Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Tento článek je PR zpráva společnosti Philips.
23. srpna 2024 v 13:30
Čas čtení 2:03
Sponzorovaný obsah

Tohle jsou hot trendy na úpravu vousů pro rok 2024. Který ti sedne?

Tohle jsou hot trendy na úpravu vousů pro rok 2024. Který ti sedne?
Zdroj: Philips
MÓDA ÚPRAVA VOUSŮ
Uložit Uložené

Vousy jsou sexy, když se o ně staráš. Poradíme ti, jak na správnou vizáž.

Hladce oholená tvář je sice klasika, ale taky trochu nuda. Letos na ulicích vidíme vousy všech tvarů i velikostí a trendy ukazují, že lidí s ostře zastřiženým strništěm, měkkou bradkou, nebo dokonce pěstěným plnovousem, budeme potkávat čím dál víc. Je to stylovka, která ti propůjčí ležérní vizáž indie zpěváka, mladého filmového kritika či znalce kaváren. Vousy sluší zkrátka téměř všem a nejspíš budou slušet i tobě. Jako všechno, i tohle má ovšem háček. Aby vousy vypadaly stále dobře, musíš se o ně pečlivě starat. Tady je návod, jak na to.

1. Ležérní strniště

Strništěm začínali všichni vousáči. Naroste ti nejrychleji, ale také vyžaduje nejčastější péči. Pokud ti vousy rostou rychle, zastřihuj je dvakrát až třikrát týdně. Jedno holení za týden je optimální pro muže s pomalým růstem vousů nebo pro fanoušky delšího strniště. „Můj postup při holení strniště je takový, že na začátku si připravím teplý ručník, případně napařovačku, nebo také stačí teplá voda. Aplikuji ručník na klientovy vousy, tím se otevřou póry a vousy změknou. Poté nanesu gel nebo holící pěnu. Použiju Phillips OneBlade Pro 360 bez nástavce, abych dosáhl rovnoměrného oholení bez iritace kůže. Holit bychom měli ve směru růstu,” popisuje barber David Le z pražského BRO’s barbershopu.

vousy, strniště
Zdroj: Philips

2. Nápaditý knír

Způsobů úpravy kníru je mnoho. Od Chaplinova „kartáčku“ přes klasický knír se zakroucenými okraji, až k pečlivě navoskovanému kníru Salvadora Dalího. V současnosti v popularitě vede prostý tenký knírek. I zde ti se stylingem pomůže OneBlade 360, který zastřihuje, tvaruje a holí. Jeho inovativní břit se přizpůsobí linii tvého obličeje a dovolí ti snadno zkrátit vousy i v oblasti pod bradou a na krku. Jedinečná technologie umožňuje dosáhnout přesných kontur jednoduše a pohodlně i doma. Jelikož se ostří nedostane k pokožce tak blízko jako klasická žiletka, nehrozí ti podráždění a nepříjemná vyrážka.

knír, vousy
Zdroj: Philips

3. Mužný plnovous

Plnovous vyžaduje nejvíce trpělivosti, ale pokud chceš, aby tě v davu už nikdy nikdo nepřehlédl, rozhodně se to vyplatí. Při pěstování plnovousu je nejdůležitější dát vousům čas a neztrácet trpělivost, pokud rostou pomalu. Samotné tvarování má smysl, až když jsou vousy dostatečně dlouhé. Pak přijde ten pravý čas na experimenty. Líbí se ti víc stiletto, královské vousy nebo balbo? Philips OneBlade Pro 360 si poradí s jakkoliv dlouhými vousy, takže se s ním nemusíš rozloučit ani pokud zatoužíš po dřevorubeckém plnovousu. Balení obsahuje nástavce, které můžeš měnit dle své preference délky vousu. I horalové a vikingové si však musí zastřihovat přebytečné vousy z lícních kostí a oblasti pod bradou.

vyzkoušej philips oneblade pro 360
vousy
Zdroj: Philips

Holení či zastřihování není všechno

Zkracováním vousů péče o ně zdaleka nekončí. Udržovat svoje vousy v čistotě by měla být stejná samozřejmost jako mytí hlavy nebo čištění zubů. „Aby byly vousy čisté a svěží, umývej si je 2-3krát týdně speciálním šamponem na vousy. Máš-li delší vousy, nezapomínej používat balzám na tvarování, který je zároveň i hydratuje. Na vousy nanášej speciální olej, aby zůstaly poddajné a měkké. To také pomáhá snížit svědění a suchost pokožky pod vousy. Dodržování těchto jednoduchých kroků pomůže udržet tvé vousy v dobrém stavu mezi návštěvami u barbera a zajistí, že budou vypadat zdravě a upraveně,” uzavírá David Le.

Domů
Sdílet
Diskuse