Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
4. září 2023 6:00
Čas čtení 6:21
Radim Šlechta

Andrew Tate a jeho Hustlers University: Můžeš vydělat těžké prachy v souboji s Matrixem?

Andrew Tate a jeho Hustlers University: Můžeš vydělat těžké prachy v souboji s Matrixem?
Zdroj: TASR/AP/Andreea Alexandru
OSOBNOSTI ANDREW TATE INFLUENCEŘI KRIMI
Uložit Uložené

Popisujeme principy současného hlavního produktu Andrewa Tatea Hustlers University a The Real World.

Jakou barvu má tvoje ferrari? Že ho nemáš? V tom případě pro tebe máme dvě zprávy. Tou špatnou je, že tě pravděpodobně dostal „Matrix“. Tou dobrou je, že se z něj za symbolickou tisícovku měsíčně můžeš dostat a začít konečně žít. Máš před sebou volbu. Spolkni modrou kapsli a tvůj život bude jako doposud, nebo si dej červenou a poznej, o čem život skutečně je.

Doporučeno
Chceš být alfa jako Andrew Tate? Přinášíme ti jeho první kompletní profil v Česku Chceš být alfa jako Andrew Tate? Přinášíme ti jeho první kompletní profil v Česku 28. srpna 2023 6:00

Když před podobnou volbou stál v roce 1999 Keanu Reeves coby Neo, po chvíli váhání si z rukou Morphea (Lawrence Fishburne) vzal červenou pilulku a vydal se bojovat proti tyranii strojů a komplexnímu systému ovládanému umělou inteligencí, známému právě jako Matrix (ve stejnojmenném filmu).

Nástroj zkázy se ale v moderním pojetí stal synonymem, no, pro svět. Tedy alespoň podle Andrewa Tatea, který Matrix popisuje jako „systémy, které společnost vytváří a které jsou navrženy tak, aby zotročovaly lidi“. Do vágní definice můžeme zahrnout školu, zaměstnání, politiku, ekonomiku, stabilní romantické vztahy, sociální sítě, televizi nebo reklamu. Pracuješ od devíti do pěti? Žiješ v Matrixu, jsi otrok. Chodíš do školy? Matrix tě pohltil.

Matrix
Zdroj: Warner Bros.

Andrew Tate ale nepoukazuje jenom na problémy a nepohodlí, které lidem (čti převážně mužům) tento Matrix přináší. Nabízí i jednoduchou cestu ven. Zbavit se okovů ti podle něj může pomoci jeho Hustlers University (mohli bychom volně přeložit jako „univerzita pro veksláky“), kde se naučíš základní balíček dovedností umožňujících vydělávat hromady peněz, kupovat si drahá auta a stát se díky tomu svobodným člověkem. To vše za měsíční poplatek ve výši 49 dolarů (přibližně tisíc korun). A co za svoje školné dostaneš?

Kromě tohoto textu, ve kterém rozebereme byznysové praktiky Andrewa Tatea, jsme pro tebe sestavili i jeho komplexní profil. Dočteš se v něm podrobně o jeho životě, kultu osobnosti i obviněních, která ho provázejí.

Do série článků nejen o něm, ale i celém odvětví internetových osobností na hraně zákona se můžeš zapojit i ty. Máš s Tatem či podobnými influencery zkušenosti?

Možná tě ovlivnili přímo skrz byznys nebo nepřímo svými doporučeními. Možná měli vliv na tvé přátele. Napiš svou zkušenost na e-mail [email protected].

YouTube tutorial na stříbrném podnose

„Hustlers University je to nejlepší na světě pro lidi, kteří se snaží uniknout z Matrixu. Ukážu vám, jak na to,“ říká Andrew Tate vedle Bugatti Veyron v úvodním videu. Student v prostřihu mu přitakává s tím, že „díky ní není možné nevydělávat“. „Když jste v obklopení milionářů, peníze vám prostě samy padají na bankovní účet,“ dodává. Další ze studentů poznamenává, že „všechno dostaneš jak na stříbrném podnose“.

„Konečně jsi ve správný čas na správném místě. Jsi jediný člověk, který to může dokázat. A zároveň i jediný, kdo to může pos*at,“ vzkazuje nakonec Andrew. Po náborovém videu už ti nic nebrání na cestě za „skutečným úspěchem“.

Doporučeno
Jakub Šeps zemřel, abychom my mohli dál pracovat. Workoholismus je epidemie, kterou nemůžeme porazit sami Jakub Šeps zemřel, abychom my mohli dál pracovat. Workoholismus je epidemie, kterou nemůžeme porazit sami 11. srpna 2023 16:30

Ještě předtím, než se dostaneš k samotnému vydělávání peněz, tě provede Andrew monologem přes nepříliš kvalitní mikrofon. Všechno je zmanipulované proti tobě, je potřeba to primárně pochopit a stát se „pravým mužem“. Následně už si vybereš obor, na který se chceš na univerzitě specializovat. Kromě nově přidané umělé inteligence je to copywriting (psaní marketingových textů), freelancing, dropshipping přes Amazon, affiliate marketing, vedení vlastního e-shopu a investování do akcií a kryptoměn.

krypto
Zdroj: Wikimedia Commons/CryptoWallet.com

Po krátkém dotazníku se dostaneš na Discord, kde najdeš jednak výukový materiál, jednak podle propagačních materiálů můžeš chatovat s ostatními studenty, případně se ptát lektorů na otázky k učivu. V sérii videí, která se ti se zápisem na univerzitu odemkne, dostaneš základní principy každého z výše vypsaných oborů od učitelů, kteří jsou „kapacity ve svém oboru“. Zní to dobře, ne? Nenech se zmýlit, má to háček, a ne jeden.

Prvním problémem je samotná důvěryhodnost Tatea jako principála univerzity. Influencer sám v minulosti řekl, že zbohatl na provozu sexuálních služeb „zotročených dívek“ prostřednictvím webkamery. To není tajemství ani domněnka, sám Tate to o sobě tvrdí. Dalším zdrojem jeho bohatství má být investování do kryptoměn hned na počátku, přičemž se jen těžko můžeme bavit o jeho hluboké znalosti trhu, ale spíš o jakési šťastné náhodě (sám Tate na Hustlers University tento obor nevyučuje). 

Doporučeno
Navštívil tě tento muž ve snu? Strašit měl tisícovky lidí, pravda je ale jinde Navštívil tě tento muž ve snu? Strašit měl tisícovky lidí, pravda je ale jinde 25. července 2023 15:00

Je nasnadě pochybovat o Tateově dovednosti v každém z jednotlivých „předmětů“. Na druhou stranu, Tate není profesor, ale jen provozovatel. Většinu profesorů tvoří členové jeho War Room, produktu, který Tate marketoval v minulosti. Muži se v rámci této místnosti mohli přidat do serveru na Telegramu za jednorázový poplatek 5 tisíc dolarů a dostali možnost přiblížit se ke svému vůdci Tateovi. Do té doby část z nich nebyla profesionály, ale dvacátníky hledajícími sebe sama a peníze jim spíš než obory, které vyučují, generovala právě činnost v rámci Hustlers University.

Dalším háčkem je ale samotná látka. Profesionálové a profesionálky, kteří v rámci experimentu navštívili kurzy na Hustlers University, se shodují, že za 49 dolarů měsíčně dostaneš v podstatě přesně to, co ti na YouTube zdarma vyběhne po zadání hesla „copywriting for begginers tutorial“ nebo „how to start investing in stocks“. Jedná se o naprosté základy, které se lze naučit zdarma, lépe a dostaneš se k nim přibližně za dvacet vteřin vyhledávání na YouTube. 

investovanie, peniaze, sporenie
Zdroj: Unsplash/Mathieu Stern

Na druhou stranu nabídka a poptávka existují, a pokud se někomu chce platit za něco, co lze rychle, zdarma a legálně najít, proč ne. Jen lze těžko říct, jak by se tvářil sám velký Tate, který razí heslo, že pravý byznys pouze generuje peníze a není do něj potřeba investovat.

Zaplať, abys mohl prodávat

Kromě toho na tom, jak hluboké dovednosti na univerzitě získáš, zas až tolik nezáleží. Andrew a jeho učitelský sbor slibují hlavně rychlé prachy a vysvobození se z okovů Matrixu. Důležitější je tedy ptát se, jestli se dá po absolvování univerzity vydělat a kolik.

Jeden z kanálů na Discordu Hustlers Univerzity představuje místo, kde si studenti vzájemně vyměňují zkušenosti, dělí se o svůj úspěch a vzájemně se motivují.

Doporučeno
„V práci se omlouvám a shazuji.“ Aneb jak nás trápí syndrom podvodníka „V práci se omlouvám a shazuji.“ Aneb jak nás trápí syndrom podvodníka 29. srpna 2022 8:30

„Jeden člen tvrdil, že má až 1000 falešných účtů Tatea na TikToku. Jiný uvedl, že několik měsíců bez úspěchu zveřejňoval videa Tatea na Instagramu, až se nakonec jedno z jeho videí stalo virálním a jeden z diváků se pomocí jeho přidruženého odkazu do kurzu přihlásil,“ popsal svou zkušenost s Hustlers University Caloán Magee z The Independent.

„Svou první velkou výhru zveřejnil do kanálu Discord, zatímco ostatní členové chválili jeho úspěch. ‚Díky, lidi, všichni to zvládneme,‘ napsal. ‚Vzpomínám si, jak jsem si včera říkal, že nikdy nebudu jako ti kluci, kteří získávají zhlédnutí.‘ Ta první velká výhra? 11 dolarů,“ popisuje Magee. 

Čti na další straně
Článek pokračuje na další straně
Strana 1 z 2
Domů
Sdílet
Diskuse