Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
25. července 2023 v 15:00
Čas čtení 4:54
Radim Šlechta

Navštívil tě tento muž ve snu? Strašit měl tisícovky lidí, pravda je ale jinde

Navštívil tě tento muž ve snu? Strašit měl tisícovky lidí, pravda je ale jinde
Zdroj: This Man/propagační materiál
ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Tajemný muž údajně navštívil od roku 2006 ve snech přes osm tisíc lidí. Ve skutečnosti ale ještě více osob skočilo na lep důmyslnému marketingu.

Už se ti zdálo o muži na obrázku? Pokud ano, podle internetových stránek thisman.org nejsi výjimkou. Ne zrovna přátelsky vypadající chlapík s hustým obočím, řídnoucími vlasy, úzkými rty a pronikavým pohledem měl chodit navštěvovat tisícovky lidí na ta nejsoukromější místa: do snů. Některé s láskou, jiné s touhou postrašit. 

Děsivá osoba s neurčitou barvou hlasu se ve veřejném prostoru poprvé objevila v roce 2006 a vysloužila si jednoduchou přezdívku, která jenom podtrhla již tak znepokojivou vizáž. This Man, v češtině možné přeložit jako ten chlap

This Man
Zdroj: Thisman.org/propagační materiál


Vše začalo kresbou

„V lednu 2006 v New Yorku pacientka dobře známého psychiatra (na terapii, pozn. red.) kreslí tvář muže, který se jí prý opakovaně zjevuje ve snech. V nejednom případě jí tento muž dává rady ohledně jejího soukromého života. Žena přísahá, že se s tímto mužem v životě nesetkala,“ stojí na stránkách věnovaných „pátrání“ po This Manovi.

Onen „dobře známý psychiatr“ zapomněl kresbu své klientky uložit do šuplíku a měl ji nechat ledabyle ležet na stole, kde si skici později všiml jiný z lékařových klientů. Když rozeznal tvář na papíře, svěřil se, že „toho chlapa“ zná, stejně jako zmíněná klientka, ze svých snů.

Doporučeno
Koušeš si nehty? Vědci představili návod, jak se tohoto zlozvyku navždy zbavit Koušeš si nehty? Vědci představili návod, jak se tohoto zlozvyku navždy zbavit 22. července 2023 v 17:36

Prominentní lékař se na základě těchto dvou zkušeností rozhodl poslat portrét některým svým kolegům, kteří pomáhali lidem s nočními můrami. Během několika měsíců muže poznali čtyři další klienti a klientky a každý z nich jej označil jako „toho chlapa“. Netrvalo dlouho a vznikly zmíněné webové stránky, které si předsevzaly rozklíčovat, odkud se neznámá postava vzala, kolik lidí vlastně navštívila a proč podobně jako Freddy Krueger ve známém hororu ruší jejich spánek. „Znáte toho muže?“ ptá se stroze web.

„Od ledna 2006 do dnešního dne prohlásilo nejméně osm tisíc lidí, že tohoto muže ve svých snech viděli, a to v mnoha městech po celém světě: Los Angeles, Berlín, Sao Paulo, Teherán, Peking, Řím, Barcelona, Stockholm, Paříž, Nové Dillí, Moskva atd.,“ uvádí autorský tým webových stránek s tím, že se žádný z lidí s mužem na obrázku nesetkal.

Nikdy jsem neměl homosexuální vztahy, nebo dokonce fantazie. Ale neustále sním o sexu s tímto chlapem. Musím přiznat, že má velkou fantazii a uspokojuje mě. Někdy, když se probudím, zjistím, že jsem měl poluci.


Romantik, který ti podřízne krk

Zkušenosti uváděné tisícovky lidí s přízrakem se značně lišily. Některým měl tento chlap dávat rady v oblasti života, jiným jen ty velmi nekonkrétní. Část výpovědí se týká romantických a erotických zážitků, další hovoří o ztělesněné hrůze.

„Zamilovala jsem se do něj hned, jak jsem ho poprvé uviděla ve snu. I když se nad tím zamyslím, musím přiznat, že je opravdu ošklivý. A přesto mě pokaždé svými romantickými gesty a sladkými slovy strhne. Kupuje mi květiny, šperky, bere mě na večeři nebo na pláž, abychom se dívali na západ slunce,“ uvádí anonymní výpověď na stránkách.

„Nikdy jsem neměl homosexuální vztahy, nebo dokonce fantazie. Ale neustále sním o sexu s tímto chlapem. Musím přiznat, že má velkou fantazii a uspokojuje mě. Někdy, když se probudím, zjistím, že jsem měl poluci,“ přidává se další.

noční můra, sen, spánek
Zdroj: Freepik/@freepik/volně k užití

„Ve snu jsem trčel v místnosti a seděl na stoličce. Několik metrů ode mě byla televize. Navštívili mě dva muži, které jsem nikdy předtím neviděl (ne ‚This Man‘), a oba mě napadli. Probudil jsem se celý zpocený a uplakaný a křičel jsem,“ uvádí se v další zveřejněné výpovědi.

 
„Nějak jsem zase usnul a ocitl se zpátky v místnosti. Začal jsem křičet a plakat. Pak se na obrazovce objevil This Man. Prosil jsem ho, aby mi neubližoval. Nezměnil svůj prázdný výraz ani nepromluvil. Podřízl mi hrdlo a já se probudil. Předpokládám, že mě z té noční můry vysvobodil, ale celé týdny jsem na něj nemohl přestat myslet. Pořád mám několik jeho skic, které jsem nakreslil. Vím, že je to trochu divné.“ 


Proč nás ten chlap navštěvuje?

Čti na další straně
Článek pokračuje na další straně
Strana 1 z 2
Domů
Sdílet
Diskuse