Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. května 2024 v 11:06
Čas čtení 0:36
Daniel Mikolášik

FOTO: Takto vypadá dokonalá žena a muž podle umělé inteligence

FOTO: Takto vypadá dokonalá žena a muž podle umělé inteligence
Zdroj: The Bulimia Project
TECH UMĚLÁ INTELIGENCE
Uložit Uložené

Trefila se do tvého vkusu?

Umělá inteligence dokázala na základě fotografií na sociálních sítích vytvořit podobu „dokonalého muže a ženy“, píše Daily Mail. Za jednotlivými výtvory stály generátory obrázků Midjourney, Dall-E 2 a Stable Diffusion.

Podle organizace The Bulimia Project u dokonalého muže dominovaly tmavé oči, propracované svalstvo a výrazné lícní kosti. Žena měla mít naopak olivovou pleť, hnědé oči, blond vlasy a štíhlou postavu.

Doporučeno
J. K. Rowling řekla, jak Alanu Rickmanovi z Harryho Pottera prozradila velké tajemství o jeho postavě J. K. Rowling řekla, jak Alanu Rickmanovi z Harryho Pottera prozradila velké tajemství o jeho postavě 6. května 2024 v 7:05

Hnědé vlasy mělo téměř 70 procent mužů a 23 procent mělo hnědé oči. Většina mužů měla také olivovou pleť a téměř polovina měla ochlupení v obličeji. Téměř 40 procent žen vytvořených umělou inteligencí mělo blond vlasy, 30 procent hnědé oči a více než polovina měla olivovou pleť.

Na mnoha snímcích byli lidé bez vrásek a pórů. Na výsledných snímcích převažovali běloši a lidé jiné barvy pleti tvořili výrazně menší podíl. Tímto způsobem chtěli autoři upozornit na stereotypní představy o kráse, které mohou vést k psychickým problémům, poruchám příjmu potravy a poškození fyzického zdraví.

The Bulimia ProjectThe Bulimia ProjectThe Bulimia ProjectThe Bulimia Project
Zobrazit galerii
(5)
Domů
Sdílet
Diskuse