Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Čteš poslední stranu článku:
Toto je 10 nejnebezpečnějších ostrovů světa. Obývají je hadi i domorodé kmeny, které tě bez milosti zabijí

3. Bikini, Marshallovy ostrovy

Atol Bikini se nachází na Marshallových ostrovech v Tichém oceánu a dnes už je zapsán na světovém dědictví UNESCO. Jenže v minulosti bylo všemu jinak. Mezi lety 1946 a 1958 na ostrově Spojné státy provedly na 23 jaderných testů, což mělo za následek zničení životního prostředí a otrávení lidí, kteří tam žili. Ti totiž konzumovali kokosové ořechy, papáju nebo třeba limetky rostoucí na ostrově, které však byly kontaminované. Obyvatelé a obyvatelky tak trpěli těžkými nemocemi z ozáření, dokud nezemřeli. A velké riziko představují také zvířata chovaná na ostrově.
 
Nicméně atol Bikini není nebezpečný jen kvůli jadernému záření. Je známý také tím, že se na jeho pobřeží vyskytují velmi nebezpeční žraloci, kteří čekají na své oběti.
 
Takže koupat se tam nedá, na hike se na Bikini taky nevydáš, takže raději navštiv nějaké jiné místo.

Bikini atol
Zdroj: Wikimedia Commons/ENERGY.GOV/volně k použití

2. Poveglia, Benátky, Itálie

Kousíček od Benátek se nachází ostrov Poveglia, jehož návštěva je nelegální. Proč? Údajně se jedná o nejstrašidelnější místo světa. V dobách Římské říše měl ostrov sloužit jako karanténní místo pro lidi trpící dýmějovým morem. Jenže místo toho, aby se na ostrově o pacienty a pacientky někdo staral, byli nemocní ponecháni napospas smrti. Těla některých prý byla spálena, ale další byli umístěni do masových hrobů. „Říká se, že dodnes lidský popel z těchto kremací tvoří více než padesát procent ostrovní půdy,“ píše Mirror.

Doporučeno
Toto je 10 nejbohatších rapperů a rapperek světa. Kdo nejvíce překvapil? Toto je 10 nejbohatších rapperů a rapperek světa. Kdo nejvíce překvapil? 3. října 2023 v 11:00

Na počátku 20. let pak byla na ostrově Poveglia otevřena psychiatrická léčebna, kam se dostávali nejen nemocní, ale také zdraví lidé. Bezúhonní lékaři tam na lidech prováděli nejrůznější ohavné pokusy a ponižující, kruté a hrůzné operace. Na tomto malém prostoru se prý mohou nacházet ostatky až sta tisíců lidí.
 
Psychiatrická léčebna byla uzavřena až v roce 1968 a ostrov od té doby zůstal prázdný. Někteří lidé, kteří jej nelegálně navštívili, uvedli, že z návštěvy tohoto strašidelného místa se doslova počůráte hrůzou, protože je všude cítit duchy, smrt a všechno zlé. My na duchy věříme, takže to nebudeme pokoušet. A co ty, vydal*a by ses na ostrov Poveglia?

Poveglie
Zdroj: Flickr/Ravish Nanjee/volně k použití

1. Ilha da Queimada Grande (Hadí ostrov), Brazílie

První místo v žebříčku nejnebezpečnějších ostrovů světa náleží Ilha da Queimada Grande, kterému se přezdívá Hadí ostrov. Na tomto místě v Brazílii se vyskytuje největší koncentrace jedovatých hadů na světě. Můžeš tam najít křovináře ostrovního, jehož jed tě do hodiny zabije a zcela rozloží lidské maso v okolí uštknutí. Kromě něj pak na Queimadě žije i dalších zhruba čtyři tisíce druhů hadů.
 
Kdo na ostrov vkročí, ten má skoro stoprocentní jistotu, že bude zhruba do hodiny mrtvý. I proto bylo místo uzavřeno a vstoupit na něj mohou jen vědci a vědkyně, kteří přijedou zkoumat plazy. Nicméně i oni musí mít pořádně nahnáno, protože na každém jednom metru čtverečním žije minimálně jeden jedovatý křovinář.
 
Když pomineme fakt, že je Queimada posetá nebezpečnými hady, kteří na tebe budou číhat naprosto všude, ostrov sám o sobě je velmi krásný. Je slunečný, má kouzelné pláže, tropické pralesy a svou krásou překoná i Havaj nebo Malibu.

Hadí ostrov
Zdroj: Flickr/Jeff Mitton/volně k použití / Wikimedia Commons/Marinha do Brasil/volně k použití
Čti na předchozí straně
Dočetl jsi celý článek
Strana 3 z 3
Domů
Sdílet
Diskuse