Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
3. října 2023 11:00
Čas čtení 5:52
Tereza Šnajdrová

Toto je 10 nejbohatších rapperů a rapperek světa. Kdo nejvíce překvapil?

Toto je 10 nejbohatších rapperů a rapperek světa. Kdo nejvíce překvapil?
Zdroj: Getty Images/Jamie McCarthy / Kevin Mazur/Getty Images for Roc Nation
HUDBA RAP
Uložit Uložené

V sejfech mají miliony, jejich těla zdobí ty nejdražší šperky a jezdí v těch nejluxusnějších autech. Tohle jsou nejbohatší rappeři a rapperky světa.

Gender pay gap není jen nějaký mýtus a žebříček nejbohatších rapperů a rapperek světa je tomu důkazem. Zatímco čisté jmění nejbohatšího rappera světa činí 2,5 miliardy dolarů, nejúspěšnější žena v tomto žánru se k takové sumě ani zdaleka nepřibližuje. Nicméně přesvědč se sám*sama. Toto je 10 nejbohatších rapperek a rapperů světa.

Doporučeno
Těchto 25 herců a hereček z Harryho Pottera už zemřelo. Příčinou byla vražda, rakovina i vysoký věk Těchto 25 herců a hereček z Harryho Pottera už zemřelo. Příčinou byla vražda, rakovina i vysoký věk 1. října 2023 6:00

Missy Elliott (50 milionů dolarů)

Pátou nejbohatší rapperkou světa je Missy Elliot. Ta svou hudební kariéru započala už v 90. letech, když působila v R&B skupině Sista. V roce 1997 se ale rozhodla osamostatnit a svou sólo dráhu odpálila úspěšným albem Supa Dupa Fly. Tahle deska debutovala na třetím místě žebříčku Billboard 200, což bylo v té době nejlépe umístěné album ženské rapperky. 

 
Od té doby to tam Missy sázela jak Baťa cvičky. Vydala spoustu rapových hitů včetně milionových Work It a Get Ur Frek On, za svou hudbu získala řadu ocenění, na svém kontě má pět cen Grammy a stala se první rapperkou uvedenou do Síně slávy autorů*autorek písní.

Missy Elliott
Zdroj: Wikimedia Commons/Atlantic Records/volně k použití


Hudba Missy Elliott jde na odbyt, jen v USA prodala 7,6 milionu alb a její čisté jmění je odhadováno na 50 milionů dolarů (1,1 miliardy korun).

Bhad Bhabie (52 milionů dolarů)

Čtvrtá nejbohatší rapperka světa tě možná překvapí. Je jí 20letá Američanka Bhad Bhabie, která začala dělat hudbu v roce 2017. Její příběh se však začal psát už o rok dříve, když se Bhad a její matka zúčastnily pořadu Dr. Phila. Tam vedly rozhovor na téma: Chci se vzdát své dcery, která krade auta, nosí u sebe nože, twerkuje a snažila se na mě hodit zločin. Bhad tehdy pobavila veřejnost svou hláškou „Catch me outside, how about that?“ a všichni okamžitě věděli, že se jedná o pořádnou baddie.
 
Co se hudby týče, Bhad má na svém kontě jeden mixtape z roku 2018, který nese název 15 a najdeš na něm spoustu významných kolaborací – třeba Geek’d s Lil Babym, Gucci Flip Flops s Lil Yachtym a mnoho dalších.

Bad Bhabie
Zdroj: Scott Dudelson/Getty Images


Well, být drzá se někdy očividně vyplatí. Bhad uzavřela smlouvu s několika kosmetickými značkami a jinými sponzory a právě ti jí pomohli se proslavit. Čisté jmění Bhad Bhabie činí 52 milionů dolarů (1,2 miliardy korun).

Queen Latifah (70 milionů dolarů)

Youn Can’s Stop The Beat, U.N.I.T.Y. nebo When You’re Good To Mama. To jsou hity třetí nejbohatší rapperky světa, která se jmenuje Queen Latifah. Ta svou kariéru rozjela už v 90. letech a o tom, že na hudební scénu přinesla něco výjimečného, svědčí i fakt, že v roce 1997 vystoupila na Super Bowl Halftime Show. Stala se vůbec první rapperkou, které se něco takového podařilo.

Queen Latifah
Zdroj: WIkimedia Commons/forcefulally/volně k použití


Hudbu však jako by Queen Latifah brala jen jako takový odrazový můstek. Tato dnes již 53letá žena si totiž zahrála také v mnoha hudebních či komediálních filmech. Znát ji můžeš z Hairspray, Scary Movie 3 nebo ze snímku Beauty Shop. Přesto se ale se svým čistým jměním 70 milionů dolarů (1,6 miliardy korun) řadí k nejbohatším rapperkám světa.

Čti na další straně
Článek pokračuje na další straně
Strana 1 z 4
Domů
Sdílet
Diskuse