Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
7. prosince 2023 15:48
Čas čtení 0:39
Anna Koucká

Američanka žije už čtyři roky venku. Jí zvířata, která najde sražená u silnice

Američanka žije už čtyři roky venku. Jí zvířata, která najde sražená u silnice
Zdroj: Unsplash/Holly Mandarich/volně k užití
ZAJÍMAVOSTI ŽIVOTNÍ STYL
Uložit Uložené

Američanka Manders Barnett se rozhodla pro velmi svérázný způsob života. Poslední čtyři roky žije kočovným životem, je nepřetržitě venku a snaží se co nejhlouběji spojit s přírodou.

Dvaatřicetiletá rodačka z Idaha se pro životní změnu rozhodla před čtyřmi lety, když potkala muže, který žil kočovným životem. Lákalo ji to a připojila se k němu, loni se ale jejich cesty rozdělily a Manders zůstala sama. Momentálně žije v plátěném stanu ve státě Oregon.


To, že žije venku a oprostila se od všech aspektů moderní společnosti, by ještě nebylo tolik šokující. Co ale mnohé zaráží, je, že aby měla potravu, jí mrtvá zvířata, která najde sražená u silnice. 

Doporučeno
Málem zemřel na infarkt, tak se odstěhoval do jeskyně. Seznam se s mužem, který učí o životě v divočině Málem zemřel na infarkt, tak se odstěhoval do jeskyně. Seznam se s mužem, který učí o životě v divočině 4. listopadu 2023 11:00

Říká, že je to pro ni způsob, jak zajistit, aby zvířata neumírala zbytečně. „Jsem fakt dobrá v tom, že poznám, kdy je ještě zvíře čerstvé,“ říká pro Daily Express US. Ze zvířat jí nejen maso, ale zpracovává i kosti či kůži. 


Tento životní styl jí prý nadmíru vyhovuje a do starých kolejí by se už nevrátila. „Lidi si moc zvykli na domácký život a nejsou v kontaktu s přírodou a neznají její řeč. Já jsem v ní stále přítomna a tím jí vzdávám úctu,“ uzavírá. 

 

Domů
Sdílet
Diskuse