Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Čteš článek:
Toto je 10 nejbohatších rapperů a rapperek světa. Kdo nejvíce překvapil?

Kanye West (500 milionů dolarů)

Kanye West už není miliardářem. Tedy alespoň pokud se bavíme o částkách v dolarech. Kanye začínal v Jay-Zho labelu, kde vytvářel instrumentálky pro alba jiných umělců a umělkyň, a jeho beaty byly natolik originální, až mu label umožnil vydat i vlastní desku. Ta odstartovala jeho kariéru.
 
Kanye West během let získal 21 cen Grammy, což z něj dělá jednoho z nejoceňovanějších umělců všech dob, vydal desítku úspěšných alb a se svou oděvní řadou Yeezy zabrousil i do módního průmyslu. Právě díky Yeezy se z Kanyeho stal miliardář, ale pak přišel tvrdý pád.

Kanye West
Zdroj: TASR/AP


Rapper v posledních letech čelí velké kontroverzi, kvůli čemuž přišel hned o několik výdělečných dealů, a aby toho nebylo málo, přichází také o fanoušky a fanynky. Jeho čisté jmění nyní dosahuje 500 milionů dolarů (11,6 miliardy korun), což je sice pořádný ranec, ale bylo i líp…

Dr. Dre (550 milionů dolarů)

Třetím nejbohatším rapperem světa je Andre Young alias Dr. Dre. Ten byl členem legendární skupiny N.W.A. a dnes je považován za jednoho z nejlepších a nejvyhledávanějších hudebních producentů. Ačkoli má sám Dr. Dre na svém kontě šest cen Grammy, jeho zdrojem příjmů jsou dnes už spíše jeho chráněnci, mezi které patří Snoop Dogg, Eminem nebo 50 Cent.
 
Kromě toho však Dr. Dre podniká i v dalších oblastech. Vlastnil firmu Beats Electronics, kterou v roce 2014 prodal za 3 miliardy dolarů Applu, ale protože stále vlastní 25 % akcií, penízky se mu jenom hrnou. Ještě před deseti lety byl Dr. Dre nejbohatším rapperem světa a zároveň patřil k jedněm z nejbohatších lidí světa, ale dnes už je tomu trochu jinak.

Dr. Dre
Zdroj: Aftermath Entertainment


Jeho čisté jmění je však stále enormní a je odhadováno na 550 milionů dolarů (12,7 miliardy korun).

Diddy (1 miliarda dolarů)

Druhou příčku na seznamu nejbohatších rapperů světa obsadil Diddy. Ten založil label Bad Boy Entertainment, kterému se upsali Notorious B.I.G., Faith Evans nebo třeba Mase, čímž se z Diddyho stal mediální magnát.  
 
Velký úspěch rapper zaznamenal také se svou oděvní společností Sean John a řadou parfémů, ale podnikavý umělec se také blýsknul v několika filmech a zainvestoval do nespočtu podniků.
 
Co se hudby týče, Diddyho nejpopulárnější píseň nese název I’ll Be Missing You a na planetě Zemi snad není živáčka, který by tuhle pecku neznal. Kromě toho má na svém kontě pět úspěšných studiových alb, přičemž to poslední vydal před více než deseti lety. Hudba Diddymu vynesla nespočet ocenění, včetně 12 cen Grammy.

diddy, metgala
Zdroj: Getty Images/Theo Wargo


No a teď už pojďme k tomu, co všechny zajímá – k jeho čistému jmění. Rapperovo jmění je odhadováno na jednu miliardu dolarů (23,2 miliardy korun).

Čti na další straněČti na předchozí straně
Článek končí na další straně
Strana 3 z 4
Domů
Sdílet
Diskuse