Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
10. ledna 2024 18:31
Čas čtení 0:53
Monika Růžičková

Na Netflix míří velký český sci-fi film, který vypadá jako z Hollywoodu

Na Netflix míří velký český sci-fi film, který vypadá jako z Hollywoodu
Zdroj: Continental Film
FILMY A SERIÁLY NETFLIX
Uložit Uložené

O vizuálně zajímavý film z budoucnosti Bod obnovy projevil zájem Netflix a bude na platformě od 24. ledna.

Jedná se o filmový debut mladého českého režiséra Roberta Hloze, na koprodukci se podílelo Česko, Slovensko, Polsko a Srbsko. Film je nominovaný na Ceny české filmové kritiky za nejlepší audiovizuální počin. Že je film na světové úrovni, si myslí i Netflix, a proto ho zařadil mezi nejočekávanější filmy nadcházejících dní.

Představte si, že žijete v roce 2041, kdy máte právo být po nehodě či jiné nepřirozené smrti oživeni. Stačí si jen pravidelně vytvářet digitální zálohu své osobnosti – bod obnovy. Agentka Em právě dostává do rukou případ, kdy byla základní pravidla obnovy porušena. Bod obnovy oběti byl smazán a Em tak má před sebou výjimečný zločin. Strhující příběh zasazený do blízké budoucnosti, kdy technologie budou zaručovat lepší život a lidé si budou moci zaplatit jeho prodloužení. (Děj podle distributora filmu Bioscop.)

„Doufám, že můj film je odrazový bod, o kterém můžu říct, že je v rámci českého kontextu dost jedinečný. I další projekty, které chystáme, míří dál a výš,“ řekl režisér filmu Robert Hloz pro ČT art. Předpremiéra proběhla na Mezinárodním filmovém festivalu v Karlových Varech a od té doby se film setkává vesměs s pozitivní kritikou.

Doporučeno
Převýchovné zařízení? Na Ivy Ridge byly děti týrány a sexuálně zneužívány. Pobočka (ne)polepšovny existovala i v Česku Převýchovné zařízení? Na Ivy Ridge byly děti týrány a sexuálně zneužívány. Pobočka (ne)polepšovny existovala i v Česku 11. dubna 2024 12:00

Krimi z blízké budoucnosti představí v hlavní roli Andreu Mohylovou, pro kterou to je první velká role v celovečerním filmu. Ve vedlejších rolích se objeví i známější tváře jako Matěj Hádek, Milan Ondrík a Václav Neužil.

Domů
Sdílet
Diskuse