Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. května 2024 v 7:33
Čas čtení 1:16
Veronika Ábelová

Nejlepší tradiční restaurace v Česku. Kam zajít na svíčkovou, pečené koleno nebo koláče?

Nejlepší tradiční restaurace v Česku. Kam zajít na svíčkovou, pečené koleno nebo koláče?
Zdroj: REFRESHER/ Barbora Volfová
GASTRO ČESKO GASTRONOMIE
Uložit Uložené

Guláš, koláče a svíčková? Přinášíme ti tipy na restaurace, ve kterých tě čekají nejlepší tradiční česká jídla.

Jestli miluješ českou klasiku, máme pro tebe pětici těch nejlepších lokálních restaurací a kaváren. Server TasteAtlas totiž přišel s výběrem nejlepších českých podniků, které nabízí tradiční česká jídla. Místa byla vybrána na základě uživatelských recenzí na serveru World Travel Guide, food kritiků a kritiček, některá z nich dokonce získala cenu za nejlepší lokální restaurace na světě podle serveru TasteAtlas. Kam tedy vyrazit?

U Kroka

Malá rodinná restaurace se nachází na krásném místě v Praze, a to sice podél vyšehradských hradeb. Otevřela už v roce 1995 a nabízí české tradiční speciality. Nejvíce vyhlášená je tu česnečka, kulajda a svíčková. Restaurace se také pyšní přátelskou atmosférou a skvělou obsluhou.

restaurace, u kroka
Zdroj: U Kroka/ propagační materiál/ volně k užití

U Matěje

Tato restaurace šéfkuchaře Jana Punčocháře patří k těm novějším. Dveře otevřela v roce 2019 a za roky svého působení se stala velmi oblíbenou. Dokonce se v roce 2022 umístila mezi nejlepšími lokálními restauracemi na světě podle serveru TasteAtlas. Nabízí českou tradiční i moderní kuchyni. Je vyhlášená pro skvělý servis, inovativní prostředí, sezónní jídla a domácí omáčky. Pochutnáš si tady na řízku, guláši i dršťkové polévce.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený U Matěje (@u_mateje_restaurant)

Hostinec U Bláhovky

Brněnská restaurace vyhlášená svým pečeným kolenem a plzeňským pivem je další, která získala ocenění za nejlepší lokální restauraci roku 2022. Vyhlášený hostinec najdeš mezi Špilberkem a Kraví horou. 

vepřové koleno
Zdroj: TripAdvisor/ Víťa Heger/ volně k užití

EMA Espresso Bar

Nejlepší koláče, buchty a jiné sladké dobroty v Praze najdeš podle TasteAtlas v EMA Espresso Baru. A máš možnost navštívit dokonce tři pobočky, které se v Praze nachází. Zavítat můžeš na Florenc, Palmovku nebo do Karlína. Čeká tě i skvělá káva a krásné prostory kavárny.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený EMA espresso bar (@emaespressobar)

Pekařství Hukvaldy

A na pravé valašské frgály můžeš zavítat do Hukvald, kde tě čeká velký výběr všech možných koláčů a sladkého pečiva. Jestli nejsi z Moravskoslezského kraje nebo okolí, nevadí, pekařství má totiž pobočku i ve středních Čechách v Karlštejně. Návštěvu pekařství tak můžeš spojit s příjemným výletem.

koláč
Zdroj: Instagram / @hukvaldska_pekarna/ volně k užití
Domů
Sdílet
Diskuse