Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Čteš poslední stranu článku:
Těchto 25 herců a hereček z Harryho Pottera už zemřelo. Příčinou byla vražda, rakovina i vysoký věk

O jeho smrti byl natočen dokument

Vzpomeneš si na Marcuse Belbyho? Jednalo se o člena Havraspáru, který se objevil ve filmu Harry Potter a Princ dvojí krve. Robertu Knoxovi, který ztvárnil roli Marcuse, bylo pouhých 19 let, když se v jednom z londýnských barů ve rvačce zastal svého bratra. Bohužel, to se mu stalo osudným a mladý herec byl ubodán. Stalo se tak v roce 2008.

Doporučeno
Brutální vražda otřásla Prahou: Zavraždil kamarádku, ukryl ji do gauče a nechával na ní přespávat návštěvy Brutální vražda otřásla Prahou: Zavraždil kamarádku, ukryl ji do gauče a nechával na ní přespávat návštěvy 17. září 2023 13:00

O jeho předčasné smrti byl v roce 2022 natočen dokumentární film s názvem (K)nox: The Rob Know Story.

Robert Knox
Zdroj: Warner Bros/volně k použití

Buclatá dáma, Narcissa Malfoy i Bathilda Bagshot. Smrt si nevybírá

Helen McCrory se proslavila rolí Polly v mafiánském seriálu Peaky Blinders, ale také jako Narcissa Malfoy. McCrory sloužila jako čestná patronka londýnské dětské charity Scene & Heard, během pandemie koronaviru spolu s manželem pomáhala potřebným a dalo by se o ní mluvit jako o velmi čisté duši. Bohužel, smrt si nevybírá. Filmová Narcissa zemřela v roce 2021 ve věku 52 let na rakovinu prsu. „Zemřela pokojně doma, obklopena vlnou lásky od přátel a rodiny,“ napsal její manžel. Tato zpráva šokovala, neboť herečka svou diagnózu držela v tajnosti a jen málokdo o ní věděl.

Narcissa
Zdroj: Warner Bros/volně k použití


Chránila nebelvírskou kolej a svou roli nakonec přenechala své přítelkyni. Řeč je o Elizabeth Spriggs, kterou si spíše vybavíš jako Buclatou dámu. Nenech se mýlit, Spriggs byla velmi úspěšnou herečkou, avšak její cílovkou byly starší generace. Buclatá dáma zemřela v roce 2008 ve věku 78 let a na její pohřeb přišlo mnoho významných britských osobností.

Harry
Zdroj: Warner Bros/volně k použití


Tuhle postavu si pravděpodobně budou pamatovat jen ti nejbystřejší Potterheads. Říká ti něco Bathilda Bagshot? Tahle kouzelnická historička se objevila ve filmu Harry Potter a Relikvie smrti: Část 1. Ztvárnila ji herečka Hazel Douglas, která zemřela v roce 2016 v úctyhodném věku 92 let.

Harry
Zdroj: Warner Bros. Pictures/volně k použití

Zemřel laskavý Ollivander, Fenrir Šedohřbet i Kornelius Popletal. Buď jim země lehká

V roce 2014 přišel Harry Potter o další významné herce. Zemřel Dave Legeno, představitel vlkodlaka Fenrira Šedohřbeta. Tělo 50letého herce bylo nalezeno v americkém národním parku Údolí smrti, avšak podle policie nic nenasvědčovalo cizímu zavinění. Potterovský Fenrir měl zemřít v důsledku velkého horka.

Harry
Zdroj: Warner Bros. Pictures/volně k použití

 
V roce 2017 pak odešly hned dvě hvězdy kouzelnické série. V lednu ve věku 77 let zemřel na rakovinu John Hurt, který si zahrál výrobce kouzelnických hůlek Ollivandera. Ten se ostatně v průběhu života objevil i v dalších významných rolích – v Půlnočním expresu si zahrál narkomana Maxe, vidět jsi ho mohl*a ve Sloním muži od Davida Lynche nebo v dnes již legendárním hororu Vetřelec.

Harry
Zdroj: Warner Bros/volně k použití


V srpnu téhož roku nás pak navždy opustil Robert Hardy. Ten ve filmech o Harrym Potterovi ztvárnil ministra kouzel Korneliuse Popletala. Zemřel ve věku 91 let v domově pro vysloužilé herce Denville Hall.

Harry Potter
Zdroj: Warner Bros./volně k použití
Čti na předchozí straně
Dočetl jsi celý článek
Strana 2 z 2
Domů
Sdílet
Diskuse