Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Čteš článek:
Toto je 10 nejbohatších rapperů a rapperek světa. Kdo nejvíce překvapil?

Cardi B (80 milionů dolarů)

Je to smutné, ale ani druhá nejbohatší rapperka světa nemá ani z poloviny to, co rappeři na konci top 10. Nicméně pojďme dát shout-out Cardi B, která se svým čistým jměním 80 milionů dolarů (1,8 miliardy korun) skončila mezi rapperkami na druhém místě.
 
Cardi B asi netřeba představovat. Rapperka se proslavila na sociálních sítích, kde sdílela své příhody ze života striptérky, a o něco později se dostala také do reality show Love & Hip Hop: New York. Pak podepsala smlouvu s Atlantic Records a vydala svůj debut Bodak Yellow, který okamžitě bodoval po celém světě.

Cardi B Met Gala 2022
Zdroj: Getty Images/Taylor Hill


Dnes už má Cardi B na svém kontě nominaci na Grammy, několik ocenění na platinovou desku a v roce 2018 byla časopisem Time zařazena na seznam 100 nejvlivnějších lidí světa. O dva roky později ji zase hudební magazín Billboard vyhlásil ženou roku. A co víc, její hity jako WAP, I Like It nebo Up zná celý svět!

Nicki Minaj (150 milionů dolarů)

Která z rapperek je vůbec nejbohatší? Hádáš správně, je to Nicki Minaj! Ta je jednou z nejprodávanějších hudebních umělkyň všech dob, celosvětově prodala přes 100 milionů nahrávek a upřímně, je téměř nemožné, aby tě její hudba minula. Ať už je řeč o songu Super Bass, Starships, nebo Anaconda, její hudba je naprosto všude. Stejně jako sama Nicki. Ta už totiž léta slouží i jako meme.
 
Pojďme ale k dalším jejím úspěchům. Nicki Minaj svůj hlas propůjčila i filmu a můžeš jej tak slyšet v Době ledové, The Angry Birds Movie 2 a dalších. Kromě toho je také Nicki Minaj první umělkyní, které se podařilo dostat 100 singlů do žebříčku Billboard Hot 100, a to už je co říct.

Nicki Minaj
Zdroj: Getty Images/Jamie McCarthy

Její čisté jmění je odhadováno na 150 milionů dolarů (3,4 miliardy korun).

Berner (420 milionů dolarů)

Pátým nejbohatším rapperem je Berner, který má na svém kontě více než 40 alb! Mnoho z nich se sice umístilo v žebříčku Billboard Top R&B/Hip-Hop Albums Albums, ale hudba není důvodem, proč je Berner jedním z nejbohatších rapperů.

Od 13 let pracuje, mezi 18 a 25 lety provozoval konopný klub a právě konopný průmysl je to, co mu sype nejvíce zlaťáků.

Berner
Zdroj: Wikimedia Commons/mg Magazine/volně k použití


K rapu se Berner nicméně dostal už na střední škole a jeho tracky El Chivo20 Joints nebo Faded se těší velké popularitě. V roce 2021 se pak rapper stáhl z veřejného prostoru, neboť mu byla diagnostikována rakovina, ale jak se z jeho Instagramu zdá, dnes už je zdravý jako řípa a může si užívat svého jmění, které činí 420 (náhoda?) milionů dolarů. To je zhruba 9,7 miliardy korun.

Čti na další straněČti na předchozí straně
Článek pokračuje na další straně
Strana 2 z 4
Domů
Sdílet
Diskuse