Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. června 2024 v 16:38
Čas čtení 1:09
Ella Petrová

O čem bude nový seriál ze světa Hry o trůny a kdy se dočkáme premiéry?

O čem bude nový seriál ze světa Hry o trůny a kdy se dočkáme premiéry?
Zdroj: STEFFAN HILL / HBO
FILMY A SERIÁLY GAME OF THRONES HOUSE OF THE DRAGON MAX MAX SERIÁLY
Uložit Uložené

Seriál s názvem A Knight Of The Seven Kingdoms bude dějově předcházet Hře o trůny.

Přestože divácky populární seriál Hra o trůny uvedl svou poslední epizodu před pěti lety, vznikají nové projekty z tohoto prostředí. Jako příklad můžeme uvést neméně úspěšný seriál Rod draka, který měl nedávno premiéru druhé série, a nyní se pracuje i na prequelu Hry o trůny s názvem A Knight Of The Seven Kingdoms: The Hedge Knight.

Doporučeno
Rod draka je pouze začátek. Tady je přehled všech chystaných seriálů ze světa Hry o trůny Rod draka je pouze začátek. Tady je přehled všech chystaných seriálů ze světa Hry o trůny 18. června 2024 v 8:00

Jedná se o tvorbu společnosti Max (dříve HBO Max), která se zaměří na adaptaci románového příběhu spisovatele G. R. R. Martina, on sám se pak bude spolupodílet na scénáři. Seriál bude vyprávět příběh dvou hrdinů z Westerosu v době, kdy Targaryeni stále vládnou Železnému trůnu.
 
Hlavními postavami jsou potulný rytíř ser Duncan Vysoký, přezdívaný Dunk, a jeho panoš Aegon neboli Egg, kteří vystupovali v knižní sáze Tales of Dunk and Egg


O obsazení hlavních rolí jsme již informovali. Dunka si zahraje Peter Claffey a Egga teprve devítiletý Dexter Sol Ansell. Dokonce už byla zveřejněna první fotografie Claffeyho jako seriálového Dunka.

Naivní, avšak odvážný ser Duncan bude na svých dobrodružstvích trénovat Aegona, aby se stal rytířem. Pro oba herce to jsou průlomové role, speciálně pro Claffeyho, který původně hrál rugby a dnes je z něho herec. V dalších rolích se objeví například Finn Bennett, Bertie Carvel, Tanzyn Crawford, Daniel Ings či Sam Spruell.

Doporučeno
Nikol Leitgeb se vyjádřila k rozpadu 3v1. „Přišlo mi to jako byznys než jako kamarádství“ Nikol Leitgeb se vyjádřila k rozpadu 3v1. „Přišlo mi to jako byznys než jako kamarádství“ 21. června 2024 v 13:20

Premiéry bychom se měli dočkat v příštím roce, oficiální datum však ještě nebylo zveřejněno. Každopádně fanoušci a fanynky tohoto fiktivního světa mohou jásat, jelikož nyní sledují druhou řadu Rodu draka, v produkci už je i třetí série a právě se připravuje i tento seriál. O zábavu tedy bude na dlouho postaráno.

Domů
Sdílet
Diskuse