Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Čteš poslední stranu článku:
Těmto kombinacím prostředků na úklid se vyhni. Mohou způsobit vážné zdravotní problémy

Ocet a peroxid vodíku

Peroxid vodíku ti pomůže odstranit skvrny nebo dezinfikovat povrchy. Nikdy to ale nezkoušej v kombinaci s octem. Při té vzniká kyselina peroctová, která je toxická. Kvůli ní dochází k podráždění kůže, očí i jícnu. Peroxid vodíku ti dobře poslouží samostatně.

Doporučeno
FOTO: Takto vypadá dokonalá žena a muž podle umělé inteligence FOTO: Takto vypadá dokonalá žena a muž podle umělé inteligence 13. května 2024 v 11:06

Čistič na sklo a bělidlo

Čističe na sklo často obsahují čpavek. Ten smícháním s bělidlem může uvolňovat plynný chloramin, který může dráždit oči, dýchací cesty, ztěžovat dýchání, a dokonce způsobit nevolnost nebo zvracení.

uklid
Zdroj: Unsplash/JESHOOTS.COM/volně k užití

Technický líh a bělidlo

Tato kombinace je nebezpečná jak pro lidské orgány, tak pro povrchy. Může totiž působit jako žíravina. Kombinací těchto dvou produktů vzniká chloroform, a proto je vysoce toxická.

Při úklidu vždy dávej pozor, chraň si své zdraví a raději se vyvaruj experimentů. Vždy si přečti návod na obalu čisticího prostředku a nemíchej prostředky dohromady, bohatě ti postačí samostatně.

Čti na předchozí straně
Dočetl jsi celý článek
Strana 2 z 2
Domů
Sdílet
Diskuse