj: Photo by James Devaney/GC Images
Domů
Sdílet
Diskuse