Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. března 2024 13:00
Čas čtení 0:48
TASR

Arnold Schwarzenegger oznámil, že mu zavedli kardiostimulátor

Arnold Schwarzenegger oznámil, že mu zavedli kardiostimulátor
Zdroj: Wikimedia Commons/volně k užití
FILMY A SERIÁLY ARNOLD SCHWARZENEGGER FILMOVÉ OSOBNOSTI
Uložit Uložené

Arnold Schwarzenegger podstoupil od roku 1997 už několik operací srdce.

Herec Arnold Schwarzenegger oznámil, že minulý týden podstoupil lékařský zákrok, při kterém mu byl zaveden kardiostimulátor, informovala ve středu agentura TASR s odvoláním na zprávu agentury APA.

Doporučeno
Pokud vlastníš kopii této hry na PlayStation 2, hrozí ti vězení. Proč je tak kontroverzní? Pokud vlastníš kopii této hry na PlayStation 2, hrozí ti vězení. Proč je tak kontroverzní? 27. března 2024 8:30

Bývalý kalifornský guvernér podstoupil zákrok už 18. března na klinice v Clevelandu. O několik dní později se již účastnil akce týkající se ochrany životního prostředí a nikdo si podle jeho slov ničeho nevšiml.

„Cítím se skvěle,“ řekl Schwarzenegger v pondělí (25. března) v podcastu Arnolds' Pump Club. S úsměvem dodal, že je teď trochu víc „stroj“, uvedla v úterý agentura APA a připomněla, že herec hrál v několika filmech o Terminátorovi, který je jednou z jeho nejslavnějších postav.

Schwarzenegger (76) má vrozenou srdeční vadu zvanou bikuspidální aortální chlopeň, která je spojena s vyšším rizikem aortální stenózy (zúžení aortální chlopně) a zhoršeným průtokem krve. Od roku 1997 podstoupil už několik srdečních zákroků. V roce 2020 mu byla vyměněna aortální chlopeň, která pomáhá při průtoku okysličené krve ze srdce do těla.

Doporučeno
Nejhorší filmy všech dob: Nechybí kanadská komedie s Vondráčkovou nebo dvojka Titanicu Nejhorší filmy všech dob: Nechybí kanadská komedie s Vondráčkovou nebo dvojka Titanicu 26. března 2024 7:30

Lékaři mu poslední zákrok doporučili kvůli nepravidelnému srdečnímu rytmu. Kardiostimulátor byl podle něj nejlepším řešením, jak se i nadále udržet v dobré kondici. Herec nebude nějakou dobu schopen náročnějšího tréninku. V dubnu však zřejmě bude moci pokračovat v natáčení akčního seriálu Fubar, v němž hraje agenta CIA.

Domů
Sdílet
Diskuse