Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Čteš poslední stranu článku:
Andrew Tate a jeho Hustlers University: Můžeš vydělat těžké prachy v souboji s Matrixem?

Stef Lee na serveru Dream Grow uvádí, že většina „velkých peněz“ pochází právě z affiliate programu, kde studenti do kontroverzních videí s Andrewem Tatem vkládají svůj unikátní odkaz. Když se přes něj do Hustlers University zapíše nový student, dostávají určitý podíl na jeho zápisném. Kromě toho poukazuje na fakt, že vlastně nejde jejich výdělek ověřit nebo blíže prozkoumat.

peníze
Zdroj: Pixabay / TheDigitalWay


„Nepochybuji o tom, že spousta studentů měla s Tateovým učením úspěch. Pochybuji však o tom, že ti nejúspěšnější studenti se v kurzu skutečně naučili své špičkové dovednosti. Jistě, mohou do chatu napsat něco jako: ‚Právě jsem vydělal 3 000 dolarů na jediném obchodu!‘ Dobře, ale kolik jste jich ztratili? S kolika penězi jste začínali?“ ptá se Lee.

Pohrdám vámi, uctívejte mě

Nelze tedy přesně odhadnout, jak moc se studentům skutečně daří, ale ani to není na Hustlers University to nejznepokojivější. Samostatnou kapitolou je totiž komunita na Discordu. Studenti často tvrdí, jak jim Tateovo učení změnilo život, a je pravda, že Tate na svou cílovou skupinu dokázal zamířit naprosto přesně. Už jen tím, jakou platformu si pro svou univerzitu vybral.

Discord z většiny využívají hráči a streameři, tedy ti, kterými celá Hustlers University nahlas a otevřeně opovrhuje. Na druhou stranu právě z hráčských řad často studenti pochází. Dost často se jedná o mladé muže, kteří mají pocit, že v životě nedosahují úspěchu a uzavírají se do on-line světa videoher. Lee poukazuje na fakt, že s nimi Tate pracuje na platformě, kterou už dobře znají, a využívá ji k jejich manipulaci.

Doporučeno
Každé desáté dítě v Česku se poškozuje. Sociální sítě tvoří mezi dospívajícími kult krásy Každé desáté dítě v Česku se poškozuje. Sociální sítě tvoří mezi dospívajícími kult krásy 4. srpna 2022 v 6:00

Není to těžké. V posledních několika letech svět prochází zpomalením růstu ekonomiky, krizemi, zasáhla jej pandemie koronaviru. Mnoho lidí přišlo o práci a kvalita jejich života se zhoršila. Když do takového prostředí přijde někdo ověšený symboly západního pojetí úspěchu a říká „můžete být jako já“, snadno se tomuto nátlaku podléhá. O to snadněji, když jeho škola slibuje výdělek za 24 hodin (ale přístup k obchodním lekcím jako takovým studenti získávají až za týden) a když cenu kurzu obhajuje slovy: „Je to jen 50 dolarů, vy socky!“

Tlak následně podporuje i komunita a lektoři, kteří mají často jednoduše smést otázky nováčků ze stolu, vysmívat se jim a vyvíjet psychologický nátlak na ty studenty, kteří se rozhodnou z kurzu odejít. 

Vlastní Matrix

Pokud se v případě Hustlers University ale Tateovi něco povedlo, je to dokonalé oklamání systému. Výše jsme psali, že nejvíce peněz vydělávají studenti, kteří školu propagují a skrz vlastní odkazy nabírají nové žáky. Kvůli tomu je velmi složité najít kdekoliv na internetu skutečnou recenzi na univerzitu.

Drtivá většina těch pozitivních je totiž pečlivě strukturovaná tak, aby čtenář na konci kliknul na odkaz a na kurz se zapsal. A jak asi tušíš, vydělal autorům recenze peníze. Články, které se tváří seriózně, často naruší vyskakující okno s otázkou, jestli chceš opustit Matrix. Reklamní sdělení se objevují v médiích jen s drobným disclaimerem na konci a vyskakují jako první na Googlu, když se pokusíš najít objektivní hodnocení.

Doporučeno
Petr Mára: NFT jsou devadesátky na internetu. Když jsem koupil první, musel jsem se smát. Hodnotu budou mít 2–3 % NFT projektů Petr Mára: NFT jsou devadesátky na internetu. Když jsem koupil první, musel jsem se smát. Hodnotu budou mít 2–3 % NFT projektů 21. února 2022 v 11:30

Pod jakoukoliv upřímnou recenzí na YouTube nebo Redditu od lidí z oboru se v komentářích vyrojí desítky nenávistných zpráv, které shazují autoritu daného člověka. Zpochybňují výši jeho příjmu nebo mu prostě jen nadávají. Bez ohledu na to, jak propracovaná recenze je nebo jak traumatické absolvování Hustlers University bylo.

Největšímu bojovníkovi proti Matrixu se podařilo vytvořit si svůj vlastní Matrix. Jediný, kdo v tomto systému není otrokem, je Andrew Tate sám.

 
Čti na předchozí straně
Dočetl jsi celý článek
Strana 2 z 2
Domů
Sdílet
Diskuse