Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. července 2024 v 14:42
Čas čtení 1:04
Veronika Ábelová

Další výrazná role. Brendan Fraser si v novém filmu střihne slavného generála

Další výrazná role. Brendan Fraser si v novém filmu střihne slavného generála
Zdroj: Arturo Holmes/Staff/Getty Images
FILMY A SERIÁLY FILM FILMOVÉ OSOBNOSTI NOVÉ FILMY
Uložit Uložené

Jednu z největších historických událostí vůbec popíše nový film Pressure (Tlak). Amerického generála, který velel operaci Den D při vylodění v Normandii, si zahraje Brendan Fraser. Film se začne natáčet letos.

Kromě Frasera se ve filmu objeví i Andrew Scott jako meteorolog britského Královského letectva James Stagg. Jeho povinností bylo sledovat předpověď počasí na plážích Normandie, kvůli nepříznivému počasí, které by pro Den D mohlo znamenat katastrofu. Stagg byl pod obrovským tlakem, protože zpoždění zahájení invaze by znamenalo více času pro německou síť špionů, která by mohla odhalit tajný plán spojenců.

Doporučeno
GALERIE: Travis Scott se objevil v mikině české značky. Podívej se na fotky z pražské afterparty GALERIE: Travis Scott se objevil v mikině české značky. Podívej se na fotky z pražské afterparty 20. července 2024 v 10:55

Eisenhower si vybral pro invazi 5. červen. Podle Staggovy předpovědi byl ale pro tuto zásadní událost lepší 6. červen a on se musí s blížícím termínem rozhodnout, jak Eisenhowerovi poradit. Špatné rozhodnutí by totiž znamenalo prodloužení války na neurčito a ztrátu mnoho lidských životů. Film je adaptací stejnojmenné hry Davida Haiga. O režii se postará Anthony Maras podle scénáře ve spolupráci s Haigem.

Eisenhower, přezdívaný jako Ike, je rozhodně významnou historickou osobností. Během druhé světové války porazil vojenské síly Osy v severní Africe a na Sicílii ještě předtím než byl jmenovám velitelem spojeneckých sil v Evropě. Po úspěchu Dne D vylodění v Normandii v roce 1944 osvobodil Francii a vpochodoval do Německa, kde společně se sovětskými silami svrhli Třetí říši. Po tomto vítězství se stal velmi populárním a v letech 1953 až 1961 byl prezidentem USA.

Doporučeno
Móda z metra: Co nosí mladí lidé z Prahy během horkých letních dnů? Móda z metra: Co nosí mladí lidé z Prahy během horkých letních dnů? 21. července 2024 v 8:00

Pro Brendana Frasera tak půjde o další výraznou roli po jeho návratu na vrchol. Naposledy slavil velký úspěch s dramatem Velryba. Za roli získal svou první nominaci na Oscara, kterou proměnil. Herec prožil velký comeback po dlouholeté pauze způsobené osobními problémy, depresemi, faktem, že jeho filmy již nevydělávaly, ale v neposlední řadě tím, že ho Hollywood dal na blacklist poté, co si stěžoval, že jej bývalý šéf HFPA (Hollywood Foreign Press Association) sexuálně napadl.

Domů
Sdílet
Diskuse