Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Čteš článek:
Havel jako ťunťa i Národní třída s Vandamem. Vybrali jsme nejlepší filmy o sametové revoluci a 17. listopadu


Bez vědomí (2019)

Abychom nezůstali jenom u filmů, máme tady taky něco pro milovníky a milovnice seriálů. Český thriller Bez vědomí tě přenese do roku 1989 a odvypráví ti příběh Marie, která s manželem Viktorem v minulosti utekla z totality do svobodné Británie. S tím, jak je všude ve vzduchu cítit závan svobody, by se ale chtěla na chvíli vrátit a vidět se s rodinou.

Po návratu ale Viktor za velmi zvláštních okolností zmizí a ukazuje se, že ho hledá hned několik tajných služeb. 

Bez vědomí je tak akorát temná a příjemně napínavá špionážní série, kterou stihneš zkouknout za šest hodin. Jestli tedy nemáš na 17. listopad program, nebudeš litovat, když ho strávíš zrovna u této řady.

Délka seriálu: 6 hodin 5 minut (epizoda 56 až 66 minut)
Kde si seriál pustit: SkyShowtime
Režie: Ivan Zachariáš
Scénář: Ondřej Gabriel
Hrají: Táňa Pauhofová, Martin Myšička, Jan Vlasák, Martin Hofmann, Lenka Vlasáková, Petr Lněnička, Hattie Morahan, David Nykl, Kristýna Ryška, Attila Mokos


Amnestie (2019)

Amnestie ti odvypráví příběh o nepřehledném chaosu porevolučního období. Nově nabytou svobodu představovala kromě otevření hranic a nepřípustnosti cenzury také rozsáhlá amnestie Václava Havla, která ale nezasáhla všechny zločince. Vězni v leopoldovské věznici, kteří museli zůstat za mřížemi, se vzbouřili a nápravné zařízení proměnili ve válečnou zónu.

Doporučeno
Začala v SuperStar, teď zazpívá jako první Vietnamka českou hymnu na Václaváku: Jako Češka se moc necítím, ale Česko je můj domov Začala v SuperStar, teď zazpívá jako první Vietnamka českou hymnu na Václaváku: Jako Češka se moc necítím, ale Česko je můj domov 16. listopadu 2023 v 10:30

Snímek Jonáše Karáska popisuje jak události z Leopoldova, tak i příběh tří párů, které žijí na pozadí revolučních změn. Amnestie poukazuje na tehdejší manipulaci i syrovost doby, kterou Karásek podporuje vhodnou zašedlou stylizací i povedeným střihem.

Amnestie
Zdroj: Continental Film
Délka filmu: 2 hodiny 10 minut
Kde si film pustit: Netflix, Voyo, KVIFF.TV
Režie: Jonáš Karásek
Scénář: Maroš Hečko, Beata Grünmannová, Marek Janičík
Hrají: Juraj Bača, Natalia Germani, Aňa Geislerová, Marek Majeský, Marek Vašut, Jana Oľhová, Gregor Hološka, Ján Jackuliak, Martin Stránský, Vladimír Zboroň
Čti na další straněČti na předchozí straně
Článek končí na další straně
Strana 3 z 4
Zpět
Sdílet
Diskuse