Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. června 2024 v 8:00
Čas čtení 5:06
Ondřej Mrázek

Nejlepší filmy Toma Hollanda, které jsi ještě neviděl*a. V jednom hraje feťáka, v dalším si ho vyhlédne nymfomanka

Nejlepší filmy Toma Hollanda, které jsi ještě neviděl*a. V jednom hraje feťáka, v dalším si ho vyhlédne nymfomanka
Zdroj: Apple TV+ / Marvel Studios / Netflix
FILMY A SERIÁLY SPIDER-MAN: NO WAY HOME TOM HOLLAND ZENDAYA
Uložit Uložené

Jako Petera Parkera ho zná každý. Viděl*a jsi s ním ale i tyhle méně slavné pecky?

Britský sympaťák Tom Holland dnes slaví své osmadvacáté narozeniny. Mladý herec tak ještě není pořádně ani na prahu třicítky, a přitom už patří mezi největší hvězdy současnosti. Aby taky ne, když o svoji kariéru tak skvěle pečuje.

Nejen že se díky svým fyzickým schopnostem a taky šarmu doslova vyšvihl do role Spider-Mana v MCU nebo se později stal Nathanem Drakem ve filmovém Uncharted, zároveň si ale střihl už i pár herecky náročnějších rolí, a to i v televizi. V současnosti zkouší rovněž divadlo v moderním zpracování hry Romeo & Juliet coby titulní Romeo.

Doporučeno
PŘEHLED: Rod draka, The Boys nebo nová řada Medvěda. Co všechno tě čeká na streamu v červnu? PŘEHLED: Rod draka, The Boys nebo nová řada Medvěda. Co všechno tě čeká na streamu v červnu? 2. června 2024 v 15:00

A byť by mohl pravděpodobně kývat na miliony různých sequelů a blockbusterů nevalných kvalit, raději si od stříbrného plátna dává menší pauzu, aby se mohl věnovat svému zdraví (herec přiznal v minulosti problémy s alkoholem) a taky partnerskému vztahu se Zendayou (kterou chce pro změnu podporovat v její vzkvétající kariéře). Zkrátka frajer, který to má v hlavě nejspíš moc dobře srovnané.

My se dnes ale přece jen u příležitosti hercových narozenin zaměříme na jeho nejlepší dosavadní role. Něco nám totiž říká, že si ke spoustě z nich většina diváků a divaček doposud nenašla cestu, což je velká škoda. Tenhle výběr totiž musí nadchnout nejen jeho fanoušky a fanynky, ale zákonitě každého, kdo miluje poctivé filmy.

7. Ztracené město Z 

V lidské historii nebylo velkých objevů bez velkých obětí. A právě tato myšlenka se stala ústředním tématem snímku oceňovaného režiséra Jamese Graye, který se rozhodl natočit komplexní drama o muži, který je posedlý hledáním ztraceného města uprostřed amazonského pralesu. V hlavní roli si zahrál jako vždy fantastický Charlie Hunnam, jemuž kryli záda například Robert Pattinson, Sienna Miller nebo právě mladičký Tom Holland, jenž tady i na malém prostoru ukázal, proč by s ním měli v Hollywoodu v budoucnu počítat.

Doporučeno
Filmový festival v Karlových Varech odhalil program. V porotě zasedne hvězdný herec Filmový festival v Karlových Varech odhalil program. V porotě zasedne hvězdný herec 28. května 2024 v 11:41

Nutno asi předem varovat, že tenhle film je opravdu pomalá, přemýšlivá, a podobně jako tehdejší pátrání po tajemstvích Amazonie, do velké míry frustrující podívaná. Minimálně tedy na první pohled. Jakmile se však člověk nechá pohltit nádherně nasnímanou přírodou, obklopit skutečným nebezpečím, které číhá na všechny přítomné v džungli, a hlavně pronikne do smyslu skvělého scénáře výše zmíněného autora, nebude z této výpravy odcházet zklamaný. 

6. V srdci moře 

Podobně jako předchozí snímek i tento vznikl ještě v době, kdy Holland nebyl žádná velká hvězda, a tak se musel trochu více prát o místo před kamerou. A stejně jako v minulém případě i tady se té maličké role zhostil výborně. Ve snímku o posádce velrybářů, která narazí na tvora nepředstavitelné velikosti, ztvárnil Holland mladého námořníka, který spolu s dalšími musí bojovat o holý život poté, co jejich loď skončí na dně oceánu.

Film, který má být rozšířením příběhu legendární knihy Moby-Dick aka Bílá velryba, svedl dohromady takové herce, jako jsou Chris Hemsworth, Cillian Murphy nebo třeba Ben Whishaw. O režii se postaral matador Ron Howard, a pokud někdo miluje dobrodružné snímky s námořní tematikou a má rád příběhy, ve kterých se jde až na dřeň, bude V srdci moře přesně pro něj.

5. Uncharted

Ne, filmový Uncharted bohužel nenaplnil tak úplně hráčská očekávání, a pokud by se někdo skutečně chtěl pořádně seznámit s dobrodružstvím lovce pokladů Nathana Drakea, asi by měl raději sáhnout po některém z herních titulů. Nicméně jako úctyhodný nástupce Indiany Jonese a hlavně jako zábavný odlehčený dobrodružný film se skvělou akcí a taky charismatickým hlavním hrdinou funguje tenhle snímek skvěle.

Doporučeno
Celebrity čelí digitální gilotině. Jak vznikl Blockout 2024 a proč souvisí (nejen) s Palestinou? Celebrity čelí digitální gilotině. Jak vznikl Blockout 2024 a proč souvisí (nejen) s Palestinou? 23. května 2024 v 8:00

Holland si mladší verzi Drakea viditelně užívá, jeho špičkování se Sullym s tváří Marka Wahlberga je vtipné a dodává snímku hezkou energii, která v současné kinematografii maličko chybí, a byť záporák Antonia Banderase mohl dostat více prostoru, kolem a kolem to zkrátka stačilo na zábavnou oddechovku, ke které se milerádi jednou za čas vrátíme. No a snad se k ní vrátí i Holland, jen co ta jeho filmová pauza skončí.

4. Spider-Man

Tobey Maguire, Andrew Garfield a nyní Tom Holland. Předtím, než se poslední jmenovaný stal novým Spider-Manem, spousta lidí samozřejmě pochybovala o tom, že by tehdy ještě relativně neznámý herec mohl v roli přesvědčit. Stačilo ale prvních pár minut ve filmu Captain America: Občanská válka, kde Hollandův Spidey s přehledem obstál po boku daleko zkušenějších borců, a bylo jasno. Tahle verze bude dost možná tou vůbec nejlepší.

A samozřejmě se o tom můžeme hádat, každý má asi svého favorita, pokud to ale budeme brát čistě tak, který Spidey byl nejblíže komiksům, vítězí jednoznačně ten Hollandův. Středoškolák Peter a jeho teenagerské problémy, první lásky, první bolestivé ztráty i náznak dilemat, kterým bude v budoucnu tento Spider-Man čelit, byly všechno důvody, proč nám tato verze přirostla tolik k srdci. Jeho vztah s Tonym Starkem, tetičkou May, ale třeba i MJ s tváří Zendayi – láska, která se z plátna přesunula i do života – nás konstantně nutil prožívat silné emoce a přemýšlet nad cestou, kterou si tento Peter prochází, což nakonec dokonale vygradovalo v závěru trilogie. Nyní současného MCU Spider-Mana čeká nová kapitola, dospělejší a možná i o něco temnější, a my se už nemůžeme dočkat, jak se této příležitosti Holland opět chopí.

3. Cherry 

Drogová odysea, která je něčím mezi Mariňákem s Jakem Gyllenhaalem a Requiemem za sen s Jaredem Letem. Hlavní postava, mladík jménem Cherry, si v ní projde různými etapami života, zamiluje se, odvážně narukuje do armády, kde se u něj ale vytvoří posttraumatická stresová porucha a on propadne drogám. Nakonec končí jako feťák, který musí vykrádat benzinky, aby mohl financovat svoji závislost.

Přidej se do klubu REFRESHER+
Zkušební
0 Kč
7 dní zdarma
Přístup k prémiovým článkům
Nejdříve máš předplatné na 7 dní zdarma a následně od 5. 7. 2024 platíš 125 Kč jednou za 4 týdny
Základní
125 Kč
Účtuje se jednou za 4 týdny
Přístup k prémiovým článkům
Přístup k benefitům
Méně reklam
150 kreditů každé 4 týdny na nákup benefitů
Všechny možnosti předplatnéhoMám slevový kód
Dokončením souhlasím s pravidly a podmínkami portálu Refresher.
Vyzkoušej předplatné REFRESHER+
za 125 Kč0
a čti vše bez omezení
Vyzkoušet zdarma
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 160841 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS

Co se dozvíš po odemknutí?

  • Poslední naše top picks, kde Holland doslova září.
  • Která role mu otevřela brány do Hollywoodu.
  • Kde toho ukázal herecky opravdu nejvíc.
Domů
Sdílet
Diskuse