Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. května 2024 11:26
Čas čtení 1:47
Ella Petrová

Tohle je pět nedoceněných nápadů na letní cestování po Evropě

Tohle je pět nedoceněných nápadů na letní cestování po Evropě
Zdroj: Freepik / wirestock / volně k užití
KULTURA CESTOVÁNÍ CHORVATSKO ESTONSKO LETNÍ ZÁŽITKY ŘECKO SLOVINSKO VÝLET DO ZAHRANIČÍ
Uložit Uložené

Tyto destinace jsou skvělými alternativami k přeplněným pobřežím a městům.

Pokud nejsi příznivcem přelidněných oblastí, turisti tě obtěžují a láká tě poklidná a finančně dostupná dovolená, tyto tipy od magazínu TimeOut jsou přesně pro tebe!

Cyklistika po Balkáně

Cesta dlouhá více než tři tisíce kilometrů začíná ve slovinském Kobaridu. Jedná se o výchozí bod pro cyklostezku Trans Dinarica napříč Balkánem, která se plně otevírá v červenci letošního roku. Povede přes osm zemí a spojí celou bývalou Jugoslávii s Albánií.

Doporučeno
„Počůrané“ džíny za téměř 20 tisíc korun jsou hitem. Po počátečních rozpacích si je lidé zamilovali a vykoupili „Počůrané“ džíny za téměř 20 tisíc korun jsou hitem. Po počátečních rozpacích si je lidé zamilovali a vykoupili 2. května 2024 10:02

Začít můžeš kdekoli. Magazín TimeOut doporučuje vydat se kolem řeky Soča, která protéká Slovinskem, a zavítat do vinařské oblasti Goriška Brda, kde můžeš ochutnat vína a k tomu se kochat panoramatickými výhledy. Pokud se chceš vydat i do města, město postavené Titem Nova Gorica by nemělo chybět na tvém seznamu.

Lázně na estonském ostrově Saaremaa

Ostrov Saaremaa je jedním z nejlépe střežených tajemství Estonska. Kdysi byl domovem vikinských nájezdníků a skandinávského folklóru, dnes je to ideální útočiště pro lázně. Najdeš tam dostatek lázeňských hotelů za přijatelné ceny plné saun a bazénů, přičemž centrum starého města Kuressaare má nejvyšší počet lázní na obyvatele na světě.

Doporučeno
Sedm ikonických filmových párů, které se v reálném životě neměly příliš v lásce Sedm ikonických filmových párů, které se v reálném životě neměly příliš v lásce 4. května 2024 8:08

Až se osvěžíš, podívej se na hrad Kuresaarree s pevností ve tvaru hvězdy. Nebo si udělej túru podél opuštěných pláží a ucítíš chladivý vánek z Baltského moře. Na ostrov se dostaneš za méně než půl hodiny malým letadlem z letiště v Tallinu anebo můžeš využít delší, zato malebné cesty trajektem přes západní Estonsko.

Síť stezek v novém řeckém geoparku Sitia

Řecko nemusí být pouze rušné prostředí plné turistů. Když se vydáš na málo navštěvovanou východní polovinu ostrova Kréta a navštívíš geopark Sitia, tak zažiješ ničím nerušený, nádherný pobyt v prostředí plném ohrožených druhů flóry a fauny.

Doporučeno
J. K. Rowling řekla, jak Alanu Rickmanovi z Harryho Pottera prozradila velké tajemství o jeho postavě J. K. Rowling řekla, jak Alanu Rickmanovi z Harryho Pottera prozradila velké tajemství o jeho postavě 6. května 2024 7:05

Geopark zařazený do dědictví UNESCO se nachází 40 minut jízdy autobusem od města Sitia. Nejenže si projdeš síť stezek geoparku, ale můžeš si zaplavat podél písečné pláže Vai (domov jediného palmového lesa v Evropě) či ochutnat nejrůznější pochutiny v místních tavernách poblíž rybářského přístavu města Sitia.

Čti na další straně
Článek pokračuje na další straně
Strana 1 z 2
Domů
Sdílet
Diskuse