Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. května 2024 v 17:23
Čas čtení 1:00
Anna-Marie Hanzlíková

Pomoc pro atopiky? Nová česká značka oblečení se specializuje na citlivou pokožku

Pomoc pro atopiky? Nová česká značka oblečení se specializuje na citlivou pokožku
Zdroj: Gentle Gesture/se svolením
MÓDA ČESKÝ DESIGN FASHION TIPY KOSMETIKA A PÉČE O KŮŽI MÓDA UDRŽITELNOST ZDRAVÍ
Uložit Uložené

Trpíš ekzémem nebo jiným kožním onemocněním a hledáš vhodné oblečení? Právě na jeho nedostatek na trhu se zaměřuje nová česká značka Gentle Gesture.

Onemocnění má i zakladatelka brandu Agáta Šindler Zapotilová. „Abych byla schopna přežít den, musela jsem se denně několikrát namazat doslova od hlavy k patě. Velký problém bylo najít oblečení, které bych mohla na takové pokožce celý den nosit, bylo by pohodlné a za které bych se nemusela stydět,“ vysvětluje návrhářka.

Doporučeno
Samosběr květin. Přinášíme ti seznam míst, kam se za ním vypravit Samosběr květin. Přinášíme ti seznam míst, kam se za ním vypravit 15. května 2024 v 12:43

Přišla tak se značkou, jejíž oblečení se vyznačuje jemností a nedráždivostí, neztrácí ale přitom ani na estetice. Takového oblečení bylo podle zakladatelky na českém trhu nedostatek. 

Atopickým ekzémem trpí přitom jen v Evropské unii na 12,5 milionu lidí. „Středně těžká až těžká forma atopického ekzému představuje pro pacienty značnou psychickou zátěž. V důsledku svědění vzniká tělesný diskomfort, který vede k poruchám spánku, depresím, úzkostem a snížení celkové kvality života související i s problémem navazování mezilidských vztahů,“ říká o nemoci Spyridon Gkalpakiotis, primář Dermatovenerologické kliniky 3. LF UK a Fakultní nemocnice Královské Vinohrady.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Gentle Gesture (@gentle_gesture)

Značka Gentle Gesture jako první představila trička. Vyznačují se speciálně navrženými švy, které často atopiky*atopičky dřou a způsobují bolest i při každodenním nošení. „Právě odírání švů o už tak rozdrážděnou kůži na ramenou, bocích a předloktí bylo vždy důvodem, proč se každodenní obecně banální úkony jako oblékání do kabátu, nošení batohu, nástup do auta, ale i ukládání ke spánku staly bolestivou aktivitou,“ dodává Šindler Zapotilová. 

Doporučeno
Lidé zvolili nejhorší postavy ze seriálu Simpsonovi. Tipneš si, kterou nenávidí nejvíc? Lidé zvolili nejhorší postavy ze seriálu Simpsonovi. Tipneš si, kterou nenávidí nejvíc? 13. května 2024 v 12:50

V dalších kolekcích mají přijít také legíny, které se dají nosit i pod běžně ušité kalhoty, které také jinak pro nemocné způsobují problém. Značka dbá také na udržitelnost. Šije v Česku, materiál pochází z lokální výroby.

Gentle GestureGentle GestureGentle GestureGentle Gesture
Zobrazit galerii
(6)
Domů
Sdílet
Diskuse