Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. března 2024 16:30
Čas čtení 2:49
Veronika Ábelová

Vybrali jsme 10 nejhezčích malých měst na světě: Takovou romantiku jsi ještě nezažil*a

Vybrali jsme 10 nejhezčích malých měst na světě: Takovou romantiku jsi ještě nezažil*a
Zdroj: Flickr/ Güldem Üstün/ volně k užití
ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Malebná města, která vypadají jako z pohlednice? Přinášíme ti ta nejhezčí na světě.

Procházení se podél roztomilých domků v uličkách malebných měst tě zaručeně naladí do pohody a klidu. Často jsou tato malá města a vesnice neobjevená turisty, a tak si od návalu lidí můžeš při dovolené odpočinout.

Žebříček skrytých pokladů sestavil magazín TimeOut a my ti přinášíme deset nejkrásnějších malých měst od Švýcarska až po Japonsko.

10. Stepantsminda, Gruzie

Malé město, známé někdy jako Kazbegi, se rozkládá v údolí Kavkazu s výhledem na nejznámější památku Gruzie, a to kostel Nejsvětější Trojice na Gergeti. Tento symbol Gruzie pochází ze 14. století a je umístěn na kopci naproti mohutné hoře Kazbek.

Prostředí odlehlého historického města je ideální pro objevování vodopádů a horských pramenů národního parku Kazbegi. Dokonce se tady nachází i jezero ve tvaru srdce, které je jako dělané pro romantické fotky.

10. Stepantsminda, Gruzie.
10. Stepantsminda, Gruzie. Zdroj: Pexels/ Ekaterina Ivanova/ volně k užití

9. Kralendijk, Bonaire

Město Kralendijk je hlavním městem ostrova Bonaire a je součástí Karibského Nizozemska. Ostrov má okolo tří tisíc obyvatel.

Centrum tvoří holandské budovy v kaleidoskopu barev. Při pohledu na domy se prolíná nizozemská historie a moderní karibský nádech města. Nachází se zde spousta restaurací, butiků a také potápěčských obchodů. Ty se hodí při shánění výbavy na prozkoumávání ostrova, kde můžeš vidět slavné akvamarínové vody, želvy, delfíny nebo tropické ryby.

9. Kralendijk, Bonaire.
9. Kralendijk, Bonaire. Zdroj: Flickr/ Matt Kieffer/ volně k užití

8. Grindelwald, Švýcarsko

Švýcarské Bernské Alpy skrývají horskou vesnici Grindelwald. Údolí tvoří dřevěné horské chaty, které obklopují rozlehlé louky a výhledy na vrcholky zasněžených hor. Toto místo je samozřejmě vhodné pro nadšence do lyžování. V zimě je tu možnost využít největší lyžařské středisko v regionu.

V létě louky rozkvetou a zaplní se divokými květinami. Podél lesů, řek a jezer se vine více než 300 kilometrů pěších stezek a cyklistických tras. A pokud chceš tuhle krásu vidět seshora, můžeš vyjet lanovkou na horu First nebo Jungfraujoch.

8. Grindelwald, Švýcarsko.
8. Grindelwald, Švýcarsko. Zdroj: Flickr/ Atibordee Kongprepan/ volně k užití

7. Ogimachi, Japonsko

Další horské město, tentokrát v oblastech Shirakawa-go a Gokoyama v Japonsku. Tato oblast je v zimě jednou z nejzasněženějších na světě. Ogimachi je plné speciálních chat zvaných gasshozukuri, které jsou postaveny z dřevěných trámů spojených do doškové střechy. Domy jsou staré přes 250 let a jsou součástí dědictví UNESCO. V létě tato oblast nabízí široké louky a rozkvetlé třešňové stromy.

7. Ogimachi, Japonsko.
7. Ogimachi, Japonsko. Zdroj: Wiki Commons/ Tsuda/ volně k užití
Čti na další straně
Článek pokračuje na další straně
Strana 1 z 3
Domů
Sdílet
Diskuse