Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. května 2024 16:17
Čas čtení 1:06
Ella Petrová

Muž se stal závislým na pojídání skla. Jak to, že není mrtvý?

Muž se stal závislým na pojídání skla. Jak to, že není mrtvý?
Zdroj: Unsplash / Eyasu Etsub
ZAJÍMAVOSTI ZÁBAVA
Uložit Uložené

„Když kousnu do skla, získám takový hřejivý pocit, trochu to jakoby lechtá,“ říká Josh.

Závislost může mít člověk prakticky na čemkoli, ať už se jedná o návykové látky, či nezdravé jídlo. Pak je tu i řada zvrácených závislostí, někdo například nedokáže žít bez pozornosti. Právě ta onoho muže velmi baví.

Doporučeno
Dojde na pokračování Nebezpečné rychlosti? Sandra Bullock si chce znovu zahrát s Keanuem Reevesem Dojde na pokračování Nebezpečné rychlosti? Sandra Bullock si chce znovu zahrát s Keanuem Reevesem 8. května 2024 12:47

Jak si ale takovou pozornost získat? Člověk musí přijít s něčím ojedinělým, unikátním. 27letý Josh začal jíst sklo. Stand-up komik vystoupil v pořadu Nejšílenější úchylky (My Strange Addiction), kde vysvětlil, proč ho baví chroupat, a dokonce polykat střepy skla.
 
Poprvé se o tom dozvěděl v knize. „Na začátku to bylo poměrně děsivé, ale ve chvíli, kdy jsem si uvědomil, že mi to nezpůsobuje nějakou újmu, se to pro mě stalo jednodušší,“ řekl.
 
Když ho u toho poprvé viděla jeho přítelkyně, myslela si, že to jen předstírá. „Ve chvíli, kdy jsem zjistila, že to opravdu dělá, mě to naštvalo a vyděsilo zároveň,“ řekla.
 
„Když kousnu do skla, získám takový hřejivý pocit, trochu to lechtá,“ tvrdí Josh. „Když hledám sklo, do kterého bych se zakousl, nejvíc vyhledávám sklenice na šampaňské, sklenice na víno anebo žárovky. Jsou totiž obvykle tenčí.“
 
Přiznává, že žvýkání samo o sobě zní v jeho hlavě dost hrozně. „Ale tohle mě baví. Není tam moc chuti, je to spíš věc textury. Je to jako jíst příšerně ostré tuhé sladkosti, dokud je nerozdrtíte.“ Josh popsal, že si mnohokrát pořezal ret a v dásních mu zůstaly kousky skla. „Jako je tu velká pravděpodobnost, že by se to mohlo dostat hluboko do mého těla.“
 
Přestože se to snaží nedělat, často ho o to lidé prosí v barech a na různých party. „Miluju reakce, které od lidí dostávám. Velmi vzácně to dělám o samotě. Myslím, že víc než cokoli jiného jsem doopravdy závislý na pozornosti,“ podotýká.

Zpět
Sdílet
Diskuse