Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
10. října 2023 6:00
Čas čtení 5:19
Tereza Šnajdrová

„Byla to zábava,“ myslela si 14letá pachatelka. Matku dlouhé dny mučili, její hlavu pak všili do panenky Hello Kitty

„Byla to zábava,“ myslela si 14letá pachatelka. Matku dlouhé dny mučili, její hlavu pak všili do panenky Hello Kitty
Zdroj: Wikimedia Commons/Family member/volně k použití / Hongkong Police
ZAJÍMAVOSTI HONGKONG KRIMI KRIMI SERIÁLY VRAŽDÍCÍ DĚTI
Uložit Uložené
Citlivý obsah
Článek může obsahovat:
  • produkty a služby určené pro osoby starší 18 let
  • sex, nahotu a jiný nevhodný obsah
  • násilí, krev nebo obsah nevhodný pro citlivé povahy
mám nad 18 let (zobrazit obsah)
zpět na hlavní stránkuZpět

Už jsi slyšel*a o případu Hello Kitty? Ten se odehrál v roce 1999 v Hongkongu a dodnes je považován za jeden z nejznepokojivějších v novodobé historii.

V březnu onoho roku byla unesena 23letá sexpracovnice Fan Man-yee a dlouhé týdny byla vězněna v bytě, kde docházelo k těm nejhorším zvěrstvům, jaké si jen dovedeš představit. Na nich se mimo jiné podílela i teprve 14letá dívenka. Když pak Fan Man-yee neutuchajícímu mučení podlehla, vrazi a vražedkyně její tělo rozřezali, uvařili a její hlavu zašili do panenky Hello Kitty.

Text je součástí článkové série Vraždící děti. Jestli je krimi tvůj oblíbený žánr, nezapomeň si zapnout upozornění, aby ti neutekl žádný článek.
Doporučeno
Parsifal Imanuel vedl jednu z nejděsivějších sekt v Česku. Imanuelité žili v otřesných podmínkách a dodnes působí v Praze Parsifal Imanuel vedl jednu z nejděsivějších sekt v Česku. Imanuelité žili v otřesných podmínkách a dodnes působí v Praze 3. října 2023 6:00

„Pronásleduje mě duch ženy, která byla umučena k smrti.“

V květnu roku 1999 se na policejní stanici v Hongkongu vydala 14letá dívka, která se tamním policistům svěřila s tím, že ji několik posledních týdnů pronásleduje duch ženy. Ta měla být svázána elektrickým drátem a umučena k smrti. Ačkoli byla dívka velmi vyděšená, policie ji odbyla s tím, že se jedná o pouhé sny nebo pubertální výmysly.
 
Ah Fong, jak o dívce později psala hongkongská média, se ale s odmítnutím nehodlala smířit. Policii proto vysvětlila, že jde o ducha ženy, na jejíž vraždě se podílela i ona sama. Tu už vyšetřovatelé zbystřili a spolu s Ah Fong se vydali do bytu, který se nacházel ve zchátralé části Kowloon. Tam zjistili, že dívčiny „sny“ jsou zhmotněné noční můry.
 
„Ve třech pytlích pohozených v bytě bylo nalezeno rozčtvrcené tělo zaměstnankyně nočního klubu,“ napsal tehdy list South China Morning Post. „Detektiv Tse Keung se domnívá, že žena mohla být zavražděna kvůli sporům souvisejícím s prodejem drog.“ Následujícího dne pak Post informoval o tom, že detektivové pátrají po dalších částech těla rozčtvrcené 23leté Fan Man-yee.

Doporučeno
„Myslela jsem, že nás vražda sblíží.“ Dvanáctiletá dívka se zamilovala do vlkodlaka, pak vyvraždila celou svoji rodinu „Myslela jsem, že nás vražda sblíží.“ Dvanáctiletá dívka se zamilovala do vlkodlaka, pak vyvraždila celou svoji rodinu 9. září 2023 6:00

Zoufalá matka doplatila na krádež

Fan Man-yee neměla jednoduchý život. Její rodina ji opustila a už jako malé dítě byla umístěna do dívčího sirotčince. Z něj byla kvůli věkovému omezení v 15 letech vyhozena a ocitla se na ulici. Jako dospívající si pak vypěstovala závislost na drogách, a aby svou touhu mohla ukojit, začala se živit prostitucí.
 
Když jí bylo 21 let, začala pracovat ve vile Romance, která sloužila jako nevěstinec. I když Fan stále bojovala se závislostí na drogách, snažila se vést spořádaný život. V nevěstinci se seznámila s Ng Chi-yuenem, drogově závislým klientem, za kterého se jen po pár měsících známosti provdala. Chi-yue byl však násilník, a když se Fan v roce 1998 narodil syn, rozhodla se nebezpečného partnera opustit. Přestala brát drogy, přestala se živit prostitucí a začala pracovat jako hosteska v klubu Empress Karaoke. Tyto životní změny a odchod od manžela pro ni však znamenaly, že uživit sebe i svého syna bude velmi náročné.
 
V klubu Empress Karaoke se Fan seznámila s Chan Man-lokem, mužem s temnou minulostí. Byl členem triády Wo Shing Wo, která byla známa pro problémy se zákonem. Skupina se zapojovala do vydírání, hazardu, prostituce i obchodu s drogami a právě Chan Man-lok již v té době čelil obvinění z obchodu s drogami. Byl to prostě člověk, se kterým si není radno zahrávat.
 
Fan Man-yee ale byla zoufalá a začátkem roku 1999 ukradla Chanovi peněženku, ve které bylo asi 4 000 hongkongských dolarů (necelých 12 tisíc korun). Chan ji s krádeží konfrontoval a požadoval po ní, aby mu vrátila nejen ukradené peníze, ale i kompenzaci ve výši dalších 10 000 hongkongských dolarů (zhruba 30 tisíc korun). Fan mu ukradené peníze okamžitě vrátila, ale vyšší částku nebyla schopna zaplatit. Neměla z čeho.
 
Chana tedy napadlo, že by mu žena svůj dluh mohla splatit prostitucí, a dohodl se proto se svými poskoky, aby ji unesli. Leung Wai-lun, Lueng Sching-cho a čtrnáctiletá dívka Ah Fong se 17. března 1999 vydali do jejího bytu a unesli ji. Měsíc ji pak věznili v bytě, kde Fan nutili k prostituci. Jejich plán se ale brzy vymkl kontrole.

Fan Man-yee
Zdroj: Wikimedia Commons/Family member/volně k použití

Fan Man-yee několik dní mučili, nutili ji jíst lidské výkaly

Vyzkoušej předplatné REFRESHER+
jen za 12525
a čti vše bez omezení
Koupit předplatné
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 145832 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS

Co se dočteš po odemknutí?

  • Jaká muka zažívala Fan po uvěznění.
  • Za co jí hrozilo ještě tvrdší zacházení.
  • Proč se na vraždě podílela teprve 14letá dívka.
  • Jak soud dokazoval příčinu úmrtí i vinu pachatelů.
  • Tresty, které si vrazi odnesli od soudu, a proč se jeden z nich „stihl“ do vězení vrátit.
Domů
Sdílet
Diskuse