Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. srpna 2023 v 14:00
Čas čtení 5:04
Tereza Šnajdrová

Bojácný gay ze seriálu The Idol miluje sex, hudbu a čelí obvinění z fatfobie. Toto je Troye Sivan

Bojácný gay ze seriálu The Idol miluje sex, hudbu a čelí obvinění z fatfobie. Toto je Troye Sivan
Zdroj: Calvin Klein/propagační materiál
HUDBA HUDBA INFLUENCEŘI
Uložit Uložené

Troye Sivana jsi možná zaregistroval*a už v roce 2012. Tehdy totiž patřil k jedněm z nejpopulárnějších youtuberů, avšak nálepku influencera následně vyměnil za nálepku zpěváka a herce.

Do mainstreamu Troye Sivan pronikl především letos, a to díky roli kreativního ředitele Xandera z kontroverzního seriálu The Idol. A když už se vezl na vlně „popularity“, přiostřil a vydal sexuálně nabitý singl Rush. Právě kvůli němu však nyní čelí obvinění z fatfobie. Kdo je Troye Sivan a jaká byla jeho cesta na vrchol?

Jako malý se uzavřel sám do sebe

Troye Sivan se narodil 5. června 1995 v Johannesburgu v Jihoafrické republice a jen o dva roky později se spolu s rodinou přestěhoval do Perthu v Austrálii. Ačkoli vyrůstal v ortodoxní židovské rodině a studoval na soukromé ortodoxní škole Carmel School, on sám se za věřícího nikdy nepovažoval. Možná i to bylo důvodem, proč se nakonec v roce 2009 rozhodl studium ukončit a vzdělávat se začal pouze dálkově.

Doporučeno
Nejúspěšnější umělec světa, slizký Tedros, toxický mizogyn a filantrop. Tohle je The Weeknd Nejúspěšnější umělec světa, slizký Tedros, toxický mizogyn a filantrop. Tohle je The Weeknd 6. srpna 2023 v 6:00


Ani po odchodu ze školy se však Troye necítil volný. Stále žil v malé židovské komunitě, kde nebyli žádní queer lidé ani hudebníci*hudebnice, a většinu času tak trávil zavřený ve svém pokoji. Zpětně však na toto životní období nenahlíží nijak negativně. Ba naopak. „Myslím, že to bylo rozhodně pozitivní. Měl jsem čas sám na sebe, rozvíjel jsem se pomocí online komunity a to mi hodně pomohlo. Myslím, že nebýt internetu, byl bych hodně pozadu, co se týče mé osobnosti,“ vzpomínal zpěvák v rozhovoru pro GQ.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený troye sivan (@troyesivan)


Jak se postupem času formovala Troyeova osobnost, měnilo se i to, čím chce jednoho dne být – muzikantem. Od roku 2006 se proto začal objevovat na Channel Seven Perth Telethon, kde si dokonce střihl duet s vítězem australské pěvecké soutěže Guyem Sebastianem, a jen o rok později se sám přihlásil do pěvecké soutěže. Následně pak vydal své debutové EP Dare to Dream, které však žádný poprask nezpůsobilo, a Troye musel vymyslet, jakým jiným způsobem oslovit širší veřejnost.

Jeho slávu nastartoval YouTube kanál

V roce 2012 proto oživil svůj YouTube kanál, na který až do té doby nahrával pouze vlastní hudbu, a začal natáčet videoblogy. A těmi bodoval. Během krátké chvíle si vybudoval pořádnou fanouškovskou základnu, kamarádil se s největšími youtubery oné doby a za video The Boyfriend Tag s Tylerem Oakleym dokonce získal cenu Teen Choice Award. K dnešnímu dni má Sivan téměř osm milionů sledujících a jeho videa mají více než miliardu zhlédnutí.
 
Troye Sivana znal najednou téměř celý svět a youtuber okamžitě pochopil, že to může využít pro opětovné nastartování své hudební kariéry. V roce 2013 podepsal smlouvu s labelem EMI Australia, pod kterým jen o rok později vydal EP TRXYE. Na něm můžeš najít i veleúspěšný hit Happy Little Pill. A pak už to šlo jako po másle. V roce 2015 vydal druhé EP Wild, první studiové album Blue Neighbourhood a o dva roky později si na své konto připsal první větší spolupráci, a to s DJem Martinem Garrixem.

James z X-Mena i bojácný gay z The Idol

Kromě hudebního průmyslu pak Troye začal zabrušovat také do herectví. Když pomineme různá divadelní představení či „kraťasy“, první větší rolí mladého Afričana byla role Jamese Howletta ve filmu X-Men Origins: Wolverine.
 

Čti na další straně
Článek pokračuje na další straně
Strana 1 z 2
Domů
Sdílet
Diskuse