Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
12. září 2023 17:00
Čas čtení 0:39
Radim Šlechta

Výrobní proces elektronických cigaret znechutil kuřáky a kuřačky. Vape už si nekoupí

Výrobní proces elektronických cigaret znechutil kuřáky a kuřačky. Vape už si nekoupí
Zdroj: REFRESHER/Eliška Kubů
NEWS ELEKTRONICKÉ CIGARETY VIDEO
Uložit Uložené

Video z YouTube, které ukazuje výrobní proces pufíků v akci, sklidilo negativní reakce. Lidé se rozčilovali nad hygienickými podmínkami.

Video z výroby populárních jednorázových elektronických cigaret podnítilo vášnivou diskusi. Lidé v komentářích dávali najevo svůj nesouhlas s výrobním procesem a vzkazovali, že už si nikdy žádnou nekoupí. Vadí jim, že se personál dotýká náustků bez rukavic. 

Doporučeno
S nárůstem prodeje e-cigaret stoupají v USA dětské otravy nikotinem S nárůstem prodeje e-cigaret stoupají v USA dětské otravy nikotinem 20. srpna 2023 7:02

„Chcete mi říct, že se dotýkají koncovek vapů bez jakýchkoli rukavic?“ zaznělo v komentářích. „To nevěděli, že se jim z rukou neustále uvolňuje mastnota? Už si to nekoupím ani omylem, nehodlám mít na špičkách vapu otisk cizího prstu,“ dodával další.

„Pracovníci musí být před vstupem do výrobní dílny jednotně dezinfikováni (včetně dezinfekce rukou, pravidelných zdravotních kontrol atd.). V dílně se každý den po skončení výroby provádí alkoholová dezinfekce. Před balením výrobků probíhá ještě zkušební proces dezinfekce,“ brání se firma.

Doporučeno
Náplně do e-cigaret se v Česku po konsolidačním balíčku zdraží alespoň o 100 korun Náplně do e-cigaret se v Česku po konsolidačním balíčku zdraží alespoň o 100 korun 8. června 2023 17:40

Elf Bary a ostatní jednorázové cigarety jsou stále populárnější. Inspekce ve Velké Británii v únoru odhalila, že právě Elf Bar překračuje zákonem stanovený limit nikotinu v produktu o 50 procent. Předmětem diskuse je také široká škála lákavých příchutí a barev produktů, které podle odpůrců mohou postupně přimět nezletilé ke kouření.

Domů
Sdílet
Diskuse