Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
23. prosince 2023 v 13:35
Čas čtení 0:44
Anna Vondráková

Rodina ze Sám doma musela být nechutně bohatá. Astronomická cena domu tě překvapí

ZAHRANIČÍ FILM
Uložit Uložené

Pro mnoho z nás k Vánocům kromě českých klasik, jako jsou Tři oříšky pro popelku nebo Pelíšky, patří i komedie Sám doma. Jak bohatá vlastně byla rodina McCallisterů? Na tuto otázku nyní přináší odpověď američtí ekonomové.

„To je ono, Marve,“ říká jeden ze zlodějů Harry a nahlas přemýšlí o drahém zboží, které se musí nacházet uvnitř. Proč si vybrali právě tento dům? Na to odpověděl deník New York Times, který se na to zeptal odborníků z Federálního rezervního systému. Ukázalo se, že McCallisterovi museli patřit mezi jedno procento nejbohatších obyvatel USA.

Doporučeno
NÁVOD: Špunt od šampaňského může letět rychlostí 80 kilometrů v hodině. Takto ho otevřeš správně NÁVOD: Špunt od šampaňského může letět rychlostí 80 kilometrů v hodině. Takto ho otevřeš správně 22. prosince 2023 v 10:24
Sám doma
Zdroj: Airbnb

Poukazuje na to hodnota jejich domu. Ten se ve filmu nachází na Lincoln Avenue na chicagském předměstí Winnetka, které je jednou z nejbohatších komunit v zemi, informuje Deadline. Loni by takový dům stál odhadem téměř dva a půl milionu dolarů (přes 50 milionů korun). Dle odborníků by si v roce 1990 takový dům mohli pořídit pouze lidé s příjmem domácnosti 305 tisíc dolarů, v roce 2022 pak 665 tisíc dolarů, uvádí server Complex.

Film z roku 1990 představuje rodinu McCallisterových, která se chystá na bohatou dovolenou, avšak kvůli hektickým přípravám zapomene osmiletého syna Kevina doma. Jejich dům se stává terčem útoku dvou zlodějů a Kevin se ocitá sám, přičemž se musí vyrovnat s lupiči a bránit svůj domov. Tuto vánoční komedii si můžeme připomenout na Štědrý den. Uvede ho stanice Prima v 19:50.

Domů
Sdílet
Diskuse