Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Tento článek je PR zpráva společnosti Fix servis.
11. prosince 2023 12:00
Čas čtení 1:26
Sponzorovaný obsah

Vybíjí se ti v zimě iPhone rychleji? Díky těmto tipům vydrží déle nabitý

Vybíjí se ti v zimě iPhone rychleji? Díky těmto tipům vydrží déle nabitý
Zdroj: FixServis
TECH IPHONE
Uložit Uložené

Co můžeš udělat pro to, aby ti baterka vydržela co nejdéle a nadměrně se neopotřebovávala?

Není žádným tajemstvím, že baterie chytrých telefonů v zimě dost trpí a nefungují optimálně, pokud jsou vystaveny příliš nízkým teplotám. V důsledku toho sis možná všiml*a, že se tvůj iPhone vybíjí rychleji než obvykle. Tady je několik tipů, jak tomu zabránit.

Udržuj iPhone při vhodných teplotách

Životnost baterie je doba, po kterou má baterie maximální kapacitu stanovenou výrobcem. Znamená čas, během kterého lze mobil používat, než je třeba jej nabít. Pokud je iPhone dlouhodobě a pravidelně vystaven nízkým teplotám, snižuje se nejen výdrž baterie, ale i její životnost.

Co si představit pod nízkými teplotami? Obecně platí, že ideální teplota pro provoz telefonu je 16–22 °C. Chytré telefony iPhone jsou konstruovány pro teploty mezi 0–35 °C. Jakmile budeš zařízení provozovat mimo tento teplotní rozsah, nebude to pro baterku ideální.

Kryt na telefon může také pomoci

V zimě nos telefon v teplé kapse, například v kalhotách nebo v mikině, kde bude přirozeně zahříván tělesným teplem. V tomto ohledu může pomoci také kryt na iPhone, který dokáže tělo telefonu trochu ochránit před chladem. Dávej pozor, abys smartphone nenechával*a v autě nebo kdekoli venku, kde bude vystaven teplotám pod bodem mrazu.

iphone, smartphone
Zdroj: Unsplash/Mael BALLAND

Zapnutí v režimu nízké spotřeby

Jedním z faktorů ovlivňujících výdrž a kapacitu baterie je kombinace činností, které se zařízením provádíš. Venkovní teplotu ovlivnit nelze, ale můžeš omezit softwarové činnosti, které zbytečně odčerpávají energii ze svítilny.

Pokud nepoužíváš mobilní data nebo polohové služby, vypni je. Pro maximální úsporu energie aktivuj v nastavení režim slabé baterie, který dočasně sníží jas displeje, omezí některé nepotřebné funkce a činnosti na pozadí. Baterie se tak bude vybíjet znatelně pomaleji.

Praktický tip: Pokud se nacházíš v oblasti s velmi slabým nebo dlouhodobě žádným signálem, aktivuj režim Letadlo. Telefon se tak nebude neustále pokoušet připojit k síti, což výrazně sníží spotřebu energie.

Nainstaluj si nejnovější software

Významný vliv na vybíjení baterie má také samotný systém iOS. Ujisti se, že používáš nejnovější dostupnou verzi, která přináší softwarová vylepšení a optimalizace, z nichž mnohé mohou také přispět ke snížení spotřeby energie.

Pokud i přes tato opatření přestane baterie iPhonu vyhovovat tvým požadavkům kvůli nízké kapacitě, vyměň ji za novou. Široký výběr baterií pro iPhone všech modelů najdeš v nabídce FixShopu.

nakupuj na fixshopu
Domů
Sdílet
Diskuse