Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
30. prosince 2023 17:33
Čas čtení 0:59
Barbora Volfová

Psi na sedativech cítí stres i strach. Šestihodinové video ukazuje, co prožívají na silvestra

Psi na sedativech cítí stres i strach. Šestihodinové video ukazuje, co prožívají na silvestra
Zdroj: Unsplash/Brooke Cagle/volně k užití
NEWS ČESKO OCHRANA ZVÍŘAT PRAHA SILVESTR ZVÍŘATA
Uložit Uložené

Sedativa pro zvířata na silvestra nejsou řešením, varuje nezisková organizace novou kampaní. Šestihodinový hudební klip reprezentuje délku silvestrovského tripu, který každý pes pod sedativy prožívá.

„Sjetý pes neznamená spokojený pes.“ Nezisková organizace Helppes a kreativní agentura WMC Grey představují novou osvětovou kampaň „Jsem psjetej“, která navazuje na úspěšný společný projekt „Psohňostroj“ z minulého roku. Ten vyzýval ke zdrženlivosti při používání pyrotechniky během silvestrovských oslav. Letos se organizace rozhodly zaměřit na problematiku spojenou s podáváním sedativ psům během silvestrovské noci.

 
Projekt „Jsem psjetej“ varuje nejen před neetickým podáváním sedativ, ale opět apeluje na ohleduplnost vůči našim čtyřnohým kamarádům a omezení používání pyrotechniky. Sedativa pro psy působí po dobu až šesti hodin, během kterých pes stále vnímá a prožívá psychický stres. Na to odkazuje i šestihodinový videoklip, jenž vizuálně reprezentuje strach a stres psů pod vlivem sedativ. Doprovází ho originální píseň od kapely Hello Marcel.

Kromě zvyšování povědomí o této problematice kampaň poskytuje na webu helppes.cz/jsempsjetej konkrétní rady majitelům psů, jak vhodně minimalizovat stres jejich mazlíčků během novoročních oslav.

Doporučeno
Záleží na velikosti penisu? A můžu ovlivnit chuť spermatu a poševních šťáv? S Klárou Kloudovou odpovídáme na otázky ohledně sexu Záleží na velikosti penisu? A můžu ovlivnit chuť spermatu a poševních šťáv? S Klárou Kloudovou odpovídáme na otázky ohledně sexu 27. dubna 2024 9:00

„Náš cíl je šířit osvětu o správné péči o psy během silvestrovských oslav. Chceme, aby si lidé uvědomili, že sedativa nejsou řešením. Psi stále vnímají své okolí a jsou prakticky paralyzovaní. Věříme, že projekt ‚Jsem psjetej‘ nám pomůže aktuální situaci změnit,“ uvádí Zuzana Daušová, ředitelka neziskové organizace Helppes, v tiskové zprávě.

Kreativní ředitel agentury WMC Grey, David Suda, dodává: „Šestihodinový hudební klip reprezentuje délku silvestrovského tripu, který každý pes pod sedativy prožívá. Chceme tak lidem přiblížit emoce, které ho tímto nekonečným večerem provázejí – strach, úzkost a bezradnost.“ V rámci projektu se zapojilo více než dvacet kreativců, každý z nich přispěl svým osobitým stylem k originalitě celého videa.

Domů
Sdílet
Diskuse